10 olyan fürdőszobát választottunk ki ahol a fürdőszoba és a hálószoba szoros egységet képez. Első pillantásra megállapíthatjuk, hogy gondosan tervezett minőségi alapanyagok felhasználásával készült nagyszerű enteriőrök születtek. Az üvegfal használata azt gondolom megosztó elgondolás arra vonatkozóan, hogy a kisebb alapterületet optikailag így növeljük. Az intim zónák két fontos területéről van szó. Általában komfortosabbnak érezzük, ha falakkal elzárva végezhetjük napi megszokott dolgainkat, a tisztálkodást és minden egyebet.

Az összeállításból kiderül, hogy a két kisebb alapterületű helyiséget nem akarták egy fallal elválasztani. Ennek több oka is van. A fürdőszoba nem rendelkezik önálló ablakkal, nem jut be természetes fény, vagy éppen fordítva, a hálószoba nem kap elegendő mennyiséget a napsugarakból. A másik kényes kérdés, hogy a wc-t mindig jó külön költöztetni, de van hogy gépészeti okokból ez nem kivitelezhető. Ilyenkor az üvegfal zéró intimitást ad hacsak éppen nem vagyunk egyedül. A szellőzés kiépítése az ablaktalan fürdőben nem csak az utóbbi tevékenység okán fontos, de az alattomos penészedés elkerülése végett is.

Felvetődik a kérdés, hogy akkor mikor érdemes az üvegfalat alkalmazni az fürdőszoba és hálószoba esetében? Nagy üvegfalak beépítése mindig költséges dolog, de látványos megjelenése minőségi szaniterekkel, szép burkolattal és jó világítással való együttes megjelenése igényes összhatást eredményez. Ez a megoldás javasolható egyedülállóknak, olyan pároknak akiknek ez semmilyen problémát nem jelent, használható szállodákban, illetve vendégszoba esetén is.

Üvegfallal elválasztott fürdőszoba

Szállodai fürdőszoba sötétített üveggel

Kis alapterületű fürdőszoba üvegfallal elválasztva a hálószobától

Lakberendezés a fürdőszobában üvegfal fehér franciaágy

Hálószoba és fürdőszoba egyben

Márvány mosdópult szállodai szobában kerek tükörrel

Fehér hálószoba üvegfallal elválasztott fehér fürdőszobával

Szállodai szoba fürdőszobával

Kőburkolatos fürdőszoba és ovális fürdőkád

Térbe állított fürdőkád üegfallal körülvéve és hálószoba