Szerencsére azonban nem kell minden felújítás vagy lakberendezés alkalmával túlságosan mélyen a zsebünkbe nyúlni, miután számos lehetőség kínálkozik gazdaságosan kialakítani lakhelyünket. Ebből ajánlunk most három lehetséges variációt. 

Alakítsunk ki minimalista stílust!

A minimalista stílusirányzat alapelve: a kevesebb több. Ez pont kapóra jön, ha kevesebb pénzből szeretnénk berendezni otthonunkat. Miután mind a bútorok, mind a dekorációs elemek sok pénzbe kerülnek, ezért egy minimalista stílusú lakás kialakításával többet spórolhatunk. Ahelyett, hogy telepakolnánk berendezési tárgyakkal a szobát, válasszunk ki 1-2 egyedibb, hangsúlyos darabot! Ezzel a megoldással tágas tereket alakíthatunk ki a helyiségekben, a különleges bútorok pedig odavonzzák a tekinteteket – mindezt gazdaságosabban. A minimál és szellős berendezés is lehet otthonos, ha változatos színeket használunk. 

Minimál nappali kevés bútorral

Nappali szőnyeg nélkül

Szerezzünk be használt bútorokat!

Az elmúlt években szerencsére virágkorukat élik a bolhapiacok és garázsvásárok, ahol egyre népszerűbbek azok a bútorok és tárgyak, amelyeknek saját története van. Ez a trend már csak abból a szempontból is kedvező, mert így hozzájuthatunk akár régebbi korokból származó, nem mindennapi berendezési tárgyakhoz is. Ennek köszönhetően valóban sajátos enteriőrt alakíthatunk ki otthonunkban, ráadásul jóval kevesebb pénzért.

Ezt a hatást akár még tovább fokozhatjuk azáltal, hogy egy kissé szépséghibás antik bútort magunk kicsinosítjuk, vagy megbízunk a feladattal egy szakembert. Tipp: az Arany Fotel Kárpitosműhely csapata bő 6 évtizedes tapasztalattal rendelkezik bútorfelújítás és lakberendezés terén - mind tanácsadásban, mind használhatatlannak hitt bútorok feltámasztásában professzionális segítséget kínálnak. A mai sorozatgyártott világunkban minden ilyen régi tárgy értéket képvisel. Érdemes őket felújítani, de megmenteni mindenképpen. Legyen szó akár egy retró fotelről, vagy egy öreg padról, ami egy parasztház udvaráról került hozzánk. A farész, a rugók és a szövetek vagy a bőrkárpit felújítása életre fogja kelteni a hozzánk került vagy éppen megörökölt bútorokat. A bútorfestés szintén egy megoldás lehet egy szocreál szekrény vagy egy régi komód felújításakor. 

Felújításra szoruló kanapé

Régi szekrény festett változata

Tapétázzunk – de csak mértékkel!

Egy egész házat vagy lakást kitapétázni sajnos nem két forintba kerül, azonban szerencsére erre nincs is mindig szükség. Sok esetben ugyanis tökéletesen elegendő, ha a négy falból csupán az egyikre helyezünk tapétát! Így egyrészt sokat spórolhatunk, másrészt kivételesen sajátságossá tehetjük a helyiséget. Ráadásul ezzel a trükkel két legyet üthetünk egy csapásra: ha ugyanis csak egy falon található tapéta, attól a szobában lévő bútorok is izgalmasabbnak fognak tűnni. A falszakaszok tapétázása a nappaliban és a hálószobában is hangsúlyos lehet. Az otthoni tapétázásba csak akkor fogjunk bele, ha biztosak vagyunk abban, hogy az illesztések nem fognak ki rajtunk. 

Tapéta a nappaliban egy falszakaszon

Egyedi tapéta hálószobába