A Boutique Design magazin által szervezett „Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design" a vendéglátás iparágának egyik legrégebbi és legrangosabb dizájn versenye. Az idei díjátadó ünnepségen a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest nyerte el az év „Legjobb Luxus Szállodája" és „Legjobb Luxus Vendégszobája" kategóriák díját. Az ikonikus Matild Palota épületében található, a Marriott International szállodalánc The Luxury Collection portfóliójába tartozó magyar luxusszállodája 2021-ben elnyerte a „Magyarország vezető szállodája” címet, valamint számos rangos nemzetközi utazási listán a világ legjobb új szállodái közé választották.

November 15-én a New York-i Gold Key Awards gálán hirdették ki a rangos verseny nyerteseit. A győzteseket a vendéglátóipar vezetőiből álló magas rangú zsűri, az üzemeltetési, dizájn, fejlesztési és befektetési területeken dolgozó szakembergárda választotta ki. 

A Marriott International portfóliójába tartozó Matild Palace Hotel 2021 nyarán debütált Budapest újjászületett ikonikus épületében, a Matild Palotában. A szálloda vendégei 111 elegánsan berendezett signature szoba és 19 fejedelmi lakosztály közül választhatnak, amelyek többsége gyönyörű kilátást biztosít Budapest városára. A szobák mindegyike a hercegné érdeklődési köréből, életstílusából és a 20. század eleji Budapestből merített ihletet, így a palota belső dizájnja és terei hűek maradhattak a páratlan épület történelmi örökségéhez. www.matildpalace.com

Öt éves átalakulás
 
Az UNESCO világörökség részét képező Matild Palota minden részletre kiterjedő 5 éves átalakuláson esett át, amelyet az MKV Design alapítója, Maria Vafiadis díjnyertes tervező, valamint Dajka Péter és Puhl Antal helyi építészek álmodtak meg. A palota különleges belső esztétikája a történelmi épület gazdag örökségét ünnepli, amely Budapest városának előkelő társasági életéből és kultúrájából fakad, miközben egy merőben új, modern desztinációt kínál a nemzetközi utazók és a helyi felfedezők számára is.

„A Matild Palota enteriőrjének megtervezése tökéletes lehetőség volt az MKV Design számára, hogy a The Luxury Collection Hotels & Resorts márkaértékeivel összhangban, a gyakorlatban is megjelenítse a cégünk által képviselt értékeket. Dizájnnarratívánk a palota egykori megálmodója, Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné pezsgő életstílusa és művész barátai köré épült. A kiegészítő építészeti elemeket a magyar kézműves örökség jellegzetességeivel, Budapest háztetőinek jellegzetes színárnyalatait tükröző színpalettával és a legkiválóbb anyagokkal ötvöztük, a 21. századi utazók számára is releváns és kényelmes szállodát megalkotva” – mondta Maria Vafiadis, az MKV Design alapítója és ügyvezető igazgatója.

„Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a Matild Palace Hotel nyerte el az év „Legjobb Luxus Szállodája" és „Legjobb Luxus Vendégszobája" kategóriák díját a New York-i Gold Key díjátadón! Az 5 évet felölelő, minden részletre kiterjedő és kihívásokkal teli felújítási munkáknak köszönhetően ma már eredeti, 1902-es pompájában tündököl a történelmi épület. A helyi kultúrában gyökerező dizájnnarratíva és belsőépítészeti koncepció, a szállodai élmény fontos részeként történelmi utazásra invitálja a betérő vendégeket” - mondta Selim Ölmez, a Matild Palace Hotel Managere.