A Hubay Ház több ezerféle karácsonyfadísszel és új szolgáltatással, feldíszített karácsonyfa bérlési lehetőséggel kedveskedik az ünnepi lakberendezés lelkes híveinek. Már csak pár hét és ránk köszönt a várva-várt Karácsony, így kezdetét veheti az ünnepi készülődés! A szentendrei Hubay Ház, mely Magyarország első és eddigi egyetlen állandó karácsony kiállítása és szalonja, a tengerentúlon és Nyugat-Európában már régóta ismert és népszerű feldíszített karácsonyfa bérlési lehetőséggel, valamint több ezerféle, a világ számos országából érkezett dísszel várja az ünnepi lakberendezés lelkes híveit 2011 ünnepi időszakában. Így minden adott, hogy az idei évben új fejezet kezdődhessen az ünnepi enteriőrök hazai történetében!

A Hubay Ház
A Hubay Ház a festői Szentendre belvárosában tárta ki kapuit idén májusban. A hivatalos megnyitó óta eltelt pár hónap alatt több tízezer látogatója volt már a kiállítótérnek, így valódi zarándokhellyé vált Szentendre új turisztikai látványossága. A szalon vitrinjeiben éppúgy fellehetők a XX. század első feléből származó, kézzel készített egyedi karácsonyfadíszek és egyéb míves ünnepi kollekciók, mint a jelenkor legmodernebb irányzatainak különlegességei is. Egy hely, ahol újra visszatérhetnek és megelevenedhetnek a régi szép emlékek, a családi ünnepek meghitt hangulatai. A Hubay Ház az ünnepi díszek és kellékek valódi kincsestára, ahol koboldok és csengettyűk, csillagok és diótörők, muzeális értékű karácsonyfadíszek, valamint a múlt és a jelen míves ünnepi kiegészítői várják a kincskeresőket. A Hubay Ház legújabb ünnepi kollekcióit és szolgáltatását egy sajtótájékoztató keretében mutatta be.

karacsonyi_dekoracio_karacsony_kiallitas

karacsonyi_dekoracio_karacsony_kiallitas

karacsonyi_dekoracio_karacsony_kiallitas

karacsonyi_dekoracio_karacsony_kiallitas

2011 ünnepi lakberendezési trendjei
Hubay Éva, a Karácsony Kiállítás és Szalon tulajdonosa szerint az idei évben a fehér és a natúr színkompozíciók fogják uralni az ünnepi enteriőröket idehaza és külföldön egyaránt: "A Christmasworld elnevezésű nemzetközi kiállítás minden év januárjában kerül megrendezésre, ahol eldől, hogy az adott évben mely színek lesznek az irányadók az ünnepi lakberendezésben. A lakberendezőkből és dekoratőrökből álló, szűk szakmai grémium javaslata értelmében 2011-ben a fehér és a natúr színek lesznek meghatározók. Természetesen mi is követjük a nemzetközi trendeket, már csak azért is, mert a fehér színű ünnepi kollekciók mindig is közel álltak a szívemhez." A Szalon már javában készül az idei karácsonyi szezonra, hiszen a világ számos országából több ezer karácsonyfadísz érkezett a kiállítótér vitrinjeibe. Az idei év kollekcióinak egyik különlegessége az irizáló díszek, melyek egy bevonatnak köszönhetően mindig más-más színűnek tűnnek. Ezen túlmenően új szolgáltatással is kedveskedik a Szalon a minőségi lakberendezésre fogékony közönségnek.

karacsonyi_dekoracio_karacsony_kiallitaskaracsonyi_dekoracio_karacsony_kiallitas

Karácsonyfabérlés
A karácsonyi díszek iránti fokozott érdeklődés bátorítást adott a Ház tulajdonosának, Hubay Évának, hogy meghonosítsa a feldíszített karácsonyfabérlés szolgáltatást idehaza, mely az idei szezon igazi újdonságának ígérkezik. "Arra jómagam sem számítottam, hogy ilyen fokozott érdeklődés fogja övezni a Hubay Ház tematikáját. A siker újabb és újabb motivációval tölt fel, így Magyarország első állandó karácsonyi kiállítóterének és szalonjának létrehozását követően szeretném meghonosítani idehaza a feldíszített karácsonyfa-bérlést is, mely igen népszerű szolgáltatás Amerikában és Nyugat-Európa számos országában."

karacsonyi_dekoracio_karacsony_kiallitas

A szolgáltatás keretében, melyet magánszemélyek és cégek egyaránt igénybe vehetnek, a Hubay Ház lakberendezői és dekoratőrei segítenek bárki otthonába, irodájába varázsolni álmai karácsonyfáját. A Szalon munkatársai természetesen nem csak feldíszítik, hanem Budapesten és Szentendrén ingyenesen házhoz is szállítják az év végi ünnepek elmaradhatatlan kellékét, a teljes pompában díszelgő karácsonyfát. A Szalonba betérők különböző stílusban feldíszített referencia karácsonyfák közül is válogathatnak kedvükre, melyek akár azonnal haza is vihetők. Hubay Éva kifejtette, hogy 2011. karácsonyi dekorációs trendjeihez igazodva, elsősorban fehér és natúr színeket fognak ajánlani a karácsonyfabérlés iránt érdeklődő ügyfeleiknek, ám ezen túlmenően lehetőség van gyöngyös, arany, ezüst, retró, figurális, gömbös, illetve cukorkaszínekben cirádázó, édességet mintázó kollekciók összeállítására is. Természetesen minden egyéni elképzelést is meg tudnak valósítani, hiszen közel 50.000 darab dísz áll a rendelkezésükre, melyek közül csupán a muzeális értékű díszek nem bérelhetők, hiszen azok a Kiállítótér pótolhatatlan kincsei.

karacsonyi_dekoracio_karacsony_kiallitaskaracsonyi_dekoracio_karacsony_kiallitas

A Hóember
Az esemény során Till Attila népszerű műsorvezető volt Hubay Éva beszélgetőtársa, aki gyakorló édesapaként minden évben újra és újra saját kezűleg állítja fel a család karácsonyfáját otthonukban. A fadíszítésben is részt vállal, már csak azért is, mert régóta féltve őriz egy hóembert formázó díszt: "Nem is gondolná az ember, hogy egy karácsonyfadísz milyen különös, nosztalgikus érzéseket képes kelteni. Még gyermekkoromban kaptam egy hóember alakú díszt édesanyámtól, mely a mai napig nagyon kedves számomra. Én és a fiaim közösen szoktuk feldíszíteni a fát, de ahhoz ragaszkodom, hogy a hóembert saját kezűleg tehessem fel a karácsonyfára. Ilyenkor ugyanis mindig felelevenednek bennem a legkedvesebb gyermekkori emlékképeim, és a boldog családi pillanatok. Épp ezért én is megleptem már a fiaimat egy-egy karácsonyfadísszel, hogy ha majd felnőnek, ők is átélhessék ezt a különleges, melegséget árasztó érzést!"

karacsonyi_dekoracio_karacsony_kiallitas Till Attila

Hubay Éva a sajtótájékoztató végén bejelentette, hogy a Budapesti Karácsonyi Vásár, mely évről évre a Vörösmarty téren kerül megrendezésre, fény- és díszdekorációjáról idén először, a szentendrei Karácsony Kiállítás és Szalon (Hubay Ház) gondoskodik. A letisztult, egyszerű, de mégis a legszeretettebb motívumokat felidéző díszek igazi karácsonyi hangulatot fognak teremteni Budapest szívében. A gyermekek felhőtlen kikapcsolódását a téren kialakításra kerülő Mikulás-Ház garantálja majd, melynek berendezését szintén a Hubay Ház vállalta magára.

A Hubay család sok szeretettel vár minden kedves látogatót és érdeklődőt Szentendre gyöngyszemében, a Karácsony Kiállítás és Szalonban, illetve a Budapesti Karácsonyi Vásárban!

Hubay Ház - Karácsony Múzeum és Szalon

Nyitva tartás: H-P 10-18, SZ-V 10-18

Elérhetőségek: 2000 Szentendre, Bercsényi u. 1.
06 (26) 500-230

Faló karácsonyfa dísz