Kaliforniai szőlőbirtok ház, medence, napozóágy

Öreg fák az udvaron

Nagy fémkeretes ajtók

A kaliforniai San Franciscótól északra található Nort Coast régió borászati központja Healdsburg Ranch. A területen több kisebb borászat található, akik a környék szőlőbirtokainak nagyszerű szőlőiből, hagyományos eljárással kézműves borokat készítenek. Ez a rendkívül elegáns vidéki ház, az ősidők óta központi szerepet vállaló csodálatos szőlőbirtokon található.

Gyalupad konzolasztal

Régi gyalupad mint konzolasztal

Eklektikus nappali és kovácsoltvas étkezőszékek

Kovácsoltvas étkezőszékek

Kovácsoltvas étkezőszékek

Régi stílusú kályha nappaliban

Nappali nagy fémkeretes ablakokkal

Kávézóasztal fonott székekkel

Az épületet a Jute Design tervei alapján újítottak fel.  A tervezők a belső tér kialakításában ügyesen keverték a színeket, textúrákat, anyagokat. A régi kőépület felújítása során, ahol lehetett meghagyták a régi kőfalakat. A gerendákat felújították, mindenhol láthatóvá tették. Ám az aljzat új burkolatot kapott a helyiségek nagy részében. Van, ahol modern burkolatra cserélték le a régit, van, ahol a régi burkolat stílusával azonos, de új burkolattal burkolták le a helyiséget. Az új, sötétszürke, fém nyílászárók ipari, loftos stílusa a nagy terekben rengeteg fényt engednek be. Az anyag hűvösségét a kaliforniai napfény meleg fényei, és az ablakokat keretező függönyök lággyá és meleg hangulatúvá varázsolják. Az ablakok sötétszürke színei megjelennek a ház különböző pontján. Van, amikor egy szék, van amikor egy lámpa vagy egy tükör, van amikor egy kályha köszön vissza ránk az ismerős sötétszürke színben és anyagban.

Mini könyvtárszoba

Kovácsoltvas ágy

Réies, rusztikus fürdőszoba részlet

A bútorok használatakor is szépen keverednek a stílusok, anyagok minták. Keverednek, de mindig következetesen. A fa bútorok kiegészítők mindig rusztikusságot, vidékiességet sejtetnek. Az ülőbútorok huzatjai, a párnák, szőnyegek, függönyök mindig természetességet és melegséget árasztanak natúr anyaghasználatukkal, a bőrrel, a jutával és a lennel. Minden helyiségben ott van egy-egy régi tárgy, amely szép, érdekes, formabontó, a tulajdonos szívének kedves és még használható is. A régi tárgyak visszacsempészése ebbe a felújított otthonba, a tulajdonosok tradíció iránti tiszteletét üzenik finoman a vendégnek. A tervezők a színek és az anyagok következetes használatával egységesítették a tereket, harmonikussá varázsolták a szőlőbirtok ölelésében nyugvó otthont. Pont olyanná „ízesítették”, mint amilyen szerintünk egy jó bor. Nekünk ízlik. :)

Mediterrán veranda kőfal fonott kültéri, kert kanapé, ülőgarnitúra

diO Kreatív

 

diO Kreatív – design orientált stratégiai tervezés

www.diokreativ.hu

szerző: Istók Zsuzsa