Belga szőnyeg

A flamand textiltermékek már a középkorban is kiváló hírnévnek örvendtek egész Európában. Mindenki irigyelte a flamand textilszövők tehetségét, akik a szőnyegszövés kultúráját is lefektették.

Kortrijk gyönyörű városa, az 1850-es évek környékén válik a textilipar központjává. Louis De Poortere régi családi tradíciók mentén hozta itt létre cégét. Louis De Poortere különleges tehetségének köszönhetően új és különleges szőnyegmintákat vezetett be, amivel elkápráztatta a brit piacot. Évről évre újabb és újabb gyártási technológiákat fedezett fel, amivel megsokszorozta a gyártási kapacitást.   

A Louis de Poortere patchwork szőnyegeiben a keleti minták eklektikus keverékét figyelhetjük meg, melyet a 18. századi hagyományos európai mintákkal ötvöztek. Ez a különleges kombináció a flamand textiltermékek történelmi múltjának gazdag tárházát vonultatja fel, a mai kor számára is szemet gyönyörködtető, modern értelmezésben. A tradicionális jelleget eleven alapszínekkel és rusztikus, elmosódó elemekkel alakította a tervező. Így alakult ki az egyes kollekciókban fellelhető stílusok izgalmas keveredése.

Emellett a Louis de Poortere Vintage szőnyegei szembe mennek a hagyományos gondolkodással. Olyan színkombinációkat fedezhetünk fel, amik nem megszokottak, de mégis az együttes használatuk harmóniát teremt. A modern lakberendezésben nagyon kedvelt választás minden olyan esetben, amikor a minimál stílus, a skandináv bútorok együttesét akarjuk feldobni valami különlegessel.

A belga brand több, mint egy évszázados innovációja szó szerint "beleszövődött" minden ma kapható  Louis de Poortere szőnyegbe. A Jacquard Wilton szövőszéken tiszta gyapjú és pamut zsenília többrétegű kombinációjával szőtt szőnyegek, textúrával, finoman megmunkált, koptatott felületekkel és aprólékosan kidolgozott részletekkel rendelkezik, hogy valódi „vintage” élményt nyújtson.

A napjainkban divatossá vált síkszövött szőnyegek kézzel készített megerősített sarkokkal és csúszásgátló réteggel rendelkeznek. Így a napi használatuk is jóval biztonságosabb. Szőnyegeik 10 színben és 6 standard méretben állnak rendelkezésre, egészen 280 x 360 cm-es nagyságig. Ez a széles mérettartomány a garancia arra, hogy a belga szőnyegek kedvelői megfelelő méretben találják meg kedvenc új szőnyegüket. 

Ízelítő a Leguan Exclusive flamand szőnyeg választékából. A teljes Louis de Poortere szőnyegkollekció ide kattintva tekinthető meg. 


Louis De Poortere Baobab 9197 dry beige vintage szőnyeg

A majomkenyérfa Szenegál fő szimbóluma, amelynek az ott élő emberek csodálatos energiákat és mágikus erőket tulajdonítanak. Az ősök szellemei állítólag e hatalmas fák törzsében élnek. A Baobab szőnyeg a majomkenyérfa kérgének díszes formavilágát, elemeit jeleníti meg. A formák megbabonázzák a szemlélőt, a kis kéregdarabok mögött megbújó világ megtestesíti az afrikai mágiát. 

Belga bézs szőnyeg

Louis De Poortere Gallery 9220 abstract blue vintage szőnyeg

Az új Gallery kollekció otthonába csempészi a színekben gazdag és határozottan modern szőnyeget. A szőnyeget többek között az olyan nagyvárosi művészek ihlették, mint Raoul Duffy, Henri Matisse, és Keith Haring.

Belga absztrakt mintás szőnyeg

Louis De Poortere Gallery 9221 orange drip vintage szőnyeg

Narancs színű szőnyeg

Louis De Poortere Gallery 9223 fantasy vintage szőnyeg

Mondrian mintás szőnyeg

Louis De Poortere Bakhtiari 8712 janissary multi vintage szőnyeg

A tradicionális jelleget szem előtt tartva, színeiben azonban újragondolva jött létre a Janissary multi szőnyeg – látványos árnyalatú designelemek gazdagítják az erősen koptatott hatású felületeket.

Keleti mintás szőnyeg

Louis De Poortere Cracks 8629 abyss blue vintage szőnyeg

A Mad Men kollekciót New York nagyvárosa ihlette – ezen belül jelent meg egy vadonatúj alcsoport, a Cracks. Három színben rendelhető – kékben a repedezett jég felülete ihlette, mintha csak a Rockefeller téren található jégpályáját látnánk. Aranybarnában ábrázolja a felszín alatti világot, mély zöldben pompázik a sűrű sötét fenyveserdő világa. Keresse mindhárom változatot!

Minimál lakberendezéshez szőnyeg

Louis De Poortere Baobab 9199 za copper vintage szőnyeg

Louis De Poortere lazac színű szőnyeg

Louis De Poortere Kilim 9114 medina white vintage szőnyeg

A klasszikus marokkói nomád mintázat találkozása a speciális szövési technológiával. A szálak készítésénél alkalmazott festési eljárás, a megszámlálhatatlan színárnyalat és a finoman megjelenített krém beszövés teszi testessé és kontrasztossá a mintázatot.

Louis De Poortere szőnyeg natúr lakberendezéshez

Louis De Poortere Kilim 9115 fez red vintage szőnyeg

A klasszikus marokkói nomád mintázat találkozása a speciális szövési technológiával. A szálak készítésénél alkalmazott festési eljárás, a megszámlálhatatlan színárnyalat és a finoman megjelenített krém beszövés teszi testessé és kontrasztossá a mintázatot.

Louis De Poortere kilim hatású szőnyeg

Louis De Poortere Streaks 8718 long island blue vintage szőnyeg

Az Atlantic kollekció egyik legnépszerűbb szegmense, a Streaks – modern művészet inspirálta szőnyegeket vonultat fel. New Jersey és Long Island homokos partjait jeges hullámok ostromolják télvíz idején. A szőnyeg ezeket a hullámokat, homokba mosott mélyedéseket úgy jeleníti meg, mintha csak egy modern festményt szemlélnénk.

Színes gyapjúszőnyeg

Louis De Poortere Gallery 9143 Dorado vintage szőnyeg

Az új Gallery kollekció otthonába csempészi a színekben gazdag és határozottan modern szőnyeget. Akár falra is akaszthatja, mint egy festményt!

Belga modern mintás szőnyeg

Louis De Poortere Medallion 9065 grey jeans vintage szőnyeg

A szőnyegen látható medálminta ősi eredetű, klasszikus motívum. A koptatott elemekkel fűszerezett, speciális szövési technológiával készült szőnyeg lehetővé teszi, hogy beépítsen egy darabka történelmet az otthonába – mindezt az újragondolt, kortárs színhasználat teszi izgalmasabbá.

Medallion szürke

Leguan szőnyeg

Leguan Exclusive - MAXCity

Cím: 2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a,
MAXCity Földszint - 029-es üzlet | Térképen 
Telefon: 06 23 /418-197
Mobil: 06 30 /446-8952

www.leguanburkolat.hu