Szükséges anyagok és eszközök:


    Száraz gallyak, és faágak
   
Egy kézifűrész
   
Vékony fúró
   
Színes szalag
   
Olló, egy nagy tű
   
Csiszolópapír
   
Folyékony akril festék

Karácsonyi ajtódísz

Karácsonyi dekoráció festett faágakból

Csináld magad dekoráció

 

1. A kézifűrész segítségével vágjuk darabokra az ágakat. 6-8 db, egyre kisebb ág elegendő a teljes fához. Szintén szeleteljünk egy ágból távtartó elemeket, ezek legyenek egyforma méretűek.

2. A darabolás után helyezzük el az ágakat egymás fölé, kialakítva a végleges formát, így még tudunk korrigálni az ágak hosszán.

3. Fúrjuk át az ágakat és távtartó darabkákat pontosan, a súlypontnak megfelelően, lehetőleg középen. A legalsó elemet - a fenyőfa szárát - óvatosan hosszában kell átfúrnunk.

4. Csiszolópapírral finoman csiszoljuk meg a vágás széleit, illetve a fúráskor keletkezett sorjákat.Karácsonyi dekoráció lépésről lépésre

 

5. Vegyünk egy színes vékony szalagot, fűzzük be egy tűbe, erre fogjuk felfűzni az ágakat. A szalag hossza, a dísz másfélszeres magassága legyen. A fűzést alulról kezdjük a legfelső távtartó elemig.

6. Egy megfelelő méretű fület hagyva fűzzük vissza a második távtartó ág alá a szalagot és ott kössük meg.

7. Vágjuk le teljesen a felesleges szalagvéget.

8. Alul, a befűzés helyén vágjuk el a szalagot és kössünk rá egy nagyobb csomót.

 

Festett faág dekoráció

9. A faágak festése teszi teljesen egyedivé ezt a karácsonyi díszt. Talán egyszerűbb és kényelmesebb a tervezést, és a festést a fűzés előtt elkészíteni. A felületek festéséhez érdemes akril festéket használni.

A lehetőségek száma végtelen. Használhatunk festék sprayt-t is egy teljes alapozáshoz például fehér, arany, bronz, vagy ezüst színekben, de ezt inkább mindenkinek a saját ízlésére bízzuk. Kellemes időtöltést kívánunk mindenkinek!Karácsonyfadísz festett faágakból

Forrás: www.michelemademe.com