Római roló

Stílusos árnyékoló

A mai modern, városi divat is az egyszerű vonalú római roló kialakításhoz nyúlt vissza. Lenyűgöző látvány a változatos és színes anyagból készült, stílusos roló, amely otthonunk mutatós darabja lehet. Az ablak fölé lapolva gyűjthető textil, bárhol megállítható, kényelmesen szabályozható a beáramló fény. A feszített szövet nagyon látványos, teljesen eltér a hagyományos függönytől. 

Bambusz római roló

Milyen textilt válasszunk?

Sötétítő roló
Varrathatjuk szinte bármilyen sötétítő anyagból, a lényeg, hogy a textilnek legyen tartása, ne legyen túl rugalmas. Még ha fényzáró anyagból is készül, fazonja miatt oldalt és alul a réseken beszűrődik a fény. Hálószobába sötétítő roló akkor kerüljön, ha ez nem zavarja az alvást.

Árnyékoló roló
Ez világosabb árnyalatú, lazábban szőtt textilből készül, amely jól átereszti a fényt, de villanyfénynél nem lehet rajta átlátni. Sokszor fürdőszobákban használjuk, ahol kényelmes a jó fényáteresztő képessége miatt, így keveset kell mozgatni.

Fényáteresztő római roló
Átlátszó anyagból készül ez a típusú roló függöny, mely tökéletes nappali használatra, de esti villanyfénynél ezen a textilen az utca felől már belátni.

Francia roló, raffroló
Kedves színfolt lehet konyhánk ablakán, virágos, apró mintás textilből megvarrva. Másik típusa, klasszikus otthonok elegáns dísze a francia raffroló, mely taftból, selyemből vagy áttetsző függönytextilekből készülhet.

Római roló szerkezet
A megvarrt római függöny egy tépőzár segítségével rögzíthető a szerkezetre, amely egyben el is takarja azt. Gyöngylánccal mozgatható. Nehezebb anyagokhoz, szélesebb rolókhoz erősebb szerkezet szükséges. A húzózsinóros szerkezetet könnyebb fényáteresztő és árnyékoló anyagokhoz, kisebb méretű textilhez javasoljuk.

Motoros roló megoldások
A szerkezeteket motoros kivitelben is kérhetjük, kényelmes megoldás irodákban is. 

Mintás római roló

Textil árnyékoló

Egyedi gyártású római roló

Fecske mintás roló

Beltéri árnyékoló étkezőbe

Csíkos római roló

Hová ajánljuk?

Római roló tervezése, helyigénye
Római rolót nagyon sok helyre szerelhetünk, de vannak kivételek. Ennél az árnyékolónál a nyíló ablakok illetve ajtók fölé gyűjtjük a textilt. Ablak fölött általában 24-25 cm hely szükséges, ajtónál 28-30 cm. Ajtó fölé kevésbé ajánljuk a római rolót, mert a kijárás miatt, szinte mindig az ajtószárny fölött tartjuk, ritkán mozgatjuk napközben. Ajtókra lehet lapfüggönyt tenni vagy ráncolt hagyományos függönyt, mindkettő passzol és stílusos az ablak fölé szerelt rolóval. Konyhába, fürdőszobába kifejezetten hasznos, ellentétben a hullámos függönnyel. Alig vesz el helyet, és felfelé gyűjtve a lehető legpraktikusabb ezeken az ablakokon.

Natúr színű római roló

Fürdőszobai árnyékoló

Blackout árnyékoló

Tisztítása
A pálcák és súlylap kicsúsztatható a rúdházakból, a tépőzárral rögzített rolót egyszerűen leszedjük a szerkezetről, majd a pálcákat és súlyokat kicsúsztatjuk a rúdházakból. A felhúzó zsinórokat egy mozdulattal kihúzzuk a helyükről, máris mosásra kész kedvenc római rolónk. Anyagától függően lehet bátran gépben mosni, de ha kényesebb textilből varratuk, inkább tisztítóba vigyük. 

Alda Függöny és lakástextil

Lakberendezéssel és függönytervezéssel kapcsolatos kérdéseit elküldheti
info@aldafuggony.hu e-mail címünkre, melyre hamarosan válaszolunk.

1139 Budapest,  Üteg u. 17/b.

Nyitva tartás : H-P: 10.00 – 18.00, . Sz : 09.00 – 13.00

Telefon: +36 30 8709620

www.aldafuggony.hu