Barcelo Hotel Budapest lobby

A Sunbelt Csoport beruházásában megvalósult hotel design koncepcióját  Lovas Cecília enteriőrtervező készítette. Az üzemeltetési sztenderdeket és a Barcelo arculati előírásait szem előtt tartva, a lobbi, az étterem, a folyosók és a szobák, a fitness terem és a Bazilikára néző skybar az ő kézjegyét hordozzák. 

Barcelo Hotel Budapest bár

Barcelo Hotel Budapest hexagon dekorburkolat

Erőteljes, teátrális látványvilágával kiemelkedik a szálloda egészéből a hotel egyik legkülönlegesebb pontja, a lobbi bárszekciója, ami nem csupán a szálloda vendégei, de az utca embere számára is nyitva áll. Az extravagáns összkép számos elem találkozásából alakul ki: a márványmozaik padlótól, Aba-Novák festményeinek fali csempére vitt, kézzel festett változatán át a bárpult szintén kézműves megmunkálású réz könyöklőéig, a recepciót kiemelő hexagon alakú mázas kerámiáig számos felület és textúra találkozik a térben. Az erőteljes maszkulin alaphoz a lágyabb, nőiesebb vonalat a kortárs modern skandináv designt képviselő Normann Coppenhagen lágy vonalvezetésű, izgalmas színkombinációkban rendelt ülőbútorai adják.  A lobbi legtöbbet fotózott eleme a könnyed vonalú hinta, mely jól reflektál a Barcelo laza formai nyelvezetére.

Barcelo Hotel Budapest bár

Barcelo Hotel Budapest étterem

Sokkal visszafogottabb enteriőrt hoznak az indusztriális elemek mentén tervezett hotelszobák. A központ elem a Barcelo sztenderdeknek megfelelően térbe állított, nagylapos kerámiaburkolattal készült mosdópult, felette befüggesztett, konzolos tükörrel. A rozsdás tónusú pult mellett a zártszelvény vázas bútorok fa- és betonhatású felületei és a szobák színálláshoz illő halszálkamintás textilek határozzák meg a teret. A privát zóna a lobbi és az étterem mozgalmas, változatos designjához képest visszafogott, pihentető enteriőrrel várja a szállóvendégeket.   

Barcelo Hotel Budapest szoba és fürdőszoba

Barcelo Hotel Budapest szobák

Generálkivitelező és tervező: Europroperty Zrt.
Vezető építész tervező: Sallai Gábor
Belsőépítészet: Lovas Cecília
Fotók: Darabos György

Lovas Cecília logo

LOVAS CECÍLIA / ENTERIŐRTERVEZÉS 

Telefon: +36 30 274 1568 
info@lovascecilia.com

www.lovascecilia.com

Lovas Cecília enteriőtervező, lakberendező