Mind a tervezők, mind a tulajdonosok, mind a cég a gyermekek fejlődését és igényeinek kielégítését helyezi előtérbe. Már, ami a bútorgyártást illeti.

A dán Stig Leander szerint cége termékfejlesztésének egyik fő szempontja, hogy minden bútordarab követik és elősegíti a gyermekek fejlődését és ehhez a szemponthoz igazodik a nyersanyagválasztás, a kivitelezés, a biztonság és a dizájn is. A Leander bútorokat többek közt európai bükkből skandináv dizájn szerint gyártják, amely egyesíti a funkciót és az egyszerű, világos esztétikát. A gyártás legfőbb elve azonban, hogy a szép megjelenést mindig nagyfokú alkalmazhatóság kísérje. Nem véletlen, hogy a cég számos díjjal büszkélkedhet Európában.

A Leander bölcső (felfüggesztett) például valós igény miatt kelt életre. A Leander családba ugyanis ikrek érkeztek, így komoly gondot okozott két gyerekre vigyázni egyszerre. A tervezési munka sem számítógépen történik, hanem általában emberi kéz rajzolja őket a műhelyben, általában organikus formák és egyedi elképzelések alapján.

 Leander függesztett bölcső

 

Leander állványos bölcsőLeander függesztett bölcső

Leander függesztett bölcső

Leander állványos, vagy függeszthető bölcső

A bútorok többnyire egynél több elemből állnak, így alakíthatóak és valóban követni tudják a gyerekek fejlődését és igényeit. Például a rácsos kiságy fekvő felülete szintben változtatható, így az egy idő után izgő-mozgóvá vált kisbaba folyamatos biztonságot élvez. Mivel az oldalak levehetők, a gyerek fejlődésével fokozatosan el is távolíthatóak és meg is hosszabbíthatóak. Ovális alakjuk, fehér vagy világos színük egyszerűvé, elegánssá és visszafogottá teszi őket. A rugós matracot ecotex típusú steppelt pamut borítja, ami keresztülmegy egy speciális hipoallergén tisztító folyamaton, így 60° C-on is moshatóak. A pelenkázó asztalt egy gyors szerkezetátalakítással például íróasztallá lehet változtatni, így az iskola első éveiben is kedvünk szerint használható úgy ahogyan az etetőszék is.

Szoboszlai Krisztina

További Leander bababútorok

Leander átalakítható babaágyLeander átalakítható babaágy

Leander átalakítható babaágy

Átalakítható babaágy

Leander átalakítható gyerekágy

Leander átalakítható gyerekágy

Bővíthető gyerekágy

 

Leander székké alakítható etetőszék

Leander székké alakítható etetőszékLeander székké alakítható etetőszék

Székké alakítható etetőszék

Leander íróasztallá alakítható pelenkázó

Leander íróasztallá alakítható pelenkázóLeander íróasztallá alakítható pelenkázó

 

A tervező: Stig Leander

 Stig Leander dán bútortervező

 www.leander.com