A Piotr Matuszek és Gosia Czarny, lengyel belsőépítészek által felújított otthon kétség kívül a legtöbbet hozza ki a rendelkezésre álló alapterületből. Egy ilyen lakás részleteinek felfedezése mindenképpen inspiráló lehet kis lakások berendezése előtt állóknak. A megbízó fiatal pár a nagyszülőktől örökölték meg az ingatlant. A munkálatok itt is falbontással kezdődtek, illetve teljes szerkezeti átalakítással, hogy a lakás elegendő helyet biztosítson kettő fő  részére.

A sok fény, a pasztelles világos színek, a natúr fa felületek és az egyszerű vonalak optikailag nagyobbnak mutatják a helyiségeket, mint amekkorák valójában. A tervezők visszafogott geometriai mintákat alkalmaztak, monokróm színekben, hogy játékos ötleteket vigyenek a fehér falak közé. A kis lakás élhetővé tétele persze rengeteg kreativitást igényelt. Ahol csak lehetett, beépített tárolókat alakítottak ki, ami elengedhetetlen a tárolókapacitás maximalizálásához. 

Az elrejthető ágy, azaz ágyszekrény felhajtásával szintén rengeteg helyet nyernek a lakók. Mivel az ingatlan a nagyszülők hagyatéka a nosztalgia érzetének megteremtése nagyon fontos volt az ügyfelek számára. Így a régi bútorok egy részét újrakárpitozva és felújítva használják a mindennapokban.