„AZ EGÉSZSÉG NEM MINDEN, DE EGÉSZSÉG NÉLKÜL MINDEN SEMMIVÉ VÁLIK!”

A Boch Kft. 1997-ben alakult, bioágyneműket, tömörfa ágyakat, kiegészítőket gyárt és értékesít. Ma közel 20 üzletből álló saját márkabolt hálózatuk várja a kedves vásárlókat. Versenyképes árakon kínált gyapjú- és kasmír ágyneműikkel, biomatracaikkal és tömörfa ágyaikkal szeretnék megadni mindenkinek az igazán pihentető, egészséges alvás lehetőségét.

ISMERI A GYAPJÚÁGYNEMŰK ÉS A BIOMATRACOK ELŐNYEIT?

Az ember életének körülbelül egyharmadát tölti „ágyban, párnák közt”, ezért nem mindegy, hogy ez a hihetetlenül sok idő valóban a testi-lelki regenerálódást szolgálja-e. Fontos, hogy a takaró, amely minden nap több órán át öleli körül a testünket, valóban „emberközeli” legyen. Legalább ilyen jelentőségű a gyapjú derékalj, mely védi a matracot, eltéríti a káros földsugarakat és ellazítja a gerincoszlop mellett lévő izmokat. A párnák anatómiai méretűek, csak a fejet támasztják alá, így védik a gerincet. A gyapjúnál, ennél az ősi, tiszta és különleges anyagnál jobbat nemigen választhatunk! Számos olyan különleges és utánozhatatlan jó tulajdonsága van, amely miatt az ember már évezredek óta nem tud megválni tőle.

• hőmérséklet-kiegyenlítő hatású
• maximális komfortot nyújt télen-nyáron
• biztosítja a bőr légzését és javítja vérellátását
• antiallergén
• jó hatással van a migrénes tünetekre, a mozgásszervi és reumás panaszokra
• megakadályozza a felfekvéseket
• eltéríti a káros földsugarakat

A gyapjú ágynemű télen elzárja testünk elől a hűvösebb hőmérsékletű levegőt, míg nyáron pont az ellenkezője történik, azaz a melegebb levegőtől véd meg minket. Így biztosítja számunkra testünk optimális hőmérsékletét, ami télen és nyáron egyaránt 36°C körül van.

Az ágy másik lényeges pontja a matrac. Biomatracaink maximális komfortot nyújtanak, mivel alvás közben biztosítják a gerinc ideális helyzetét, és rugalmasságuk évek múltán is megmarad. S mivel nem vagyunk egyformák, a matracokban a kókusz-latex arányt a megrendelő ízlése szerint alakítják ki, aszerint, hogy a keményebb vagy puhább fekhelyet kedveli-e. Üzleteikben az eladók tanácsadással is rendelkezésre állnak, próbafekvés alapján segítenek abban, hogy mindenki a testsúlyához leginkább megfelelő kókusz-latex arányú matracot választhassa ki.

AZ ALVÁS AZ EGÉSZSÉG, A KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG ÉS A JÓ KÖZÉRZET LEGFONTOSABB MINDENNAPI FORRÁSA.

Életünk mintegy harmadát ágyban, pihenéssel töltjük. Pontosabban azzal a céllal fekszünk le, hogy kipihenjük magunkat. Megfelelő mennyiségű alvás után és a kiváló fekhely ellenére több esetben ébredünk hátfájással, összetörten, fáradtabban, mint ahogy lefeküdtünk. Aztán elérkezik az idő, amikor nem lehet tovább várni, és ki kell cserélni ágyneműnket és fekhelyünket.

A természettel együtt élő ember fekhelyét mindig is állatbőrökkel és állatszőrökből készült eszközökkel bélelte ki. A birka szőrének jótékony hatása már az ókorban is ismert volt. Rendszeresen bélelték, takarták le gyapjúból készült pokrócokkal, bőrökkel a fekhelyeket.

A gyapjú egy természet alkotta rostanyag, amely megvédi testünket az időjárás viszontagságaitól, melegtől és a hidegtől egyaránt. A gyapjú pikkelyes felépítéséből eredően megakadályozza a szennyeződések megkötését, lanolin-tartalmának köszönhetően, - mely jellegzetes színét adja - gyógyító hatást fejt ki. A lanolin bőrnyugtató, fájdalomcsillapító és stresszoldó hatással rendelkezik. Azok, akik gyapjú ágyneműgarnitúrát használnak, nemcsak egy egyszerű ágyneműt vásároltak, hanem hosszú időre orvosságot is.

A gyapjú kiváló nedvszívó és páraáteresztő képességgel rendelkezik. Ennek következtében a keletkező testpárát felveszi anélkül, hogy a nedvesség érzetét keltené, szárazabb környezetben pedig, leadja, elpárologtatja azt. Azáltal, hogy felszívja a keletkező verejtéket, nyáron a test hűtését biztosítja, télen pedig a termelt hőmennyiség egy részének tárolásával biztosítja az egyenletes test hőmérsékletet. A gyapjúval ellentétben a tollal bélelt ágynemű nem követi a test hőmérsékletét. A toll ágynemű felmelegítéséhez idő kell, amit testünknek kell elvégezni, ellentétben a gyapjúval. A nagymértékű és hirtelen hőmérsékletingadozás úgynevezett „hidegsokként” éri testünket, ami reumás panaszokhoz vezet. A gyapjú ágynemű használatával ez kiküszöbölhető.
A gyapjú ágynemű télen elzárja testünk elől a hűvösebb hőmérsékletű levegőt, míg nyáron pont az ellenkezője történik, azaz a melegebb levegőtől véd meg minket. Így biztosítja számunkra testünk optimális hőmérsékletét, ami télen és nyáron egyaránt 36°C körül van.

A 100 %-os gyapjúszőrméből készült ágyneműgarnitúra számos betegségre van jó hatással, így pl. nyugtató hatással van a fájó izületekre, izmokra, reumás panaszok esetén is enyhülést hozhat, valamint megvéd a káros földsugárzásoktól. A gyapjúszőrme anti-allergén hatással is bír, mivel a feldolgozás során nem fosztották meg a lanolintartalmától elektrosztatikussága relatíve nulla, ezért nem vonzza a port, nem tapad rá a testre, nem okoz elektromos kisülést. A pormentessége miatt kifejezetten ajánlott az asztmában, vagy az egyéb légúti megbetegedésekben szenvedőknek.

FONTOS A MINŐSÉG!

A Boch Kft. minden terméke Magyarországon készül. A gyapjúágyneműkhöz és kiegészítőkhöz a kiváló ausztrál és merinói birka-, bárány- és lámagyapjút, valamint kasmírt használnak. Tömörfa bútoraik anyaga első osztályú fenyő-, bükk- és tölgyfa, az ágykereteket fém alkatrészek felhasználása nélkül, facsavarokkal rögzítik, felületkezelésként pedig természetes anyagú faviaszt használnak. Ágybetéteik a legkorszerűbb összetételűek, kókuszrostból és latexből készülnek, 1-5 év garanciával.

WWW.BOCH.HU