Mind anyagában, mind stílusában szinte korlátlan variációkkal találkozunk. Milyen szempontokat érdemes a kiválasztáskor figyelembe vennünk? Melyek a különböző étkezőasztalok előnyei és hátrányai? Legújabb cikkünkben inspirációkat és tippeket adunk közel 10 év tapasztalatával a hátunk mögött. Merüljünk is el az étkezőasztalok világában.

Favázas étkezőasztalok

A klasszikus favázas étkezőasztalok kétségtelenül az egyik legnépszerűbb kategóriába sorolhatóak. Rendkívül népszerű az MDF is ebben a kategóriában, amely sokkal kevesebb odafigyelést igényel a klasszikus fából készült bútorokkal szemben. Ezeket az étkezőasztalokat bátran használhatod a modern belső terek tökéletesítésére. Mind a tömörfa, mind pedig az MDF esetében hagyományos bútorápolóval történik a karbantartása.

Favázas étkezőasztal

Kerámiából készült esztétikum az étkeződben

A kerámia étkezőasztalok egyik legnagyobb előnye az időtállóság. Tisztításuk is rendkívül egyszerű és nem igényel akkora odafigyelést, mint például egy fa étkezőasztal. Szerencsére ezekből az asztalokból is találkozhatunk többféle stílussal, de alapvetően a modern irányzat világában a legelterjedtebbek.

Kerámia étkezőasztal

Skandináv letisztultság

A skandináv stílusú asztalok leginkább a modern és letisztult belső terek számára nyújtanak ízléses megoldást. A természetes anyagok természetes megnyilvánulása adja a stílus gerincét, ehhez igazodnak az étkezőasztalok is. Anyagát tekintve elsősorban a fa és az mdf alapanyag dominál. Könnyen tisztítható asztalok, de több odafigyelést igényelnek, mint egy üveg vagy kerámia asztal.

Skandináv stílusú étkezőasztal

Üveg étkezőasztal

Az üveg étkezőasztal könnyen és gyorsan tisztítható, mindazonáltal legalább ennyire könnyen össze is maszatolható. Éppen ezért gyerekek mellé nem feltétlen ajánlanánk az étkezőbe ezt a típust. Az időtállóság viszont természetesen adott, kellő odafigyeléssel hosszú éveken keresztül élvezhetjük az üveg étkezőasztal előnyeit.

Üveg étkezőasztal

Loft Stílus

A loft vagy ipari stílus esetében a betonoszlopok, a szabadon futó csőrendszerek egyértelműen az irányzat domináló sajátosságait képezik. Ehhez igazodnak a vasból vagy fémből készült strapabíró asztalok, melyek hosszú éveken keresztül megőrzik minőségüket. Tisztíthatóságuk és ápolásuk rendkívül egyszerű, ráadásul masszív szerkezetüknek köszönhetően bátran ajánljuk gyerekek mellé is ezt a típust.

Loft étkezőasztal

Klasszikus stílus

A klasszikus stílusú asztalok általában tömörfából készülnek és szintén időtállóságukról lettek híresek. Tény azonban, hogy az ilyen asztalok ára lényegesen magasabbnak tekinthető, mintha MDF-ből készült variációt használnánk. Kiváló választás lehet a klasszikus enteriőr gazdagítására.

Klasszikus étkezőasztal - Prémiumbútor

Köszönjük, hogy elolvastad! Ha további inspirációra lenne szükséged, kattints ide!