A Bosch Smartglasses Light Drive modul egyetlen forrásból származó, mindent tartalmazó egység, amely MEMS-alapú (mikro-elektromechanikai rendszer) tükrökből, optikai elemekből, érzékelőkből és fedélzeti feldolgozóegységből áll. Az integrált megoldás tiszta vizuális élményt kínál világos képekkel, amelyek még közvetlen napsütésben is jól láthatók.

Bosch Smartglasses Light Drive okosszemüveg

Az innovatív Light Drive rendszer átlátszó, könnyű és stílusos

- A világ első egész nap használható, átlátszó okosszemüvege
- A legkisebb Light Drive rendszer a piacon: 30 százalékkal vékonyabb
- Rendkívül hatékony, 10 grammnál könnyebb
- Jó minőségű, világos képet ad, még közvetlen napsütésben is
- Gyorsan integrálható, teljes körű Light Drive megoldás

 

A Bosch Sensortec először integrálta az újonnan kifejlesztett Bosch Light Drive technológiát az okosszemüveg rendszerébe. Ez forradalmasítja az egész napos viseletre tervezett okosszemüvegeket, a teljes átlátszóság érzetét nyújtva. Továbbá nagymértékben növeli az eszköz társadalmi elfogadottságát, minthogy használata mások számára alig észrevehető. 

Nincs látható képernyő vagy beépített kamera, amelyek korábban elrettentették a felhasználókat az okosszemüvegektől. A Smartglasses Light Drive kisebb mérete miatt a formatervezők megszabadulhatnak a sok mai okosszemüvegre jellemző előnytelen kialakítástól. Első alkalommal teszi lehetővé ez a rendszer a kisebb, könnyebb és stílusosabb okosszemüveg-formaterveket, amelyek megfelelnek a kényelmi és a designra vonatkozó elvárásoknak. A kisebb méret fontos azoknak is, akik látáskorrekció miatt viselnek szemüveget, hiszen tíz emberből hat mindennap hord valamilyen korrekciós lencsét.

Bosch Smartglasses Light Drive okosszemüveg

„A Smartglasses Light Drive rendszer a ma elérhető legkisebb és legkönnyebb termék a világon, éppen ezért szinte bármilyen hagyományos szemüveget okosszemüveggé alakíthat” – mondja Dr. Stefan Finkbeiner, a Bosch Sensortec ügyvezető igazgatója. „Az okosszemüvegek javíthatják a közlekedésbiztonságot azzal, hogy megszüntetik az okostelefonok figyelemelterelő használatát, csökkenthetik a felhasználók ösztönös mozdulatait, hogy állandóan mobileszközeikre pillantsanak az értesítések és üzenetek miatt.”

A Bosch Sensortec innovatív Smartglasses Light Drive megoldása digitális fáradtság nélküli napot biztosít a felhasználóknak. A rendszer éppen a megfelelő időben jeleníti meg a szükséges információkat, minimális formában. Ideális az olyan alkalmazásokhoz, mint a navigáció, a telefonhívások és az értesítések, így többek között az ébresztőhöz, a naptárbejegyzés emlékeztetőihez és az üzenetküldő szolgáltatásokhoz, például a WhatsApp és a WeChat programokhoz. Segítségével különösen kényelmesen kezelhetők a mindennapi, jegyzetalapú információk, például a feladatok és a bevásárlólisták.

Bosch Smartglasses Light Drive okosszemüveg

Mostanáig ezek az alkalmazások főként azokra az eszközökre korlátozódtak, amelyek rendelkeztek fizikai képernyővel – mint például az okostelefonok és az okosórák. Az okosszemüvegek minimálisra csökkentik az okostelefonok kényszeres nézegetését, valamint fokozzák a járművezetők biztonságát a kézhasználatot nem igénylő, átlátszó, a látómezőbe vetített navigációs utasításokkal. Az új technológia a későbbiekben újabb alkalmazások és információk elérését teheti lehetővé, releváns adatok és a közösségi média azonnali elérésével, valamint a zenelejátszás intuitív vezérlésével társítva.

Innovatív technológia apró csomagban
A Bosch Smartglasses Light Drive modulban található mikro-elektromechanikai rendszerre (MEMS) épülő fényszkenner letapogatja az okosszemüveg üvegébe ágyazott holografikus optikai elemet (holographic element, HOE). Ez a HOE a fénysugarat az emberi retina felületére irányítja, és így vetíti ki a mindig fókuszban lévő képet.

Ezzel a technológiával a kéz használata nélkül, biztonságosan megtekinthető szinte bármilyen adat egy csatlakoztatott mobileszközről, például egy okostelefonról, amelynek információit kényelmes pozícióban jeleníti meg az eszköz. A kivetített nagy felbontású kép éles, világos, csak a viselő számára látszódik, ám az adaptív fényerőnek köszönhetően még közvetlen napsütésben is tisztán látható.

A Bosch Light Drive technológia kompatibilis az ívelt és a korrekciós lencsék esetében is, így ez az új eszköz vonzó és elérhető a szemüveget hordó felhasználók számára is. A régebbi konkurens megjelenítési technikáknál visszatartó erő volt a fényforrások körüli homályos vagy szivárványos udvar (azaz a szórt fény), amely a rendszer kikapcsolt állapotában látható. A Bosch Light Drive technológia kellemes, egész napos optikai átlátszóságot kínál minimális szórtfény-érzékenységgel. Ez azt jelenti, hogy a kilátás mindig kristálytiszta és nincs többé zavaró belső tükröződés.

A legkisebb okosszemüveg-megoldás a piacon
Az új, mindent tartalmazó, vagyis kulcsrakész Light Drive rendszer a legkisebb a piacon elérhető hasonló rendszerek közül és a meglévő megoldásoknál 30 százalékkal vékonyabb. Hozzávetőleges méretei: 47-75 milliméter hosszú, 5-10 milliméter magas és 8 milliméter széles (az ügyfél integrációja függvényében), tömege pedig 10 grammnál is könnyebb. Ez megoldást jelent a szemüveggyártóknak, hogy rugalmasan csökkentsék a szemüvegkeret szélességét, stílusos formatervet alkossanak meg, és megszüntessék az első generációs okosszemüvegek láthatóan vaskos megjelenését. A Light Drive technológia társadalmi elfogadása és széles körű alkalmazása jelentheti a következő nagy lépést a fogyasztói elektronikai iparban megjelenítőeszközöket gyártók számára.

Bosch Smartglasses Light Drive okosszemüveg

Teljes körű megoldás az okosszemüveg-gyártók számára
A Bosch Sensortec kulcsrakész megoldásként kínálja a Light Drive rendszert. Házon belül tervezték és fejlesztették, hogy így biztosítsák a folyamatosan jó minőséget, a megbízhatóságot és a teljesítményt, reagálva a felhasználók termékmódosítási igényeire. A Bosch Sensortec az egyetlen teljes körű rendszerbeszállító a Light Drive retina technológia terén, kiegészítő eszközök és megoldások széles körét kínálja. A szenzorok olyan felhasználói funkciókat biztosítanak, mint például a többszöri érintés a kereten, még kényelmesebbé téve a szemüvegek kezelését.

A Bosch Smartglasses Light Drive megoldás 2021-ben válik elérhetővé a nagy volumenű gyártók számára a BML500P cikkszám alatt.