Raku Szentendre

Raku Szentendre webshop is

M. Szabó Anikó Raku designer 
M. Szabó Anikó keramikus az alkotásait – a raku ősi hagyományainak megfelelően – korongozás nélkül, kézzel formázza. A japán vabi-sabi szépségeszmény alapján, melynek jellemzője a tökéletes arány, forma és ritmus szellemisége. A máz égetésekor segítőtársai a Föld, a Tűz és a technika lényegéből fakadó megismételhetetlenség. A még izzó kerámiát a földdel takargatva hirtelen lehűti, így naturális, lecsendesült színei a természet alkotóerejétől módosulva megőrzik azt a pillanatot, amelyben születtek.

A tárgyak megalkotásakor arra törekszik, hogy harmóniába hozza az ősit, a tradicionálist a modernnel, mint ahogyan a raku teszi ezt a természetessel és az ember által megformálttal.

Raku kerámia ajándéktárgy

Lakberendezési kiegészítők Raku

Lakásdekoráció

Raku kerámia tál

Ékszerek Raku Szentendre

Ékszerek

Természetes szappan levendula

Natúr kozmetikumok

Raku kerámia teáskészlet

Raku kerámia váza

M. SZabó Anikó munka közben

Raku kerámia dísztárgy lakásdekoráció

Raku kerámia tál

Raku kerámia váza

A raku tárgyak teremtette hangulatnak köszönhetően – melyet a japán szépségeszmény, a szemlélődés, a mindennapi élethez való figyelmes viszonyulás, a nyugalom jellemez – olyan alkotótér teremtődik, mely vonzóan hat a művésztársakra, designer barátokra. A hasonló ideák, attitűdök, a szépség és természetesség jelenik meg fő irányvonalként az itt bemutatott darabjaikon.
 
A tárgyakban lévő egyszerűség a természetes és tudatos életre tanít. A készítők esszenciaként adnak át így érzéseket, tudást az ősi bölcsességből. Látogassanak el a Raku boltjába, vegyék kezükbe ezeket az alkotásokat, legyen a lakásuk dísze, vagy ajándékozzák jó szívvel szeretteiknek.

Szöveg: Németh Erika

Raku Szentendre

Szentendre, Görög utca 2.
www.rakumuveszet.hu

Üzlet és webshop

M. Szabó Ankó: lakberendező, keramikus, raku designer
06-70-381-5043

Google útvonal

 Raku Ceramic Shop

Raku tál