A lakás tulajdonosa egy aktív életet élő házaspár. Szeretnek utazni minden újra nyitottak, ami megmutatkozik az otthonuk belső terein is. Az ügyfelek elsődleges kívánsága az volt, hogy tágas és funkcionális lakást hozzunk létre, nagyszámú tárolóhellyel, ugyanakkor ezek a tárolóegységek lehetőség szerint legyenek rejtettek a belsőépítészet  koncepcióban. További szempont volt, hogy legyen egy különálló dolgozószoba és egy tiniszoba. Mindezt az eredeti alaprajz áttervezésével lehetett elérni. A projekt legfontosabb inspirációja a minimalista stílusa volt, lakonikus formákkal és konstruktív megoldásokkal.

A belső terekben a szürke színek, a beton és a gránit textúrák dominálnak, amelyek első pillantásra hidegnek és élettelennek tűnhetnek, de összhatásukban lenyűgöző és igazán drámai hatást keltenek. A DE&DE stúdió tervezői olyan belső térszervezést próbáltak létrehozni, amelyben mindenekelőtt a belső designra, felső kategóriás anyaghasználatra és a színek optimális párosítására összpontosítottak. Ilyenek például az üveg és a fém finom kombinációja a hálószobában, a dekoratív furnérozott panelek, a falak és a mennyezet díszítése a nappaliban és a hallban.

Külön figyelmet fordítottak a projektben a prémium minőségű bútorokra: Az egyik legnépszerűbb olasz konyhabútor gyártó a Modulnova konyhája egy integrált tolóajtós rejtett elemmel rendelkezik, amelyet  további tárolórendszerként használnak.  A Flexform nagy, moduláris kanapéja a nappali terét uralja, verhetetlen a puhaság és a kényelem terén.  Az étkezőt a B&B Italia képviseli, nevezetesen az ebédlőasztal melletti Husk étkezőfotelekkel, ami a márka egy ismert modellje.