Cikkünkben az általa tervezett fürdőszobákra fókuszálunk.

Aki felkeresi Csupor Anna honlapját és áttekinti az elkészült lakásokat bemutató portfólióját, egy teljes képet kap arról a tervezői megközelítésről amit Anna képvisel. A különleges anyagokkal, tapétákkal és bútorokkal megépített fürdőszobákat a lakások belső dizájnjával együtt kell szemlélni, azok szerves részét képezik. Azonban mindenképpen érdekes tematikus kirándulás megtekinteni ezeket a fürdőszobákat, amik egyértelműen arra sarkallnak minket: miért ne lehetne a fürdő is akár a kreativitás, művészi alkotások, különleges régi tárgyak és újragondolt, átalakított és újra használatba vett bútorok helyszíne. 

Ez a fürdőszoba mindössze két méteres belmagasságú. Mivel ezen a magasságon nem lehetett változtatni, így más ötletes térnövelési megoldás nyújtja horizontálisan a kis alapterületet. A Moza egyedi burkolatokat gyártó manufaktúrájából kikerülő valódi cementlapok színösszeállítását Anna tervezte kifejezetten ehhez a fürdőszobához. A tükrös tolóajtós gardróbszekrény hatalmas optikai tuningot ad a térnek azzal, hogy megkétszerezi azt. A marokkói mintavilágot idéző falburkolat is kétszer olyan hosszan pompázik. A mosdótálat egy régi, felújított gyalupadra helyezték, ami szolid ipari hangulatot hoz a térbe. A fürdőben egy kis méretű, de jól használható zuhanyzó is helyet kapott amit glettbetonnal burkoltak. 

A10 - 1 fürdőszoba

A10 - 2 fürdőszoba

A10 - 3 fürdőszoba

A következő fürdőszoba a nyersesség és az izgalmas felületek kombinációjából építkezik. A látszó téglafal mellett egy hastok két lábú változata adja a mosdó alapját. Ez egy régi, sokat látott, főleg húsfeldogozásra használt asztalka. Felette egy Zoffany tapétapanel ad mozgalmas és színes hátteret a fürdőszobai tükörnek. A háromfiókos komód modern mintás festésben Anna gyermekei is részt vettek. A zuhanyzó glettbeton szürkeségét egy-egy markáns régi bőrrel kárpitozott faszék teszi izgalmassá. 

A50 - 1 fürdőszoba

A50 - 3 fürdőszoba

A50 - 4 fürdőszoba

A50 - 2 fürdőszoba

A50 - 5 fürdőszoba

Ez a fürdőszoba hatalmas klasszikus rózsás tapétát kapott, ami igencsak drámai hatást kelt. A mosdópult szerepét egy régi mutatós ónémet bútordarab vette át. Hogy a kontraszt itt is érvényesüljön, a kontrasztot beton hatású padlólapok fokozzák. A zuhanykabinos fürdőszoba szintén ehhez a lakáshoz tartozik, a formabontó elem itt egy újrahasznosított régi teknő klasszikus stílusú konzolokkal szerelve. 

A50 - 7 fürdőszoba

A50 - 6 fürdőszoba

Ebben a fürdőben az elfordított halszálka mintában kirakott finoman rusztikus felületű rusztikus falicsempék kerültek főszerepbe. A mosdó alatti szekrény egy, az 50-es évekből származó újrahasznosított darab, amit egy erőteljes Zara Home tükör egészít ki. 

B16 A fürdőszoba

Anna újépítésű lakások esetén is kreatív megoldásokat alkalmaz. Ebben a hálószobával egybeépített fürdőszobában a betonszürke hatszögletű lapok játéka megunhatatlanul izgalmas dekorelemmé avanzsált. Tökéletes kiegészítője a fekete Wellis fürdőkádnak. A kis lerakó asztalka egy hatalmas régi gerenda részét képezte, új funkcióját az ArtKfrakt műhelyében nyerte el. 

J20 A fürdőszoba

J20 B fürdőszoba

Festmény a fürdőszobában? Miért ne? Ebben a különleges fürdőszobában egy régi szekrényajtón keresztül jutunk be, ahol Henri Rousseau egy különleges fantáziavilágot idéző képrészlete helyez minket egy új dimenzióba. A padlón és a falon azonos méretű mozaikokat találunk eltérő színekben. 

R20 B fürdőszoba

R20 A fürdőszoba

R20 C fürdőszoba

R20 D fürdőszoba

Ez a belvárosi különleges lakás egyedi atmoszférával bír. Ezt a légkört a fürdőszoba sem feledteti. A kopott hatású leegyszerűsített geometriai minták változatos alakzatai szinte az állandó mozgás érzetét kelti. Egyszerre jut eszünkbe ezekről a mintákról a századeleji Bauhaus és a 60-as évek retró világa. 

R52 A fürdőszoba

R52 B fürdőszoba

R52 C fürdőszoba

Utolsó fürdőszobánk szintén egy remek példa arra, hogy amikor kreatív kezekbe kerül egy falfelület, akkor egészen különleges alakot ölthet. A Marrakesh hatszögletű cementlapjaiból építkező minták fekete-fehér változatai szépen keverednek a türkizekkel.  

U23 fürdőszoba Csupor Anna lakberendező

Fotók: Kiss Csanád

Csupor Anna - Belsőépítész

www.mosskito.com/hu/

Mosskito

Telefon: +36 30 990 5425

A tervező Facebook oldala

Csupor Anna lakberendező