A portál inspiráció után kutató látogatóinak visszajelzései alapján négy népszerű trendet azonosított be idén őszre, melyek megvalósításához most egy különleges kampánnyal is hozzájárul a vezető online lakberendezési és dekorációs webáruház.

Rézzel hangsúlyossá tett ipari stílusú bútorok

Az ipari stílusban berendezett otthonok titka az, hogy kerüljön néhány, kevés megmunkálást kapott elem a bútorok közé. A kézműves mesterek az ipari hatás eléréséért gyakran rézzel kombinálják a téglát vagy a nyers fát, így alkotnak egyedileg készült dekorációs elemeket. Habár sokan azt gondolhatják, hogy a fém megmunkálású bútorok a legtöbb otthon stílusába nem illeszkednek, a réz kiegészítők személyesebbé tehetik bármely helyiség atmoszféráját.

Afrikai stílusú lakásdekoráció

A Vivre tapasztalatai szerint az ipari stílusú bútorokat érintő keresések idén eddig 20%-kal emelkedtek az előző évhez képest.

„A rézzel kombinált bútorok iránt megnövekedett kereslet arra ösztönzött bennünket, hogy külön kampányokat szenteljünk ennek a stílusirányzatnak idén ősszel. Termékkínálatunkat egyre több, ipari stílust idéző lakberendezési kiegészítővel, közöttük lámpatestekkel, vázákkal fabetétes tükrökkel, dohányzóasztalokkal és konyhai kiegészítőkkel bővítettük” – mondta el Cristiana Motuzoc, a bútor és dekorációs kategória menedzsere.

Réz és bársony a lakberendezésben

Továbbra is divatban a bársony

A bársony, az elérhető színek és szövésmódok széles választékával kétségtelenül az idei ősz egyik meghatározó trendje lesz. A bársony bútorokra érkezett internetes keresések megduplázódtak az előző év azonos időszakához képest, és a legtöbb vásárló bársonnyal bevont kanapék, fotelek, függönyök és párnák után érdeklődött. Természetes szövetekkel és virágos díszítéssel finoman összehangolva ez az anyag könnyedén beilleszthető bármilyen otthon dekorációjába. Az erőteljes színektől a pasztell árnyalatokig a bársonnyal való hangsúlyozás finom eleganciát biztosít, bármely stílussal ötvözzük is.

„Korábban úgy tekintettek erre az anyagra, mintha használatával túlzásokba eshetnének vagy gondozása nagy nehézségekkel járna, de az elmúlt évben a bársony elindult a nagy visszatérés útján vásárlóink körében, akik könnyed anyagokkal kombinálva választják ezt a különleges szövetet. Az elmúlt időszakban megnövekedett keresletet a bársonnyal készült termékek különleges választékával és a trend előretörését segítő javaslatokkal igyekszünk kielégíteni” – tette hozzá Cristiana Motuzoc.

Feltűnő darabok teremtenek összhangot

A Vivre szerint célszerű a részletekre helyezni a hangsúlyt, ha hívogató környezetet szeretnénk kialakítani otthonunkban. Egy egyszerű festmény is feldobhatja a dekorációt, legyen szó tájképről, egy női portréról vagy absztrakt műalkotásról. A függönyök és az azokat rögzítő tartozékok, de bármely más praktikus kiegészítő is a lakásbelsőt teljessé varázsoló dekorációs elemmé válhat. A lámpák a fények és árnyékok megteremtésével szintén fontos szerepet játszanak egy-egy terület hangsúlyozásában.

Vivre lakberendezés lakásdekoráció

A belsőépítészeti trendekkel összhangban egy, az eklektikus stílusú bútorok felé történő elmozdulás figyelhető meg, mely idén ősszel is érezteti hatását. Magyar vásárlóinak az utóbbi időszakban a finom vonalvezetésű bútorokat, ovális formájú karosszékeket és bekuckózásra alkalmas foteleket keresik, melyek különleges hatást nyújtanak a modern nappalikban.

A magyar fogyasztók szeretik a vibráló színeket

Élénk színű bútorok és világos textíliák adják a legnépszerűbb őszi trendeket. Az élő korall, amit a 2019-es év panton színének választottak, különleges hangulatot kölcsönöz a hálószoba vagy a nappali dekorációs elemeinek. A narancs-pink tónusok és az arany finom árnyalatai jól működnek együtt a fémes részletekkel. Az élénk színárnyalatok otthonunk atmoszférájába illesztésének egyik legegyszerűbb, ámde merész útja, ha egy nagyméretű, harsány színű bútordarabot egy semleges háttér előtt helyezünk el. Egy korall tónusú kanapé nyomban felpezsdíti a hideg színek uralta teret, míg ha egy meghatározó bútordarabot tengeri ihletésű kiegészítőkkel veszünk körül, nyugodt hangulatot varázsolhatunk a szobába.

Lakásdekoráció festménnyel

Legendás kedvezményekkel köszöntik az őszt

Szeptember 9-én este indul és szeptember 12-ig tart a Vivre legújabb kampánya. A „Legendás kedvezmények” őszindító akciója keretében akár 70%-al olcsóbban vásárolhatnak a Vivre oldalára látogatók egyes különlegességeket a több mint ötezer kanapét és fotelt, háromezer ágyneműt és ágytakarót, nyolcezer szőnyeget, hétezer lámpabúrát és húszezer lakás és kerti dekorációt tartalmazó kollekcióból.

www.vivre.hu