Modern lakberendezés nappali

A Tervezés Kulcsfontosságú

Pontos terv nélkül nem lesz tökéletes a megvalósítás. Az üres terek sokféle lehetőséggel kecsegtetnek, és ha nem jegyzed le az elképzeléseidet, könnyen elveszhetsz a saját ötleteid közt. Ha el akarod kerülni a felesleges bolyongást a lakberendezési üzletekben, és költséghatékonyan szeretnéd megoldani a feladatokat, mindenképpen készíts tervet. 

Így, még mielőtt bármit is vennél, alaposan átgondolhatod, hogy milyen stílus mentén képzeled el a lakás berendezését, és az egyes darabok illenek-e majd egymáshoz. Egy jól kidolgozott terv segít dönteni a falak színéről, a bútorokról és a kiegészítőkről, biztosítva, hogy ezek harmóniában legyenek egymással.

Lakberendezés, ahogy a profik csinálják
LAKBERENDEZÉSI STÍLUSOK

Maradj a költségvetés határain belül

A terv célja az is, hogy segítsen betartani a költségvetést. Ha már az elején túlléped a keretet, gyorsan borulhat az egész rendszer. Tartsd magad a beszerzendő darabokról és azok tervezett árairól szóló listához, és keress olyan termékeket, amelyek megfelelnek ennek. Ha túlléped a költségvetést, valamiről le kell majd mondanod. Fontos megkülönböztetni, hogy min érdemes spórolni és min nem.

Mindig mérj pontosan

Mérj le mindent pontosan, akár többször is. Nemcsak az a fontos, hogy egy adott szobában elfér-e a bútor, hanem az is, hogy a lépcsőn, liftben vagy ajtókon is átférjen. Érdemes megmérni a padló és a plafon közötti távolságot is, hogy a bútorok megfelelően elférjenek egymás mellett, anélkül, hogy zsúfoltságot keltenének.

Szürke tűzött kanapéCOZY VELVET SZÜRKE BÁRSONY SAROKKANAPÉ

Válassz központi elemet!

Bútorvásárlás előtt válaszd ki a helyiséget leginkább meghatározó elemet, mint egy nagyobb étkezőasztal, ágy vagy kanapé. Ez nem jelenti azt, hogy minden más bútornak ugyanolyannak kell lennie, de ügyelj rá, hogy a többi darab harmonizáljon vele, így elkerülheted a kaotikus hatást.

Ne feledkezz meg a lakberendezési kiegészítőkről!

A letisztult bútorok mellett a hangulatot különleges kiegészítőkkel dobhatod fel, amelyek színt visznek az otthonodba. Ezek a kiegészítők kevés helyet foglalnak és nem is kerülnek sokba, de jelentősen növelhetik az otthonod egyediségét.

Ne spórolj a minőségen! 

Ha egy bútort hosszú távon szeretnél használni, érdemes a minőségibb darabot választani. Az étkezőasztal, székek, kanapék, ágyak és szekrények olyan bútorok, amelyek nem 1-2 évre lettek kitalálva. A drágább, minőségi darabok befektetésként is szolgálhatnak, hiszen hosszú távon pénzt spórolsz meg azzal, ha nem kell gyakran cserélni az elhasználódott bútorokat. Ráadásul, ha mégis másik garnitúra mellett döntesz, ezeket a minőségi darabokat jó áron eladhatod.

Tűzött franciaágyPARIS BÉZS BÁRSONY ÁGY

Adj új életet a régi bútoroknak!

Új helyre költözéskor vannak olyan bútorok, amelyektől nem akarsz és nem is tudsz megválni. A kissé kopott darabok felújításával új életet adhatsz nekik. Kisebb felújításokat akár te magad is elvégezhetsz, de ha nagyobb beavatkozás szükséges, érdemes szakember segítségét kérni.

És még néhány alapszabály, amiről ne feledkezz meg: 

  • Ne kerüljön ágy az ablak alá!
  • Fontos, hogy az ablakokat ki tudd nyitni.
  • Tervezz az ablakok elé olyan függönyt, amit el is lehet húzni!
  • A függönynek karnis kell, a karnisnak pedig hely - ezt mindig kalkuláld bele a tervezési folyamatba!
  • Ha valahol nagyon szűk, sötét a hely, dobd fel világítással és tükrökkel!
  • Jellemző, hogy az egyedi bútorokkal drágán, de könnyen be tudod rendezni az otthonodat, bolti bútorokkal pedig viszonylag olcsón, de sok utánajárással tudsz rendezkedni.

Lakberendezésre fel! A DODO HOME kínálatában rengeteg stílusos, prémium minőségű bútort megtalálsz.

Elérhetőségek:

DODO Bemutatóterem és webshop

1119 Budapest, Petzvál József u. 46-48., Galaxy irodaház földszint

www.dodo.hu

Telefonszám: +36 70 358 7900
Nyitva tartás: Hétfő: Zárva
Kedd-Szombat: 10:00-18:00
Vasárnap: Zárva