Szilágyiné Szabó Krisztina gondolatai a különleges lounge pihenőről és a nem mindennapi télikertről: 

Ebben a munkámban a harmóniát az ellentétek megjelenítése fűszerezi, melyek kontrasztot alkotnak, mégis kiegészítik egymást. Az alkotás során a kényelem és a luxus is megférnek egymás mellett, hiszen a különleges látványvilág egy komfortos, maximálisan kihasználható és otthonos teret foglal magában. A növények, valamint a földet, a vizet és a tüzet szimbolizáló anyagok egy sivatagi képet idéznek, ahol méltó menedék lehet ez az otthoni oázis. A terület nagy méretéből adódóan egy pihenő és egy étkező rész kapott helyet, melyet a medence ölel körül. Sötét antracit színű, egyedi méretű forgólamellás bioklimatikus pergolát terveztem, amely egyszerre esztétikus és praktikus kiegészítő, hiszen nem zárja el a teret a természettől. Ennek köszönhetően a negyedik elem, a levegő is méltón képviseltetheti magát, a pergola mégis védelmet nyújt az időjárás viszontagságai ellen. 

A medence aljára egy különleges Sicis Vetrite Peltro Sár burkolatot helyeztem, amely egy természetes forrás hangulatát idézve a folytonosan hullámzó és mozgásban lévő víz látványát kelti. A teraszon a víz ellentétes elemét, a tüzet érzékeltettem Sicis Vetrite Veneziano Red burkolattal, melynek vörös színe egyfajta tüzes érzékiséget hoz. A pihenő részen a Minotti kültéri Cord kollekció kanapéja és fotelja gondoskodnak a kényelemről. Az étkező részbe a Massimiliano Raggi által tervezett Kandinsky asztalt helyeztem, melynek lapját a Sicis Vetrite Electric Marble Cal Natural anyaggal vontam be, köré pedig Casamilano Charlotte székek kerültek. A projekt rávilágít arra, hogy néha ki kell lépnünk a megszokottból, a komfortzónánkból, hogy új dolgokat fedezhessünk fel magunkban és a világban egyaránt.

A lounge pihenő mellett egy zárt télikertet alakítottam ki, melynek koncepciója a tervezői stílusomhoz illeszkedő letisztultság, harmónia és a luxus jegyében született. A télikertet nagy elhúzható tolóajtókkal terveztem, a mennyezeten keresztül pedig az üvegablak hívogatóan hozza közelebb a természetet. A nagy üvegfelületeknek köszönhetően a belső tér kiegészül a kinti látképpel, tágasabb és szabadabb érzést biztosít. Az enteriőr lényegét a nagy kedvencemnek számító Sicis gyár burkolatával kívántam hangsúlyozni, a látványt pedig a Massimiliano Raggi által tervezett kifinomult bútorokkal és lámpákkal. A színek és a minták kombinációja elvarázsolt erdő hangulatát idézve, az otthon kényelmében és biztonságában visz minket utazásra. Egy kortárs anyagot, a nyers betont párosítottam a Sicis Sepia burkolatával, a padlón és a falon átvilágítható megoldásban. A látvány mellett a kényelem is fontos szempont volt, hogy a vizuális értékek mellett pihentető élmény is fogadja a látogatókat. A bútorokat  bársony anyagokkal vontam be, ezzel is emelve a luxus érzetét, hiszen egyszerre melegséget árasztó és elegáns választás. Ezért a fekete bársonnyal bevont Sicis Dorian Sofa kanapét helyeztem el, mellyel szemben két Casamilano Dhora fotel látható, ezek halványzöldes színe megegyezik a Sicis Sepia burkolaton láthatóval. A luxusérzet fokozására Casamilano Bollywood üveg dohányzó- és konzolasztalt került az ülőalkalmatosságok közé.  

A nyílászárókon beszűrődő természetes fények játékához csatlakoznak a falon található Casamilano Sign lámpák, valamint az enteriőrben több helyen is megtalálható Contardi Clessidra Kayros és Kronos lámpák. A nemes és nagyvonalú enteriőr megkoronázásaként egy magas kandalló és sok-sok egzotikus növény került még a térbe, hogy a természet kézzelfoghatóan is képviselje magát. Kiemelt jelentőségűnek tartottam, hogy bármely évszakban kikapcsolódást, feltöltődést nyújtson az ott tartózkodok számára, hiszen egy kellemes környezetben még könnyebb az élet élvezete. 

KrisztaArt
www.krisztaart.hu

Telefon: +36 20 978-22-95

Irodánk címe: 6400 Kiskunhalas Székely u. 5.

Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező - KrisztaArt Kiskunhalas

Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező