Régi ajtó és ablakkeret dekoráció

1. Úgy tűnik mintha, a nagyszülők padlásának minden kincse megtalálható lenne egyetlen szobasarokban. Az ablakkeret még önmagában is jól mutat, és a fonott bőröndök is sokkal stílusosabb tárolók az átlagos kartondobozoknál.

Régi ajtó dekoráció

2. A szimmetria gyönyörködtet – ebben az esetben két ajtó tölti be a faldekoráció funkcióját. Fehér színük miatt nemcsak a tükörrel, hanem a bútorokkal is harmonizálnak.

Brody House csiszolt régi ajtók

3. A budapesti Brody House egyik hálószobájában is régi szobaajtókkal és spalettákkal borították a falat. Nem hiába választotta a nívós Mr. and Mrs. Smith weboldal 2015 legjobb boutique hoteljének a különleges stílusban berendezett szállodát, amely néha filmek és divatfotózások hátteréül is szolgál.

Régi ablakkeretből képkeret

4. Az ilyen, több kisebb téglalapból álló osztott üveges ablaktáblák szinte könyörögnek azért, hogy képkeretként használják őket. A képek méretét a keretekhez igazítva bárhol jól mutatnak: a falra fúrva, egy polcon vagy a padlón megtámasztva.

Régi ablakkeret képekkel

5. A lazább hatás érdekében a fotók véletlenszerűen is elrendezhetőek. Külön figyelmet érdemel, hogy ezen a képen nem hagyományos, hanem tolóablakok szerepelnek

Shabby chic dekoráció

6. Ezt az üveg nélküli ablakkeretet már az ívelt forma is egyedivé, elegánssá teszi. A családi fotók helyett egy koszorúval egészítették ki, ami ünnepi hangulatot kölcsönöz a szobának, főleg, hogy a koszorú zöldje visszaköszön más kiegészítőkön is: a kandallópárkányon álló csokron és az asztali dekoráción.

Régi ablakkeret mint tükör

7. Ez a pasztell árnyalatokban bővelkedő szoba, mintha egy régi babaház felnagyított nappalija lenne. Itt az ovális és szögletes képkeretek maradtak teljesen üresen, a régi ablak pedig tükörként született újjá. Még autentikusabban hat, hogy a zsalugáterek is az oldalán maradtak. Vezeti a szemet, hogy az ablakkeret fehérsége a kis asztalon is megjelenik.

Ablakkeret dekoráció

8. Egy virágládával kombinálva a valódi ablak tökéletes utánzatát hozhatjuk létre. Ha nem fényigényes növényeket választunk, kifejezetten ajánljuk vendéglátó helyiségek ablaktalan termeibe, mellékhelyiségeibe.

Régi spaletta zsalugáter ágy mögé

9. Gyerekszobában szerencsésebb, ha lecsiszoljuk és lefestjük az újrahasznosított elemeket. Ezek a zsalugáterek türkizkék külsőt kaptak, és ágytámlává alakultak.

Színes szalugáter dekoráció étkezőbe

10. Itt egy egész falat beborítottak régi zsalugáterekkel. A zöld és a kék különböző árnyalatai harmonikus és nyugalmat árasztó összképet hoznak létre. Külön kiemelendő, hogy nem csupán a székek, hanem az asztalon álló, palackokból lett vázák színét is hozzájuk igazították.

Tálas dekoráció régi ajtódarabból

11. Ebben az esetben az teszi érdekessé az étkezőt, hogy nemcsak az asztalra, hanem a falra is tálak és kanalak kerültek. Elgondolkodtató, hogy eredetileg mi lehetett ez a faragott díszítéssel ellátott falap: fejtámla, spaletta, vagy éppen egy vadnyugati kocsmát idéző lengőajtó egyik szárnya?

Régi zárakból készített lámpa

12. Régi ajtók alkatrészeiből akár lámpa is készülhet. Az eredmény izgalmas lett, bár a feltűnőbb kiegészítőket kedvelő olvasóink talán úgy érezhetik, hogy néhány színes siltet is becsempészhettek volna a fehérek közé.