A 4 gyertya a 4 hetet jelenti, és minden vasárnap eggyel több gyertyát kell meggyújtani.

Alapanyagok:

Drótok, koszorúalap, szalma, vagy moha alapú gyertyák, örökzöld ágak, tuja, fenyő szalagok, szatén, organza apró karácsonyfa díszek, száraz termések.

Eszközök, kellék:

Metszőolló, olló, drótvágó, laposfogó, ragasztópisztoly.

1. A vékonyabb drótokat vágjuk fel kb. 8 cm-es darabokra, és hajlítsuk U alakúra. A zöld ágakból készítsünk kis csokrokat, és az U szeg segítségével tűzzük rá a koszorúalapra.

2. A gyertyák szebben és stabilabban állnak, ha drótból „lábat” készítsünk rájuk, mintha előregyártott gyertyatalpat használnánk. A vastagabb drótot szintén 8 centis darabra vágjuk, felmelegítjük gyertyaláng felett, és óvatosan a fogó segítségével a gyertya aljába szúrjuk. Az így előkészített gyertyákat a bezöldezett koszorúra tűzzük.

3. Következhet a díszítés: Szalagcsokrokat készítünk ezt is megdrótozzuk, majd a gyertyák oldalánál elhelyezzük. A terméseknek megkeressük a megfelelő helyet, majd ragasztópisztollyal rögzítjük, olyan terméseket válasszunk, melyek színben és formában harmonizálnak a többi díszítő elemmel és a gyertyák színével. Az első adventi koszorúkon 3 lila és egy rózsaszín gyertya jelent meg. A lila a bűnbánatot, a rózsaszín a bűnbocsánatot szimbolizálta. Ma már mindenki ízlésének megfelelően eldöntheti, hogy milyen színű gyertyákat és díszeket tesz az adventi koszorúra.

Készült a Kisügyes Kézműves Műhelyben
Szöveg, elkészítés, fotók: Gonda Márta, Kiss Rebeka

A Lakberinfo.hu szerkesztősége mindenkinek békés adventi ünnepvárást kíván.