Ha idén is azon töröd a fejed, hogy mivel is varázsolhatnád még hangulatosabbá otthonod, akkor olvass tovább, hiszen hoztunk neked néhány tippet.

Tobozok karácsonyi asztalon

Egy darabka természet az ajtóra és asztalra

A természetes, natúr dekorkellékek illata elengedhetetlen kellékei a karácsonynak. Ha szeretnéd kicsit óvni a környezetet, és műfát állítasz, akkor lakásod többi részén helyezz el természetes díszt. Elég egy csipetnyi kreativitás, és akár magad is elkészítheted. Egy séta során biztosan elég alapanyagot tudsz gyűjteni. Kell majd néhány toboz, fenyőág vagy erdei termés, amelyből már egy egész csinos koszorú készíthetsz az ajtóra, vagy amelyeket egy vázába tehetsz. Az alkotásra szánt idő hidd el, megtérül, hiszen az illat is még ünnepibbé varázsolja a hangulatot.

Gyertyák nélkül lehetetlen

A dohányzóasztalra, éjjeliszekrényre, a komódra az előszobában szinte kötelező egy-egy gyertya, vagy mécses. Melyik a kedvenced? A kis teamécsesek egy szép tartóban, vagy az illatgyertyák? Válaszd ki a kedvenc illatod, és már hangolódhatsz is a karácsonyra.

Karácsonyi teríték

Az ünnepi asztal szerves része a karácsonyi dekoráció. Tehetsz rá művirágot vagy egy mini karácsonyfát. Szentestére is biztosan szeretnéd a legszebb formájában látni, és az ételeket is szeretnéd az alkalomhoz illően tálalni. Hangold egymáshoz a terítőt és a többi dekor kelléket, amely sokat emel majd az ünnepi hangulaton. Melyek a kedvenc karácsonyi színeid? Arany? Ezüst? Vagy piros? Kombináld ízlésed szerint.

Szeretnél idén kicsit eredetibb lenni? Végy néhány kisebb fenyőágat és tedd őket textil vagy papírszalvétába. A kis ágakkal díszítheted a poharakat is. Az ünnepi asztalról sem hiányozhat a gyertya. Ebben az esetben ne csak a gyertya színére gondolj, hanem a méreteire is. A túl nagy darabok zavaróak lehetnek az étel felszolgálásánál. Nagyobb gyertyát tehát csak akkor használj, ha elég nagy az asztal. A gyertya köré még tehetsz néhány egész fahéjat vagy szárított gyümölcsöt, amelyek nem csupán jól néznek ki, de remek az illatuk is.

Mindent a kényelemért

Mielőtt még nekiállnál a sütésnek, főzésnek, nézz körül a konyhában. Biztosan jól jönne néhány új segédeszköz, például fakanál, vagy valamilyen apróság a tálaláshoz, amely megkönnyíti az ünnepi menü elkészítését. Nyugodtan lepd meg magad még karácsony előtt, hiszen minden háziasszony megérdemel egy kis kényeztetést. A konyhai eszközök mellett, gondolj a tárolókra és rendszerezőkre is, hogy ezzel is megkönnyítsd a dolgod a nagy készülődés során.

A mi tippünk: Hol találsz konyhai eszközöket és jó minőségű elektronikai termékeket? Az Alza.hu kínálatában a több ezer termék közt biztosan megtalálod a megfelelőt. Ha pedig nem szeretnél vagyonokat költeni karácsonykor sem, akkor rendelkezésedre állnak az Alza kuponkódok, amelyekkel nem kis összeget spórolhatsz meg.

Karácsonyi hangulat a hálóban is

A hálószoba az a hely, amelyről a karácsonyi díszítés során gyakran elfeledkezünk. Ha ezzel eddig te is így voltál, akkor idén változtass ezen a szokáson, és varázsolj karácsonyi hangulatot a hálóban is. Hogyan? A különböző dekorkellékek mellett szerezz be egy karácsonyi ágyneműhuzatot is, és töltsd az éjszakát csillagok és hópelyhek közt. A Dormeo webshopban minden megtalálsz a tökéletes karácsonyi hangulathoz. Ha pedig az árak miatt aggódnál, segítenek a Dormeo akciók.