A Studio Trend Interior lakberendezője, Hunyás-Tóth Adrienn néhány tippet gyűjtött össze, amelyek segíthetnek a harmonikus és kisállatbarát otthon kialakításában, legyen szó kutyáról, macskáról, nyúlról, hörcsögről vagy halakról.

1. Alkalmazkodj az Ő igényeihez is
Minden kisállat más és más igényekkel rendelkezik fajtától, mérettől, kortól függően. Például, ha kutyád van, fontos, hogy biztosíts számára elég helyet a mozgásra és játékra. Egy kis kutyabarát sarkot alakíthatsz ki az otthonodban, ahol kényelmes ágyat és játékokat helyezhetsz el számára, akár kinti, vagy akár benti az eb. Ha macskád van, fontos, hogy legyenek magas pontok, ahonnan megfigyelhet, és legyen kaparófelület, hogy karbantartsa a karmait, ne a kanapén gyakorolja az élesítést. Mindig gondolj az állatok szokásaira és igényeire, amikor kialakítod az otthonodat. Az én Tomi cicám imádott egy óriási fa tálban aludni, amiben eredetileg növény volt, úgyhogy végül azt neveztük ki fekhelynek, a kényelmes cicaágy helyett.

Cica a paplan alatt

2. Kényelmes és praktikus bútorok
Válassz olyan bútorokat, amelyek kényelmesek, strapabíróak, és könnyen tisztíthatóak is. Például, ha szőrös kisállatod van, fontos, hogy olyan bútorokat válassz, amelyek könnyen tisztíthatóak a szőrtől és ellenállnak a karcolásoknak. Szintén fontos, hogy olyan bútorokat, dekorációt válassz, amelyek nem veszélyesek a kisállatokra, például ne legyenek mérgező növények, ne lógjanak le a kábelek. 

3. Legyenek praktikus tároló megoldások
Kisállattartóként rengeteg játék és egyéb kellék gyűlik össze az otthonodban. Fontos, hogy megfelelő tároló megoldásokat találj ezeknek a tárgyaknak. Használj praktikus tárolókosarakat és dobozokat, amelyeket helyezz el könnyen elérhető helyen,  így nemcsak rendezett marad az otthonod, de könnyen hozzáférhetsz az épp szükséges dolgokhoz is. Például a kedvenced fekhelye mellett kaphat helyet a kutyaropi-nasi tárolás is.

Kutya fekhely

4. Gondolj a biztonságra!
Az állatok biztonsága mindig legyen szem előtt. Ügyelj arra, hogy az otthonodban ne legyenek veszélyes tárgyak vagy anyagok, amelyeket a kisállatok lenyelhetnek, vagy megsérülhetnek rajtuk. Például, ha halaid vannak, gondoskodj arról, hogy az akvárium megfelelően zárt legyen. A felül nyitott akvárium a cica részére izgalmas kihívás, miközben veszélyes is lehet, hiszen nem szeret úszni. 

Migu cica

5. Dekoráció és stílus
Végül, de nem utolsó sorban, ne felejtsd el, hogy a kisállatbarát otthonod is tükrözze a saját stílusodat, ízlésedet. Használj olyan dekorációs tárgyakat, amelyek harmóniában vannak a stílusoddal. Például, ha szereted a természetes anyagokat, organikus megjelenést, választhatsz fa dekorációkat és növényeket az otthonodba, ha pedig Pop-art stílusú a lakásod, legyen színes, vidám, képregénybe illő a hangulat, amelyek jól illeszkednek a kisállataidhoz.

Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek neked kialakítani egy kényelmes és kisállat-barát otthont. Ha további tippekre és ötletekre vagy kíváncsi, kisállat-barát otthon kialakításával kapcsolatban, olvasd el Hunyás-Tóth Adrienn blogját a Studio Trend Interior oldalán, ITT.

Studio Trend

Ferenczi Éva és Hunyás-Tóth Adrienn
Studio Trend Interior

www.studiotrendinterior.com

Telefon: +36-30-437-6455