Családi házba tervezett irodát a Castdesign Szentendrén

A hely érdekessége – és egyúttal a legnagyobb nehézséget is okozó tény -, hogy az iroda egy családi ház egyik szintjén működik. Bár a terek mérete és elhelyezkedése megfelelő volt az irodai munkához, a munkaállomásokon kívül szinte mindent át kellett alakítani; családi ház mivoltából adódóan a hely stílusa nem tükrözte az ott dolgozók személyiségét, és a berendezési tárgyak se elégítették ki az irodai funkcionalitás elvárásait.

A legfőbb feladat az volt, hogy össze kellett hangolni az újonnan betervezésre kerülő bútorokat és kiegészítőket a már meglévő padlóburkolattal és vöröses színű beltéri ajtókkal és íróasztalokkal. A falak fehérre festésében nagy egyetértés volt a tervezők és megrendelők között, de szerencsére a többi kérdésben is jól ment a közös munka. Így sikerült olyan egyedi bútorokat tervezni a konyhába és a tárgyalóba, mely funkcionálisan és látványban is kielégítette az elvárásokat.

Családi házba tervezett irodát a Castdesign tárgyaló

Családi házba tervezett irodát a Castdesign munkaállomások

Családi házba tervezett irodát a Castdesign lounge

Családi házba tervezett irodát a Castdesign zsákfotelek

Színes szekrényfront kombináció

Egyedi fal okos festékkel

Emellett a fehér és szürke színek letisztultságot és sokkal modernebb megjelenést kölcsönöztek az irodának. Azzal, hogy az ajtók vöröses színét az új bútorok egy-egy részletébe sikerült becsempészni, a régi nyílászárók és a munkaállomások is a tér részévé váltak, nem csak „ottfelejtett” darabok lettek. Kiegészítésként, hogy azért a fiatalság, bohóság, és nem utolsósorban a cég profilja is megjelenjen az enteriőrben, egy élénkzöld szín is megjelenik egyes falszakaszokon, kárpitokban, kiegészítőkben.

Érdekessége lett még az irodának, hogy egy-egy falszakaszt úgynevezett „okosfestékkel” festettek le, ami egy színtelen kenhető anyag, és száradás után az adott fal vagy falszakasz táblaként funkcionál. Így lett egy óriás whiteboard, illetve a munkaállomások körüli falon blackboard, melyekre tetszés szerint írhatnak táblafilccel.

Teakonyha az irodában

Mosogatógép és teakonyha

Családi házba tervezett irodát a Castdesign

A konyhában kialakításra került egy bárpult és egy nagy tároló szekrény is; mindkettőt előszeretettel használják.

Design fürdőszoba kis irodához

Design fürdőszoba kis irodához

Nem utolsó sorban pedig a mosdók is új designt kaptak, így sokkal inkább emlékeztetnek egy modern irodai helyiségre. A végeredmény egy modern, fiatalos, élhető iroda lett, ahova a munkatársak ezután még szívesebben járnak be dolgozni.

CaST design Stúdió

www.castdesign.hu  

Stephens Andrea
lakberendező és enteriőr tervező
Telefon: +36-20-468-5679

Caimacan Tünde
lakberendező és enteriőr tervező
          Telefon: +36-20-220-8738            
info@castdesign.hu