Krisztina így mesél a város által kiírt pályázati munka részleteiről, ahol ezt a pályamunkát különdíjjal ismerték el: 

„A halasi csipke stílusának komplex, mégis letisztult világa mindig is lenyűgözött. Úgy vélem, párhuzamot vonhatunk a lakberendezői munka és a csipke készítésének folyamata között: egymással harmonizáló, gondos lépésekkel kell kiviteleznünk a folyamatot, amelyben minden egyes részletnek megvan a maga szerepe, de önálló egészként együttesen is megállják helyüket. Fontosnak érzem, hogy pályázati munkámmal megmutathassam mindenki számára a halasi csipke, valamint a város értékeit és szépségét, így egy kiskunhalasi hotel lakosztályát terveztem meg a halasi csipke jegyében. 

Koncepcióm szerint a lakosztály egy – a termálfürdővel üvegfolyosóval összekötött – hotelben kapna helyet. Ezáltal az esztétikai élmény mellett kényelmes, könnyen elérhető rekreációs lehetőségeket is biztosítana, valamint a vendégek a fürdőszobában is élvezhetnék a termálvíz jótékony hatásait. 
Látványterveimen a minden igényt kielégítő, luxus lakosztály egy nappali helyiségből, egy hálószobából és egy fürdőszobából épül fel. Fő célom, hogy a lakosztályba betérők érezzék a csipke eleganciáját, továbbá a bútorok és a kiegészítők tökéletes összhangban álljanak azzal. 

A három helyiségen egymással harmonizáló színek, anyagok és motívumok ívelnek át, melyek a csipke értékállóságát és páratlan stílusát képviselik. A nappaliban és a hálószobában a csipkék bemutatásának hátteréül szolgáló kék szín a szőnyegeken, valamint a különféle kiegészítőkön jelenik meg. A kék mellett az arany és barna árnyalatok dominálnak, melyekkel letisztult, ugyanakkor elegáns elegyet alkot. A bútor-és anyagválasztásnál a kényelem és az esztétika egyaránt jelentős szempont volt: a vendégek otthon érezhessék magukat, mégis különleges, szinte ünnepi hangulatot éljenek át ebben a környezetben.

A hálószoba egyik központi eleme a szőnyegen lévő, hattyút ábrázoló csipke. Az ágy mögötti falon a Szélmalom és egy életfa csipkéjét jelenítettem meg. A fürdőszobában szintén fontos szerepet tölt be a kék szín a kád, valamint a csipke könnyedségével harmonizáló Sicis nemes burkolatai által. A mennyezeten és a kád mögött feszített fóliás világítás található, utóbbira a vizet szimbolizálandó a darumadarat ábrázoló csipkét helyeztem. Bízom benne, hogy az általam tervezett lakosztály méltón képviseli ezt a gyönyörű kézzel készült hungarikumot és Kiskunhalas városát."

KrisztaArt
www.krisztaart.hu

Telefon: +36 20 978-22-95

Irodánk címe: 6400 Kiskunhalas Székely u. 5.

Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező - KrisztaArt Kiskunhalas

Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező