Sylvania led világítás felső konyhaszekrény alá

Az olcsó és innovatív megoldások megjelenése határtalan lehetőségeket tartogat minden lelkes amatőr lakberendező számára. A LED világítás elterjedése az elmúlt években az élet minden területén óriási változást hozott, számos előnyének köszönhetően mára a repülőterektől a kerekpáros lámpákig mindenhol használják. A technológia - nem beszélve most az olyan praktikus előnyökről mint a villanyszámlára gyakorolt pozitív hatása -  a lakberendezésben is szinte kimeríthetetlen lehetőségek tárházát nyitja meg: tökéletes megoldás egy munkafelület éles megvilágítására, hangulatteremtésre, egy dísztárgy kiemelésére, de kiválóan alkalmas kísérletező kedvű amatőr lakberendezők kreatív elképzeléseinek megvalósítására is.

Annak ellenére, hogy a szaküzletek kínálatában minden alkalmazási területre találunk megfelelő megoldást, és gyakran viszonylag kis beruházással újjávarázsolhatjuk nappalinkat, kertünket, vagy éppen fürdőszobánkat sokan még mindig idegenkednek a LED világítástól. Az értékesítések meredek ívű emelkedése mellett, továbbra is él például az a fogyasztói tévhit, miszerint a LED egy hideg fehér, vagy kékes fényű ridegséget árasztó fényforrás, azaz felhasználásukkal a hagyományos izzók megszokott meleg hangulatát fel kell áldozni az energiatakarékosság oltárán.

Sylvania irányított led fények

Sylvania led sáv potitív sarokra

LED-es fényforrások vásárlásakor ma már a színhőmérsékletek teljes skálájáról válogathatunk az alkalmazás területének, vagy az személyes preferenciáinknak megfelelően. Ha valaki tehát kifejezetten a hagyományos wolfram-szálas izzó hangulatát szeretné otthonába varázsolni, nincs más dolga, mint kiválasztani egy olyan terméket, amin a 2700 Kelvin (K), vagy a körüli érték szerepel.

A LED megjelenése az otthonokban a nemzetközi lakberendezési trendeket is érezhetően befolyásolja, és a modern, minimalista megjelenésű termékek iránt folyamatosan nő a kereslet. Ezek közül is azokat a termékeket keresik a legjobban a vevők, amelyek egyszerűen felszerelhetők, ultravékony felépítésüknek köszönhetően minimális helyet foglalnak, de magas fényáramuk miatt hatékonyan bevilágítják a bútorokat, a falakat, vagy a mennyezetet. A megjelenés szempontjából ugyancsak fontos, hogy az otthonok különböző helyiségeiben lehetőség szerint egységes design érvényesüljön. Ennek megfelelően a gyártó vállalatok kínálatában megjelentek azok a moduláris összetételű termékcsaládok, amelyek erre a problémára is megoldást kínálnak.

Sylvania led világítás felső konyhaszekrény alá

Megfigyelhető az a trend is, hogy az innovatív gyártók ma már moduláris világítási rendszerekben gondolkodnak, amelyek lefedik a legtöbb spot, lineáris és térvilágítási alkalmazást, tökéletesen kapcsolódnak egymáshoz, a későbbiekben akár további helyiségekben is rugalmasan bővíthető rendszert alkotnak, és amelyekhez folyamatosan elérhető az alkatrészek nagy választéka. Bár a megfelelő kialakítás a személyes ízülésünkön múlik, vannak olyan szakmai iránymutatások, amelyeket a legtöbb világítástechnikai szakértő betart a lakóterek világításának megtervezésekor. Ne feledje, a jól átgondolt és ügyesen kivitelezett világítás lehet az utolsó legyintés a varázspálcával, ami egy átlagos szobát felejthetetlen élménnyé tesz a vendégek számára!

⦁    Az első alapszabály, hogy csak olyan világításra van szükség, ami vagy hasznos, vagy dekorációs célokat szolgál!

⦁    Kezdetnek tartsa szem előtt a funkcionalitást! Ha a fényforrások csak a szoba közepén helyezkednek el, majdnem biztosan a saját árnyékában lesz kénytelen dolgozni!

⦁    Minden egyes munkaterületen szükség van világításra! Nem létezik olyan, hogy túl sok világítás, ha például valaki éles szerszámokat, vagy elektromos gépeket használ!

⦁    Az osztott konyhákban mindig legyen a főzési és az étkezési terület világítása külön-külön szabályozható!

⦁    Az elérhető kiegészítők széles választékából olyat válasszon, amely segítségével a világítási rendszer bővíthető és szakadásmentesen szerelhető a sarkok mentén is!

⦁    Nagy belmagasság esetén a szekrények tetején elhelyezett fények lecsökkenthetik a szükséges mennyezeti lámpák számát és tökéletes háttérvilágítást biztosíthatnak.

⦁    Az üvegajtós szekrények belsejében történő világítás jó módja annak, hogy hangulatos légkört biztosítson! Figyelem: feltétlen győződjön meg róla, hogy megvilágított tárgyak arra valóban érdemesek!

⦁    Gyakran előfordul, hogy a mennyezet teljes felületét lámpákkal fedik le. Ennek egyik oka, hogy korábban a fényforrások meglehetősen szűk sugárzási szöggel rendelkeztek, így sokat kellett használni ahhoz, hogy bármilyen egyenletes megvilágítást érjünk el. Ennek kiküszöbölésére ma már szélesebb sugárzású, erősebb mélysugárzókat gyártanak. Az eredmény, hogy adott területen sokkal kevesebb fényforrást elegendő alkalmazni, ráadásul a minimalista fényforrások szinte észrevehetetlenül megbújnak a környezetben.

⦁    Válasszon moduláris világítási rendszert alkotó termékeket, melyek tökéletesen kapcsolódnak egymáshoz. A világítás megtervezésénél érdemes olyan termékcsaládot keresni, amelyben az egyes termékek lefedik a legtöbb világítási alkalmazást és az alkatrészek széles választéka elérhető a könnyű személyreszabhatóság érdekében  (pl. lapos sarok, belső sarok, külső sarok, szabályozható érzékelő kapcsoló).

Sylvania led világítás padló szélére

Feilo Sylvania termékeket forgalmazó magyarországi kereskedők listája:

daniella.hu/sylvania-m-50
www.ebolt.hu
www.edigital.hu
webshop.elektroprofi.hu
fenycentrum.hu/spl/709470/SYLVANIA
www.ledleet.hu/sylvania-led/sylvania-led-fenyforrasok
lumenet.hu
www.mediamarkt.hu
www.mentavill.hu/catalog/index/31
www.pauer-land.hu


A Feilo Sylvania-ról
A Feilo Sylvania a világ egyik legnagyobb világítástechnikai cégcsoportja. A több mint száz éves múltra visszatekintő vállalat a minden felhasználási területen alkalmazható, a helyi és egyéni igényeknek megfelelően testre szabható, magas minőségű és energiatakarékos lámpatestek és fényforrások gyártójaként vált ismertté, számos innovációja jelent mérföldkövet a világítástechnika történetében. A vállalatot a leginnovatívabb és legkörnyezetbarátabb világítástecnikai megoldások szolgáltatójaként tartja számon az iparág, fejlesztéseit számos rangos szakmai díjjal jutalmazták. A Sylvania, a Concord és a Lumiance márkanevek alatt megjelenő LED termékekhez kapcsolódó kutatás-fejlesztési, terméktervezési és gyártási tevékenységek különböző felhasználási területek igényeire kínálnak high-end megoldásokat az építészet, dekoráció és a funkcionális világítástechnika területein. A Feilo Sylvania csoport 2016 óta a kínai Inesa vállalat tulajdona. Az Inesa Európa Kft. 2017-től magyarországi központból szolgálja ki a kelet-európai régiót a Feilo Sylvania termékeivel.

Sylvania logo