A tökéletes teához a különféle teafüveket különböző hőfokú vízzel kell leforrázni. A tea ízét és karakterét a levél mennyisége, a forrázó víz hőmérséklete és az ázási idő befolyásolja. A jobb minőségű zöld teákat általában sok levéllel, 10-20 másodpercig kell áztatni és 60-65 Celsius fokra visszahűtött vízzel kell leforrázni. Az egyszerűbb zöld teák levelei akár három percig is ázhatnak, a víz hőmérséklete pedig 70-85 Celsius fokos legyen ebben az esetben. Az oolong teákat mindössze 5-10 másodpercig szabad áztatni és lobogó vízzel kell leforrázni a leveleket, a minőségi fekete teákat pedig nagy mennyiségű levéllel, fél perctől két percig tartó áztatási idővel, 90-100 Celsius fokos vízzel készítsük el.
Persze nem mindig jut idő és energia arra, hogy ennyire precízen odafigyeljünk a teavíz hőfokára. Most viszont megteszi ezt helyettünk a Russell Hobbs Precision Control vízforralója, amelyen az LCD kijelzőn 4 hőfok közül választhatunk a megfelelő gomb megnyomásával. 60, 70, 80 és 95 Celsius fokú vizet készíthetünk vele attól függően, hogy zöld, fehér, fekete tea vagy kávé főzéséhez használjuk.