Minimál nappali ukrán lakberendezés

Minimál lakberendezés látszóbeton felületekkel

A 30 emeletes toronyházak egyikében található ez a hagyományostól eltérő kialakítású 150 nm-es luxuslakás. A lakás világlátott tulajdonosa Olga Akulovát, a fiatal, tehetséges ukrán építészt kérte fel a munkára. Az elképzelés szerint modern, egyterű tér létrehozása volt a cél, az építészeti struktúrák láttatásával, felhasználva az üvegfalak nyújtotta pazar kilátást. Fontos szempont volt a lakás gépészetének automatizálása, amely a tulajdonos kényelmét szolgálja.

A tervező meghökkentő természetességgel hagyta meg a vakolatlan nyers beton födémet és a szerkezeti tartó oszlopokat, mely a mennyezet alatt futó látszó csövekkel, a látható villanyvezetékekkel és az egyszerű lámpákkal ipari jelleget kölcsönöznek a térnek. Az egyenetlen szürke felületeket a természetes faanyagok melegsége oldja, melyhez a fehér falak egyszerűsége ad hátteret. Az ipari szerkezetekre utaló acél feketesége és az itt-ott megcsillanó réz színe teszi izgalmassá a teret.

Az elsők között kiválasztott Minacciolo Natural Skin konyhájának geometriája, természetes nyersfa megjelenése meghatározója lett a nappalinak. A luxus bútor praktikus tároló megoldásai harmonikusan rímelnek a lakás szilfából készült beépített bútoraira. A nappaliban kényelmes kanapék és egyszerű asztalok kaptak helyet. A hatalmas üvegfelületű ablakok szép kilátást biztosítanak a városra és a Dnyeper folyóra. A tér központi részében elhelyezett építmény adja a nyitott tűzterű Waco and Co kandalló helyét, a nappali felé eső oldalán a TV-vel. A tömb optikailag leválasztja a minimalista kialakítású gardróbot.

A nappali mellett található a dolgozó, mellette a háló rész. A lakás tereit extra méretű üveg tolóajtókkal lehet szeparálni, így bármikor leválasztható, vagy egybenyitható a tér, éppen a kívánt használatnak megfelelően.  Az egyébként nyitott háló intimmé tehető a tolóajtókkal, és az üvegek előtt elhúzható Designers Guild blackout függönyeivel biztosítható az alváshoz a tökéletes sötétítés. A fürdőszobát üvegajtó választja el a hálótól, amely belátást enged a fürdőben kialakított, automatizált világítással és öntözőrendszerrel ellátott növényfalra. A fürdő ékessége a fából készült Agape kád.

A lakást a Clever House rendszerével automatizálták. Ipad-ről szabályozható a fűtés, a világítás, a biztonságtechnika, de még a TV is. Az ipari kialakítású, automatizált otthon minden szempontból megfelel a nagyvárosi modern életvitelnek és központi színtere lehet a társasági életnek.

Minimál nappali Kijevből

Olga Akulova lakberendező Minaiccolo konyha

Modern nappali és gardrób

Minimál kandalló a nappali közepén

Minaiccolo konyha natúr konyhabútor

Méretre tervezett egyedi minimál bútor

Minaiccolo konyha natúr konyhabútor és vörösréz szék

Vörösréz szék és 16 lábú asztal

Luxuslakás nagy ablakokkal

Minimál nappali betonoszlopokkal

Modern gardróbszoba berendezése

Lounge fekvőfotel pihenősarokban

Minimál fürdőszoba élő növényekkel

Minimál fürdőszoba élő növényekkel

Fekvőfotel pihenősarokban világosszürke

Modern kis méretű dolgozósarok

Penge falba csúsztatott tolóajtó

Modern hálószoba lakberendezés

Minimál fürdőszoba üvegfalú zuhanyzóval

Szekrény a fürdőszobába

A bemutatott luxuslakás nem csak elhelyezkedésében és anyagában képviseli a magas minőséget. A tervező precíz tervezéssel 100 százalékban a tulajdonosra szabta a teret és a mai korban a funkcionalitással párosult esztétika és az automatizált kényelem jelenti a valódi élményt adó luxust.

diO Kreatív

 

diO Kreatív – design orientált stratégiai tervezés

www.diokreativ.hu

szerző: Máray Klára kreatív tervező - diO Kreatív