Hogyan találhatod meg Te is a lehető legjobb beépítőket? 

Műanyag ablakcsere minőségi ablakokkal

Mivel minőségi műanyag ablakcsere a cél, a legfontosabb, hogy az adott ablakos cég milyen minőségű és típusú ablakokkal dolgozik. Mivel hiába jók a beépítő munkások, ha az ablak gyenge anyagokból készült, az első és legfontosabb szempont tehát az ablakok minősége. Érdemes körülnézni a cég weboldalán, megnézni, milyen véleményeket írnak az egyes márkákra mások, illetve ajánlott rákeresni a gyártóra is, hogy milyen minőséget ígér.

Ha a műanyag ablakcsere célja az is, hogy a megfelelő hőszigetelés is biztosítva legyen a lakásban, érdemes utánajárni, hogy az adott cég által kínált ablakok milyen hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek és mekkora a légáteresztésük. Amennyiben található náluk háromrétegű üveggel és hétkamrás szerkezettel készült ablak, amelyeknek minősége is kifogástalan, a termékek szempontjából az már remek választásnak tűnnek.

Műanyag ablak és íróasztal

Műanyag ablakcsere szakszerű beépítéssel

Műanyag ablakcsere során nem csupán az ablakok minőségét kell ellenőrizni megrendelés előtt, de azt is, hogy a beépítést végző szakemberek elég tapasztaltak-e, illetve rendelkeznek-e megfelelő és rendszeres képzéssel. Ezt a legtöbb ablakos cég szereti kiemelni a weboldalán, de érdemes telefonos egyeztetés során is rákérdezni.

Fontos még árajánlat kérésekor azt is egyeztetni, ha vannak különleges igényeink, ugyanis nem biztos, hogy az adott cég eleget tud tenni egy ilyen kérésnek. Ilyen lehet egy egyedi színű ablakkeret vagy motor redőny felszerelése. Ajánlott még rákérdezni, hogy hogyan tervezik a megvalósítást, hogy még az elköteleződés előtt kiderüljön, hogy az adott ablakos cég valóban úgy tervezi-e a megvalósítást, mint ahogy azt mi gondoltuk, ezzel elkerülve a későbbi félreértéseket. Az ajánlatban minden egyes munkafázis munkadíja fel legyen tüntetve. 

Költségek

Műanyag ablakcsere során bizony nem csupán a minőségi beépítés és a kifogástalan ablakok fontosak, hanem a költségek is. Ugyanis ezek is intő jelek lehetnek, hogy a műanyag ablakcserére választott cég nem olyan megbízható, mint amilyennek tűnik. Érdemes utánanézni, hogy egy olyan típusú beépítés, mint amire Te vágysz, milyen költségeket hordoz magában, ha másik céggel csináltatod.

Ilyenkor előfordulhat, hogy túl magasnak találod a költségeket, azonban ez nem minden esetben lehet probléma, ugyanis minőségi munkát nem lehet alacsony áron kapni. Azonban intő jel lehet, ha a cég túl alacsony áron dolgozik, ugyanis ebben az esetben lehetséges, hogy nincs meg a megfelelő szakértelme a háttérben. Kerüljük azokat a cégeket, akik csak egy mobilszámot tüntetnek fel az oldalukon és csak az előleg felvételét sürgetik.  

Nagy hegyre néző ablak

Műanyag ablakcsere előtt állóként tehát nehéz a megbízható ablakos cég kiválasztása, azonban annál fontosabb szempont. Reméljük, cikkünkkel segítünk megtalálni a megfelelő beépítőket, akikkel a műanyag ablakcsere egészen biztosan úgy sikerül majd, mint ahogyan azt elképzelted!