Mediterrán új ház régi stílusban

Spanyolország Empoda városkájától nem messze épült ez a gyönyörű ház. Az épület kívülről és belülről is az előző század jegyeit viseli magán, ugyanakkor a kialakítása és a felhasznált anyagok miatt nagyon is mai. A ház kívülről egy erődre hasonlít, rusztikus kőburkolat borítja, várszerű falait lőrésre hasonlító ablakok tagolják. A terasz egyszerű, minimál stílusát az oszlopok, és a rajtuk támaszkodó, árnyékot adó fekete pergola határozza meg. A buja mediterrán növényzet, és a lehelet vékony függönyök varázslatos hellyé teszik a kiülős részt.

Az épületbe lépve ugyanaz a színvilág fogadja a látogatókat, mint kívül. Az okker-, terrakotta- és krémszínű falak és burkolatok egyszerre hatnak régiesnek és újnak. A konyha és étkező bontott tégla burkolata otthonossá teszi a helyiséget. A konyha bár a lehető legmodernebb eszközökkel és gépekkel felszerelt, mégis olyan hatást kelt, mintha egy 100 éves házban járnánk. A régies stílusú mosogató, és a vidéki házakban jellemző, vastag, nyitott polcok meghatározó elemei a konyhának. A rusztikus, vidékies hatást erősíti a mennyezet kialakítása, ahol nemcsak a tartógerendákat építette be, hanem a közöttük futó sávokat is fával burkolták. A finom porcelán tárgyak, a fonott kosarak vagy a palack formájú vázák mind-mind stílusos kiegészítői a konyhának.

Mediterrán stílusú okker és terrakotta falszín

Terrakotta falszín

Rusztikus konyhabútor

Nappali mediterrán klasszikus stílusban

Nyomott mintás párna romantikus stílusban

Hálószoba kőburkolatú fallal

Szív alakú tényér és lapostányér

Hogyan rendzzem be a Verandát

Korsó és virágok asztaldekoráció

Virág üvegvázában

Rózsás kávéscsésze

A nappaliban a rendhagyó mennyezeti kialakítás ismét a robusztus hangulatot idéz. A fehérre meszelt tartógerendák közé a padlóval megegyező színű bontott tégla került. A bútorok az antikolt pácolás miatt réginek hatnak. Az ülőgarnitúra és a fotelek kárpitja szép összhangban áll a ház színvilágával, az anyagával pedig kényelmet sugall. A házban a függönyök hiányát a sok textil kiegészítővel pótolták, így például a nyitott polcokra helyezett ágyneműk és huzatok épp úgy dísztárgyai a térnek, mint a nád madáretetők, vagy a fonott kosarak. A  függöny szintén rendhagyó módon csak a nappali ablakán kívül, a teraszra került, így távol tartja a rovarokat, és hangulatossá teszi a teraszt. A hálószoba a várszerű épületrészbe került. A formájukban régies, vadonatúj ablakok mellé függönnyel leválasztott olvasó-pihenősarkot alakítottak ki. Ebben a helyiségben a falakra ugyanolyan burkolat került, mint kívülre. A hideg kőburkolat puha, romantikus mintájú textilekkel ellensúlyozták.

Ízléses veranda berendezése

Fonott teraszbútor verandán fonott lerakóasztallal

Szöveg: Vasas Anikó