Miami látképe este

Zaha Hadid épület látványterve

Mint Hadid minden projektje, úgy természetesen ez is hatalmas médiafigyelmet vonzott már az első tervek megjelenésétől kezdve, a hetekben pedig a floridai város első magán helikopter leszállójának otthont adó épület belsőépítészeti látványtervei is nyilvánosságra kerültek.

Thousand Museum látványterve

Thousand museum felső szintek látványterve

Zaha Hadid toronyház bejárata

Terasz koncepció Zaha Hadid stílusában

A külső váz által támogatott hatalmas felhőkarcoló szinte kizárólag öntött betonból, acélból és üvegből épülne meg, a belsőépítészeti tervek pedig ugyanezt a minimalista irányvonalat követik. Persze ez nem túl meglepő annak fényében, hogy a legfelső szinten egy méretes úszómedence található majd, a lakások ára pedig várhatóan 5 és 15 millió dollár között alakul. Az ilyen típusú gigantikus épületek tervezői világszerte az egyszerű, jól bevált, és sokak számára nyugalmat sugárzó modern-minimalista megoldásokat követik. Úgy tűnik, hogy ez alól a világhírű építésznő első nyugati féltekén felhúzott felhőkarcolója sem lesz kivétel.

A világítási rendszer is ebbe a koncepcióba illik, a különböző világítótestek, csillárok és lámpák helyett a beépített fényforrások dominálnak, ami a német indusztriális designer, Uli Petzold munkájának eredménye. Egyrészt a természetes fényt imitáló, meleg, szórt világítást árasztó megoldások jellemzőek a lakásban, másrészről viszont az átgondoltan elhelyezett fókuszált fényforrások gondoskodnak róla, hogy minden tevékenységhez megfelelő világítás álljon rendelkezésre az apartmanokban. Ez a kevert megvilágítás a tervek szerint a lakások fekete-fehér, fém-fa vonalon mozgó anyaghasználatát is kiemeli majd.

1000 museum Miami

Zaha Hadid épület recepció vázlat

1000 museum luxusirodája

Intelligens otthon vezérlés tabletről

Gaggenau konyhabútor

Molteni gardróbszekrény és gardróbszoba

A belső kialakítás összhangja teljes mértékben Hadid kollégáin múlik, a felhasznált bútorokat is ők válogatták a legelismertebb elit világmárkák termékei közül. A gardrób az olasz Molteni cég munkája, az ajtók Luadi Porte tervezését dicsérik, miközben a kilincsek Zaha Hadid saját tervezésű kollekciójából kerültek kiválogatásra. A méretes, jórészt zárt felületekkel tervezett, minimalista konyhát a Gaggenau, a Gatto Cucine és a Sub-Zero kínálatából állították össze. A jelek szerint tehát nem csak az anyagi lehetőségek korlátozzák majd egy meglehetősen szűk rétegre a vevők körét, de a jellegzetes design is meghatározhatja, kik érdeklődnek az építés előtt álló luxusingatlan iránt.

Zaha Hadid épület úszómedencével