Legutóbbi munkánk egyik fő feladata - a teljes tereprendezésen túl - egy kerti tároló építése volt melynél figyelembe kellett venni a ház stílusát és a mindennapi kerthasználat jellemzőit is. Figyeltünk a meglévő növények megmentésére, későbbi visszatelepítésére,és közben a kerti utat és a burkolatot is kialakítottunk lazac színben, ami jó választásnak tűnt a ház színét kiegészítve.

Az út egyik oldalán a sziklák és az éppen hajtani készülő rózsák jól megfér a a másik oldalon elterülő folyami kaviccsal . Az öntözőrendszer telepítése fontos volt a növények optimális és kiegyensúlyozott fejlődéséhez, ami víztakarékos megoldás is egyben, mert megfelelő időben a megfelelő területre juttatja el a vizet.

A kerti út végére érve eljutunk a teraszhoz, amit cölöpökkel támasztottunk meg. A föld szintjét megemelve és a teraszt kibővítve új látványt varázsoltunk , a kert régi növényeit és egyéb kiegészítőit is felhasználva. A teraszról a kert felé gyönyörű látvány fogad minket. Rendezett és jó kialakított ápolt kert, ahol a térburkolatot kerti tipegő váltja fel. A kerti pihenő folytatása a játszótér és a gyerekeknek elhelyezett kosárpalánk, homokozó, amelyek remekül passzolnak a kora tavasszal kialakított kertünkbe. Végül néhány kép, amely a kert hangulatáról árulkodik.

Írta: Spiegel Ákos
Fotó: Radácsi Péter

www.s-d.hu