Ráadásul az építkezés folyamatát sem merik egy idegen csapatra bízni. Cikkünkben igyekszünk megismertetni a generálkivitelezés részleteit olvasóinkkal. Tarts velünk!

Generálkivitelezés - ezt jelenti

A generálkivitelezés tulajdonképpen nem más, mint amikor megbízunk egy generálkivitelező csapatot, hogy tervezze meg és építse fel új házunkat. Természetesen ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy amint megkötjük a szerződést, nincs beleszólásunk a munkálatokba, hiszen a szolgáltatás célja, hogy a számunkra leginkább megfelelő otthon épüljön fel, így ha szeretnénk, akár a teljes folyamatot végigkövethetjük.

A generálkivitelezés hatalmas előnyei közé tartozik, hogy egy tapasztalt szakemberekből álló csapat felügyeli és végzi el a munkálatokat, így nem kell aggódnunk sem a határidők miatt, sem a plusz költségek miatt, sőt, a hanyag munkálatok miatt sem. Emiatt pedig sok stressztől és felesleges telefonálgatástól kíméljük meg magunkat, nem beszélve arról, hogy nincs jelen az a folyamatos bizonytalanság, amely egyéni házépítés során lenne.

Generálkivitelezés tervezés

Generálkivitelezés - ez a folyamat

A generálkivitelezés folyamata az Europabaunál az egyedi terv elkészítésével kezdődik. Ekkor a megrendelő kéréseinek, illetve a mai kor igényeinek leginkább megfelelő házterv készül el, amely elfogadása után egy végleges költséget és időpontot tartalmazó szerződést kap kézhez az ügyfél. Ennek aláírása után tervdokumentáció készül, illetve megkezdődik a pénzügyi tervezés, amelyben egy hitelügyintéző is segítségére van a megrendelőnek.

Az előkészületek után a generálkivitelezés következő lépése maga a kivitelezés, ahol az ügyfél igényeinek maximális figyelembevételével, első osztályú alapanyagok használatával megkezdődik a minimális rezsi költséggel üzemeltethető, élhető és jól használható családi ház felépítése. 

Természetesen az építkezés közben a megrendelő sincs kizárva a folyamatból, hiszen biztosítva van a folyamatos kommunikáció, ezáltal mindig tudhatjuk, hogy áll épp leendő otthonunk. Emellett a generálkivitelezés során fotódokumentáció is készül, amelynek köszönhetően a későbbiekben sem kell azon gondolkodnunk, hogy milyen cső vagy vezeték hol fut, illetve hol vannak ezek kapcsolódási pontjai, amelyek az esetleges későbbi javítási vagy felújítási munkálatok során rendkívül nagy segítséget jelenthetnek.

Generálkivitelezés árak - ezért megrendelő-barát

A generálkivitelezés tehát rendkívül megbízó-centrikus szolgáltatás, amelynek köszönhetően a házépítés nem egy stresszes, bizonytalan időszak, hanem egy izgalmas, várakozásokkal teli életszakasz. Nem kell aggódnunk, hogy nem találunk szakembereket, illetve azok mikor érnek rá, hiszen a kivitelező csapat mindenről gondoskodik.

Sokan azonban a generálkivitelezés árak miatt aggódnak, hiszen úgy vélik, ezért a szolgáltatásért cserébe borsos árakat kérnek cserébe. Azonban ez nem feltétlenül igaz. Az Europabau ugyanis a bruttó, vagyis Áfával növelt kivitelezési árat a nettó alapterületre számolja, így a végösszeg kizárólag a ház alapterületétől függ.

Generálkivitelező cég

Ebben az esetben a generálkivitelezés árak nem csupán a teljes kivitelezés folyamatát tartalmazzák, hanem a tervezés, a hitelügyintézést, a teljes körű felelősségbiztosítást, a sitt elszállítását, a szállítást, sőt, a CSOK és Babaváró támogatással kapcsolatos ügyintézés, az értékbecslés, az ingatlan adásvétellel kapcsolatos ügyvédi szolgáltatásokat, illetve az energetikai tanúsítvány készítését is tartalmazzák. Így a generálkivitelezés egy olyan komplett csomag, amely a házépítéssel kapcsolatos szinte minden szolgáltatást magába foglal, így egy kisebb utánaszámolás után könnyen láthatjuk, hogy jóval gazdaságosabb megoldás, mintha egyénileg állnánk neki a stresszes és bizonytalan házépítésnek.

Otthonépítés

A generálkivitelezés tehát egy remek lehetőség, hiszen a szolgáltatás keretein belül nem csupán a kivitelezéssel kapcsolatos feladatokat látja el egy tapasztalt szakemberekből álló csapat, de sok más szolgáltatást és folyamatos kommunikációt is ígér. Az Europabau-nál épp ezért a generálkivitelezés árak miatt jóval gazdaságosabban jöhetsz ki az építkezés végére, mintha egyénileg menedzseled a teljes folyamatot.