Balatoni parasztház felújítása Castdesign stúdió

A nyaralónak használt, de minden kényelmi funkcióval felszerelt és teljes körűen személyre szabott igényeket kielégítő parasztház tulajdonosai egy amerikai-magyar vegyes házaspár, akik ennek a két kultúrának keveredését a nyaralójuk hangulatán keresztül is szerették volna érzékeltetni és ezt a sokszínűséget a szünidők alatt is a család illetve barátok társaságában élvezni.

A kiegészítők nagy többsége az Egyesült Államokból érkezett, amelyek ennek ellenére harmonikusan illeszkednek a hazai, olykor kalandos körülmények között beszerzett vagy éppen a házban talált és újragondolt tárgyakhoz. Többek között olyan családi ereklyékhez, mint például a cipész dédnagypapa Singer varrógépe, ami a nappali egyik ékessége a házzal megörökölt gyönyörű, eredeti Zsolnay cserépkályha mellett. Minden kis részletnek meg van a maga története. A végeredmény így épp annyira tükrözi a déli államok country világát, mint a magyar vidéki stílust. Mindezt egy csipetnyi vintage-el és eklektikával fűszerezve értük el.

Castdesign stúdió vidéki hangulatú parasztház felújítása

Castdesign stúdió öreg szekrény és Singer varrógép balatoni parasztházban

Castdesign stúdió régi sparhelt a balatoni parasztházban

Vidéki hangulatú étkező lakberendezés

 Cementlap mintás falburkolat fürdőszobában

Vidéki hangulatú hálószoba kályhával

Castdesign stúdió parasztház felújítás rongyszőbyeg és tükrös ablakkeret

Amire lehetőségünk volt, azt eredeti formájában szerettük volna megtartani illetve felfrissíteni a felújítás során. Így lett a nappali sötétbarna fapadlója fehérre festve, illetve a veranda vörös padlója szürkére. A konyha köveit viszont impregnált beton padló váltotta fel, hogy megtartsuk vele a ház jellegét. Tervezéseink során a design mellett a funkcionalitás szerepét is legalább annyira szem előtt tartjuk. Ez esetben a konyha illetve fürdőszoba tekintetében kellett az adott területek kialakításán változtatnunk, hogy a konyha tágasabb legyen, valamint a mosógépnek és a fürdőszobai tárolásnak is helyet teremtsünk a helyiség hosszúkás kialakítása miatt.

A külső nyílászárók cseréje alkalmával az egyik régi ablakot megmentve a vendégszobába tükröt készítettünk belőle. De a pajta is tartogatott ezernyi kincset, amelyek egy része a nyári konyha díszeiként léptek elő.  Erre példa a gyerekfürdető és a felette lévő ablakkeret. Ugyanakkor a konyha csodás sparheltjére és a hálószoba jancsi kályhájára csak hosszas keresés után találtunk rá.

Fedett istállóból veranda

Terasz Dekoráció Ivanka betonlapokkal

Összességében elmondhatjuk, hogy sikerült egy nagyon visszafogott, hangulatos, mégis modern kuckót létre hoznunk, aminek tulajdonosai nagy büszkeségére mindenki a csodájára jár.


CaST design Stúdió

www.castdesign.hu  

Stephens Andrea
lakberendező és enteriőr tervező
Telefon: +36-20-468-5679

Caimacan Tünde
lakberendező és enteriőr tervező
          Telefon: +36-20-220-8738  
                                     
info@castdesign.hu
         
Caimacan Tünde lakberendező és Stephens Andrea lakberendező és enteriőrtervezők CastDesign