Az alaprajzi elrendezésnél az volt a cél, hogy a megérkezéskor már az előtérben érzékelhető legyen az üvegajtón átsejlő tér és az otthon kényelme. A letisztult stílusú portált egy virágos tapéta díszíti. Az üvegfelületek átláthatóságának köszönhetően kellően érvényesül az egységes anyaghasználat és a színdinamikai összhang. Meghatározó anyag a világosszürke beton és a matt lakkozott natúr tölgy, ami a táblás falburkolatok, a lépcső és a parketta felületein jelenik meg. A puha, meleg érintésű fa izgalmas kontrasztban áll a beton nyersességével. A fel-fel bukkanó fehér calacatta márványfelületek és a rézlámpák csillogása a luxus érzését fokozzák. 

A központi tér eredetileg is nagy belmagasságát az üvegtető csak fokozza. A két szint közvetlen kapcsolatát a térbe függesztett játékos könnyedségű Moooi Random lámpák teremtik meg. Itt találjuk a 12 személyes étkezőasztalt, a Vitra letisztult formavilágú ikonikus Pantone székeivel. A háromkarú robusztus vasbeton lépcső könnyed lebegését a faburkolat alatti indirekt fény, és a rejtett befogású üvegkorlát adja. A galéria polcain egy „mini” könyvtár kapott helyet. A funkcionális elrendezésű és anyaghasználatú konyhában a csillogásról a teljes falfelületű üveges vitrinszekrény gondoskodik. Itt és a nappaliban is megjelenő álmennyezeti lécezés szabályos ismétlődéseivel dinamizálja a mennyezetet.
A modern, minimál trend köszön vissza a berendezés kubus elemeiben. Ezek szögletes geometriáját a térben álló áttört pengefal oldja fel. A teljes falat borító szürke tükör optikailag duplázza az egyébként sem kis teret. A nagytáblás padlóburkolattal egy síkban, kavicságyba süllyesztve kerültek a növények a térbe, hangulatos kertet képezve. Ugyanez az elem jelenik meg a medencetérben is.

Az emeleti hálószobában körbefutó alacsony fiókos szekrény, tároló és ülőke  kuckósan öleli körbe az ágyat. A mögötte lévő tükrös fal optikailag a tér közepére helyezi azt. A sok fafelület meleg, otthonos jelleget ad a szobának. Az ebből nyíló luxus színvonalú gardróbszoba rengeteg tárolóhelyet biztosít. A ruhákat a fémkeretes üvegajtós, belső világítással felszerelt szekrények védik. A fürdőben a szekrényeket takaró tükrös ajtók a szabadonálló mosdók térbeliségét fokozzák. Alapterület: Földszint 150 m2, emelet 150 m2 + Medencetér 120 m2, pince 50 m2.

Zetastudio - Belsőépítészeti tervezés

 Web: www.zetastudio.hu
 
Cím: 1013 Budapest, Alagút u. 4. 
 Mobil: +36 30 9501225
 info@zetastudio.hu