Ehhez megkérhetjük barátainkat, elhívhatjuk bartánőinket segítségül, így biztos jó hangulatú lesz a dekorálás. Vagy kérhetünk szakszerű segítséget lakberendezőtől, például a Studio Trend Interior tervezői - Ferenczi Éva és Tóth Adrienn - készítenek látványos dekorációkat otthonokba, bemutatóterekbe, vendéglátóhelyekbe, szálláshelyekbe.

Kértünk tőlük néhány ötletet, mire érdemes figyelni, mi emeli ki otthonunk egyediségét ha kisebb méretű panel lakásban élünk:

“Az első tippünk, hogy legyen összhangban a dekoráció a meglévő berendezéssel, így akár minden helyiségben helyezhetünk el dekorációt, mégsem lesz túlzó!

Panel karácsonyi dekoráció

Karácsonyfa ötlet

Az alkalmazott téli színekkel és mintákkal kihozhatjuk a rejtett előnyöket a panellakás enteriőrjéből. A dekorvilágítás megfelelő elhelyezésével tágíthatjuk a teret, illetve egy jól elhelyezett dekoráció csoporttal, elvonhatjuk a tekintetet az előnytelen tér-részletekről.

Választhatunk az aktuális trend kínálatából, mely az idei évben a diótörő figura; A 2023-as év színével a  Viva Magenta-val extra nőies dekor készülhet, de ha nagyon aktuálisak szeretnénk lenni, alkalmazzuk a 2024-es Év Színét, ami a Peach Fuzz névre hallgat, azaz egy halvány barack árnyalat lett az év színe.

Diótörö figura

A bejáratnál fogadja az érkezőt az ajtó köré helyezett örökzöld girland, vagy az ajtón egy koszorú, amely a benti színvilágból már sejtetni enged. Tipp:  A száraz levegő és meleg szobahőmérséklet miatt élő növények helyett most válasszunk mű girlandokat. Csodaszépeket, teljesen élethűeket is vásárolhatunk, és szinte örökké tartanak.

Az előszobában a meglévő faliképeket egyedi, téli hangulatú változatokkal cseréljük le (téli tájképek, utazásokból fotók, makro kristály fotók), alatta a puffon elhelyezett puha takaró nemcsak mutatós, de praktikus megoldás is. 

Téli hangulatú festmény

Ajtódekoráció képeslapokkal

A szobák szinte minden szegletét színes, téli mintás párnákkal, párnahalmokkal és puha takarókkal öltöztessük fel. A párnák mérete lehet különböző, és a színviláguk egyforma; vagy a párnahuzatok színe legyen változatos, így kiegészítve egy monokróm hangulatot. 

Adventi koszorú szőrme terítővel

Például az étkezőben az asztal kap központi szerepet, ha például egy szőrme terítő vagy egy karakteresen eltérő stílusú, például skót kockás anyag kerül. Rajta fehér csillogó gömbök sorakoznak, fehér gyertyák adnak ünnepi fényt, és persze a sütemények, szaloncukor részére tálaló tálka is kaphat helyet. Mindezt átöleli egy meleg fényű LED fényfüzér, és itt még a kapott ajándék dobozok is helyet találhatnak.

Impala asztaldekoráció karácsonyi

Téli gyertya dekoráció

Boldog Karácsonyt felirat koszorún

Tipp: Valódi mécsesek és gyertyák használatakor fokozattan kell figyelnünk a tűzveszélyre, ami sajnos minden évben problémát okoz a lakásokban. 

A gyerekszobák kis gazdái örülnek a színes, mozgó-forgó fényeknek. A függönyre rögzíthetünk, vagy a mennyezetről függeszthetünk hópelyheket, amelyeket velük együtt készítettünk.
   
Gyerekszemmel imádnivaló ötlet, hogy a szánkózásból hazatérve (és persze megszárítva a járgányt), a szánkó is lehet dekoráció: az erkélyen felállítva és sapkát húzva rá őrt állhat, vagy az előszobában párnát ráhelyezve padként funkcionálhat a puff helyett. A gyerekek segítségével a gardróbban pedig a Grincses, Mikulásos mamuszok sorakozhatnak egymás mellett. Ezek is dekorálnak :)

Led fény faldekoráció

A fürdőszobába elvonulva legyen kéznél mécses, illatgyertyák, lakásparfüm és kész is a téli dekor a relaxáláshoz. Mesés dekoráció készülhet az ablakpárkányra: LED füzérek, fenyő girland, szarvas szobrok, üveg díszekkel színes csillogó karácsonyfa csúcsdíszek felsorakoztatva, a lakás színvilágához illő árnyalatokban, és függesztve a karnisról hópihék és kristályok társaságában. Így kívülről is ünnepi hangulat látható.

Toboz és mécses téli dekoráció

Karácsonyi dekoráció sakdinávosan

Kilépve az erkélyre, loggiára a szoba folytatásaként az erkélyünk ilyenkor is a lakásunk “meghosszabbítása” lehet: Vízlepergető huzatú párnákat, műszőrme takarókat halmozzunk fel a padon, székeken. Lámpásokat állítsunk az erkély padlóra, így ezek alulról világítják meg a környezetet, a lábunk elé sejtelmes fénnyel világítva. Az ablakpárkányra és a falakra LED fényfüzéreket függesszünk és még egy álló lámpa is helyet kaphat.  

Karácsonyi asztaldekoráció

Asztaldekoráció kis fenyővel

Skandináv karácsony

Ha tetszik a megoldás, és hasonló ünnepi hangulat az elképzelés, de túl elfoglalt az év utolsó hónapja, az utolsó hetek, érdemes megkeresni a Studio Trend Interior tervezőit, tapasztalatukkal, tanácsaikkal segítenek a megoldások kiválasztásában, vagy akár meg is valósítják a szezonális dekorációt, most épp a téli dekoráció ötleteket még az ünnepi hajrá előtt, lehet ez egy lakás, családi ház, iroda, panzió, vagy akár bemutatóterem.

Studio Trend

Ferenczi Éva és Tóth Adrienn
Studio Trend Interior

www.studiotrendinterior.com

Telefon: +36-30-437-6455