De milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a robotfűnyíró kiválasztása kapcsán? Összegyűjtöttük a legfontosabbakat:

Terület mérete:

A robotfűnyíró vásárlásakor a legfontosabb szempont a nyírni kívánt terület nagysága. Mindig ügyeljünk arra, hogy a robotfűnyíró maximális területteljesítménye több legyen, mint a karbantartani kívánt gyepfelület. A Husqvarna és a Gardena megadják azt a maximális 

Robot1 logo

területméretet, amelyet a robot képes lefedni. Ez csak akkor igaz, ha feltételezzük, hogy a gyepfelület a lehető legegyszerűbb alakú és a robotfűnyíró bármikor képes nyírni. Mivel a feltételek szinte soha nem ilyen ideálisak, egy robot kevesebb nyírási idő, vagy bonyolult gyepfelület mellett gyorsan eléri a határait. Ezért tapasztalatunk szerint érdemes 25-30%-kal nagyobb teljesítményű robotfűnyírót választani, mint amire elsőre gondolnánk.

A kert formája

A gyep méretének meghatározása után ellenőrizni kell a terület kialakítását, itt még meg lehet változtatni a robot méretét. Ennek oka, hogy a szűk terekkel, hosszú átjárókkal, vagy akadályokkal rendelkező gyep bonyolultabbá teszi a nyírást, és a robotnak több időre van szüksége, hogy lefedje a területet.   

Robotfűnyíró tippek vásárláshoz

Vágási idő

A gyönyörű gyepfelületünket valószínűleg használni is szeretnénk, ezért ha lehetséges, a robotfűnyírónknak akkor kell nyírnia, amikor nem zavar minket. Minél bonyolultabb és összetettebb a terület, annál több munkaidőre van szüksége a robotfűnyírónak. Ennek pontos felmérésében mindig kérjük robotfűnyíró szakértő segítségét, mert könnyen alul becsülhetjük.

Robotfűnyíró töltése

A közelben áramellátásnak kell lennie, hogy az töltőállomás folyamatosan áramot kapjon. A töltőállomást lehetőség szerint úgy kell elhelyezni, a keresőkábelt az egész területünkön végig tudjuk vezetni. Ennek célja, hogy robotfűnyírónk a lehető legrövidebb útvonalon visszataláljon a töltőállomásra és ne vesztegesse az időt annak keresésével. 

Profi robot fűnyíró

A teljes terület optimalizálása

Tökéletesen kialakított gyep esetén a robotfűnyíró a nyírási munka 100% -át átvállalhatja. Ez általában csak újonnan létrehozott kertekkel, vagy újra tervezéssel lehetséges. Már meglévő kertek esetében vannak olyan területek (sarkok, ágyások, gyepszélek, fák körül stb.) ahol a robotfűnyíró nem tudja a szegélyeket tökéletese levágni. Itt szegélyvágóval könnyedén, rövid idő alatt levághatjuk a maradék füvet.

Egy robotfűnyíró vásárlása komoly befektetés. A rosszul megválasztott robot nem fogja teljesíteni az elvárásainkat, és csalódást okozhat. Ha nem biztos a választásban, döntsön inkább a nagyobb robot mellett, ahelyett, hogy alul méretezze a robot teljesítményét. Ha 100%-ra szeretne menni, akkor több éves tapasztalattal rendelkező Robot1.hu szakértők a helyszíni felmérés után mindig a legmegfelelőbb gépet fogják ajánlani. A felmérés, és tanácsadás ingyenes, nem éri meg kockáztatni.

Robot1 - Csak profi robotok: www.robot1.hu