Tervezésükben és kivitelezésükben művészettörténész és iparművész is részt vesz. A lámpák alapjaiul szolgálnak a 20 év alatt vásárokon, aukciókon felvásárolt régi, eredeti lámpák. Ezalatt az idő alatt cégünk folyamatosan fejlődött, szakembereinek tudása is tökéletesre csiszolódott. Ez a tökéletesség termékeinkben is hűen tükröződik. A Patinás Lámpa Kft. lámpái ugyanúgy megtalálhatóak a svájci Magyar Nagykövetségen, a MAHART székházban, a Magyar Tudományos Akadémián, casinókban és számos híresség otthonában, ahogyan ezer és ezer polgári otthonban Magyarországon és széles Európában.

Art deco lámpák

Egyszerű szabályos vonalak, elegáns formák, maximális funkcionalitás egyfelől, másfelől drága anyagok, élénk színek, gazdag díszítések – ez a különös kettősség tette és teszi ma is kedvelt stílussá az art deco-t. A nevében is a dekorativitásra utaló irányzat a 20. század elejének gyorsan változó stílusirányzatai – kubizmus, futurizmus, expresszionizmus – után az 1925-ös párizsi világkiállításon jelentkezett először. A minden izmusból is sokat merítő art deco ráadásul újra visszatért a kézműipar szinte már elfeledett nemes hagyományaihoz, így az egyszerű vonalú, szépen kidolgozott, értékes anyagokat használó lakberendezési tárgyak hamar kedveltek lettek a tehetős közönség körében. Mivel az art deco bútorai, lakberendezési és dísztárgyai még napjainkban is szép számmal megtalálhatók, így ezek ma is kedvelt darabjai a modern enteriőröknek, amelyekbe tiszta formáik miatt legtöbbször jól be is illeszthetők.

Barokk lámpák

A barokk stílus is Itáliából indult el, de Párizsban, Madridban, és Bécsben virágzott. (XVI-XVII sz.) A barokk művészet nagy hangsúlyt helyezett a tapasztalatra, a természet megfigyelésére. Jellemzői monumentális méretek, reprezentatív megjelenítés, bonyolult formák és pompaszeretet, dinamizmus és érzelmi telítettség.

Klasszicista lámpák

A klasszicizmus a latin classis (= osztály) szóból ered. Kiválót, a tökéleteset jelentette. Klasszikus jelzővel az örökérvényű harmonikus alkotásokat szoktuk jelölni. A klasszicizmus művészete az antik példaképeket igyekszik követni.

Szecessziós lámpák

A századforduló (1890-1910) nemzetközi stílusirányzata, amely nemcsak a képzőművészetben, hanem az iparművészet és az építészet területén is önálló formanyelvet alakított ki. Elnevezése országonként változó (Jugendstil, Art nouveau, Style 1900, stb.). Jellemzői a síkszerűség hangsúlyozása, a dekoratív felületképzés, a hajlékony körvonalak és a stilizált növényi ornamentika használata. A szecesszió jelentősen elsősorban Közép- és Kelet-Európa országaiban lelhető fel. (pl. Ausztria,(Bécs), Csehország, Magyarország, Oroszország).

Cégünk több, mint 600 lámpájával és egyéb lakberendezési kiegészítőivel (szecessziós, barokk karnisok, képkeretek) egyedülálló a piacon. Teljeskörű világítástechnikai szaktanácsadással nyújtunk segítséget ahhoz, hogy Ön lakása, háza, irodája megvilágításához stílusban és fényerőben egyaránt a legjobb megoldást tudja választani. Gazdag minta és formaválasztékával igyekszik minden igényt kielégíteni, a kicsi, egyszerű falikartól a nagy terű, nagy belmagasságú kastélyok berendezéséig minden megtalálható, ami lámpa. Megrendelői és leendő megrendelői egyedi elképzeléseit is legjobb tudása szerint megvalósítja. A cég politikája a magas minőségi és esztétikai színvonal társítása a megfizethető árral.

Patinás Lámpa Kft.

1062 Budapest, Bajza u. 62.
Tel./Fax: +36 (1) 312-6232
Mobil: +36 (20) 548-3807
nyitva: h-p 10-18, sz: 10-13