diO szemmel - azaz a diO Kreatív lakberendezőinek szemével nézzük meg ezt a praktikus otthont...

Egy fiatal pár Alexandru Buftea tehetséges román építészt kérte fel arra, hogy alakítsa át lakásukat. A tervező feladata, hogy tervezzen nekik egy olyan otthont, amely együttesen alkalmas a nyugodt, meleg, barátságos, elvonuló életre és a vendégek fogadására, szórakozásra is. Az építész által használt két anyag, szín a természetes fa és a fehérre festett felületek a skandináv belsőépítészetre jellemző.

Skandináv lakberendezés Temesvári lakásban

Skandináv stílusú nappali egyedi bútorokkal

A fehér szín tisztaságot sugall, míg a fa természetes színe és erezete kellemesen barátságossá, otthonossá teszi a lakást. A fa anyagot és fehér színt viszi végig a lakás minden helyiségén a tervező, ezzel egységesíti az egybenyitott terek belsőépítészetét, lakberendezési koncepcióját. Az egyes helyiségek között szinte észrevétlenül sétálunk át, hiszen azonos a burkolat, a bútorok színe, formája mindenhol. Ezzel az egységes designnal éri el, hogy a felújított otthonból sugárzik a harmónia.

A lakás központi része itt is a nappali. A kanapéval szemközti falon látványos megoldást valósítottak meg. Egy egyszerű tolóajtó szerkezettel könnyedén mozgatható falpanel mögött található a TV, alatta a média rész, valamint a mozgatható fal előtt egy szekrénybe süllyesztett biokandalló. A lakáson végigvonuló falburkolattal azonos színű polcok szinte beleolvadnak a háttérbe, jelenlétükről, csak a könyvek, dekorációs tárgyak miatt szerzünk tudomást.

Nappali falba rejtett tv-vel

Nappali falba rejtett tv-vel

Falba rejtett lapos tv nappaliban

A konyhába teljes természetességgel fut be a nappali bútorzata, amely jól funkcionáló konyhává alakul át, a beépített konyhagépekkel és a rengeteg tárolási lehetőséggel. A lakás legzseniálisabb megoldása az étkezőasztal bővíthetősége. A mindennapokban használatos két fő étkezésére kényelmesen elegendő asztal, egy mozdulattal alakítható át hat személyes étkezőasztallá úgy, hogy a tervező még a pótszékek tárolási helyéről is gondoskodott.

Fehér és natúr színű konyhabútor skandinávosan

Modern skandináv stílusú konyha

Rejtett, kinyitható étkezőasztal

Nagyobbítható étkezőasztal skandináv stílusban

Natúr fa étkezőasztal és fehér skandináv konyhabútor

A fürdőszoba is inkább szoba hangulatot áraszt a rengeteg fa használatával, és a falszínnel azonos észrevétlen beépített bútorokkal. Csak a szaniterek és a zuhanyzóban található mozaikcsempe burkolata utal fürdőszobára.
Az előszobában sem azt érezzük, hogy ez egy másik helyiség, hanem azt hogy ez a nappali szerves része, hiszen ugyanazon bútorformákkal, színekkel oldották meg a berendezést, mint a lakás többi részében. A lakás többi részének, a hálószobának és az irodának még tart a felújítása. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Skandináv stílusú fürdőszoba zuhanyzóval

Fehér mozaikcsempe skandináv fürdőszobában


szerző: Istók Zsuzsa kreatív tervező - diO Kreatív

diO Kreatív

 

diO Kreatív – design orientált stratégiai tervezés

www.diokreativ.hu