Minden év új ötleteket és új koncepciókat hoz a faldekoráció tervezésében. Úgy gondoljuk, hogy a nagyformátumú nyomtatás egyik legérdekesebb területe idén is a faldekoráció lesz. Az egyedi faldekorációs ötletek és megoldások tárháza egyre csak bővül és a digitális nyomtatás kulcsfontosságú lesz a benne rejlő lehetőségek kiaknázásához.

színes falmatrica dekor

De mi a helyzet az alapanyagokkal? Az egyedi tapéta gazdagságától a szövetek sokféleségéig íme négy olyan faldíszítő-trend, amire érdemes odafigyelni.

Egyedi tapéta

A tervezők már pár éve kísérleteznek az  egyedi tapéták lehetőségeivel, és várhatóan ez a trend idén sem fog változni. A faldíszítés egyik első formája, amelyet valaha készítettek, a tapéta az elegancia és a stílus egyedi érzetét közvetíti. Amikor a tervezők ezt a vizuális hagyományt ötvözik a mai nyomtatási technológia adta lehetőségekkel, a kreatív ötletek szárnyalnak, és az eredmények mindig nyomot hagynak az emlékeinkben.

Einstein portré faldekoáció

Az egyedi tapéta kiváló terep a tervezők számára, hogy innovatív tervezési ötleteket fedezzenek fel. Az egyedi tapéta különösen jól illeszkedik a dekoráció növekvő tendenciájához, amely a természetet tekinti ihletforrásnak. Ennek a trendnek az eredete a járvány okozta zavarokra vezethető vissza – Az időnként bizonytalannak tűnő világban a természet által ihletett képek a nyugalom és a stabilitás érzetét keltik.

Egyedi tervezésű poszter és vászonkép trendiDekor

Falmatrica

Mint bizonyára Ön is tudja, ez már az egyik legelterjedtebb hordozó a nagyformátumú nyomtatásban. A vinyl alapanyag viszont ebben az évben még fontosabbá válik a faldekorációk világában. Könnyű belátni, miért olyan népszerű a falmatrica. Ez egy sokoldalú, költséghatékony alapanyag, amely a legjobb eredményt tudja nyújtani minden típusú projektnél, a csupán funkcionálistól a legművészibb és legambiciózusabb projektig bezárólag.

Faldekoráció falmatricával

A vinyl, mint faldekorációs hordozó jelentősége annak köszönhető, hogy amellett, hogy kényelmes, könnyen tisztítható is. Ráadásul a legfejlettebb digitális nyomtatási technológiák, például a latexnyomtatás használatakor a falmatrica érzékeny környezetben is biztonságosan használható. A legtöbb nyilvános helyen alkalmazott higiéniai szabványoknak való megfelelés azt jelenti, hogy a falmatrica ideális hordozó a látványos minták megjelenítéséhez.

Textil alapanyag

Az ötletességet kedvelő márkák és tervezők számára a textil szövetek nélkülözhetetlen faldekorációs anyagok. A szövetek színeikkel, textúráikkal és mintáikkal új kreatív lehetőségeket nyitnak meg, amelyek gyakran lenyűgöző eredményekhez vezetnek. Képzeljük el, hogy egy szoba falát olyan szövet borítja, ami ugyanazokat a mintákat és színeket viseli, mint a függönyök? A hatás elbűvölő lesz. Ez az anyag így bármilyen kontraszt kialakítására lehetőséget ad. Ma a digitális nagyformátumú nyomtatásnak köszönhetően ezek a merész választások mindenki számára elérhetőek, aki meg akarja lepni és megörvendeztetni a környezetét. 

Tapéta hatású faldekoráció

Vászon

Durvaságával és művészi asszociációival a vászon egyedülálló anyag, amely új dimenziókat adhat bármilyen faldekorációs projekthez. Míg a vászon szövésével a hagyományos nyomtatási módszerek használatakor nehéz megbirkózni, a digitális nagyformátumú nyomtatás lehetővé teszi a tervezők számára, hogy lélegzetelállító alkotásokat készítsenek, amelyek ötvözik ennek az anyagnak a kifejezőképességét a modern technológia pontosságával.

Irodadekoráció nagy formátumú képekkel

A jól ismert globális nehézségek után a dekoráció új trendjei a nyugodt hangulatok felé mutatnak. Ennek az általános trendnek megfelelően a következő néhány hónapban a természet és a nosztalgia ihlette formatervezési hullámot fogjuk látni. Melegségének és a hagyományokban gyökerező hosszú történelmének köszönhetően a vászon ideális alapanyag ezeknek az ötleteknek az életre keltésére.

Összefoglalva: 

Várakozásaink szerint idén is az egyedi faldekorációs anyagok lesznek az egyik követendő falburkolati belsőépítészeti trendek, amelyben négy anyag kerül majd túlsúlyba:

Egyedi tapéta: Ez a tökéletes médium a kortárs vizuális trendek, például a hamis építészet, az optikai illúziók és a természeti motívumok teljes kihasználásához.
Falmatrica: Különösen latex technológiával nyomtatva ez a hordozó ésszerű válasz az egészséggel és biztonsággal kapcsolatos növekvő aggodalomra.
Textil: Kihívó és szórakoztató, a textilek ideálisak egyéni hatások létrehozásához a fali dekorációban is.
Vászon: Érdekes textúrája és rugalmassága mellett a vászon rengeteg asszociációt kínál a művészettől a szabadtéri életig, ami meglepő fogalmi párosításokat tesz lehetővé.

A tervezők és a cégek számára egyaránt nagyszerű hír, hogy a modern nagyformátumú nyomtatási technológia kiváló minőségű eredményeket biztosít ezeken a hordozókon, és megnyitja az utat a faldíszítés aranykora előtt. Ismerje meg a trendiDekor dekorációs és gyártási szolgáltatásait! 

trendiDekor
by Digitalprint & Expo Kft.

www.trendidekor.hu

Cím: 1139 Budapest, Fáy u. 8.

Telefonszám: +36 30 656 18 78