Néha bosszantóan tudnak viselkedni, mindig az a jobb, ami a másiknak van vagy ami épp senkinek sincs. Nehéz teljesíteni a kívánságaikat, főleg ha pénztárcánk szűkre szabott. Éppen ezért szeretnénk most néhány ötletet adni egy gyerekszoba berendezéséhez.

Ajtó nélküli szekrények

Az ajtók nélküli nyitott ruhásszekrények világa lazaságot és fiatalosságot kölcsönöz a gyerekszobának. A nyitott polcok egy idő után biztosan rendrakásra ösztönöznek. Megtanulhatja a gyermek, hogyan helyezze el játékait, ruháit a legelőnyösebben, megtanul rangsorolni és szelektálni.

Nyitott ruhásszekrény gyerekszobában

Kincsesláda

Ha kettős talapzattal rendelkezik a gyerekszoba érdemes az álpadló alatti teret is kihasználni. Ugyanígy az ágy alatt lévő üres teret is felhasználhatjuk, ha olyan ládát készítünk vagy veszünk, melyek alján görgők segítik azok kihúzását illetve betolását. Ezekben a ládákban méretüktől függően bármit lehet tárolni, és a rendre sem kell túlzottan ügyelni. Ám a portalanításból ez sem maradhat ki.

Ágy alatti fiók gyerekszobában

Hosszú íróasztal

Különösen a lányok kezdik hamarabb igényelni, hogy valami mellé leülhessenek. Egy egyszerű hosszabb bútorlapból könnyedén létrehozhatunk egy íróasztalt, melyen helyet találhat a színes ceruzakészlet, a zsírkréta-szett és más egyéb dekorációhoz szükséges kellék. A kisebbek alatta megbújva játszhatnak vagy tárolhatunk alatta dobozokat is.

Gyerekszoba olvasósarok rózsaszín Panton szék

Olvasósarok

Ma már sajnos kevés gyerek talál az olvasásban szórakozást. A táblagépek és érintőképernyős telefonok világában pedig fontos, hogy a gyerekek fantáziavilágát fejlesszük. Talán egy olvasósarok kialakításával vonzóbbá tehetjük számukra az olvasás élményét. Az olvasólámpa és a babzsákszerű ülőalkalmatosság kényelmes, meleg kuckót biztosít, hogy akár órákra elmerülhessenek a saját világukban.

Csíkos mintás babzsák fotel

Tetőtéri gyerekszoba

Egy tetőtérben kialakított gyerekszoba sok lehetőséget rejt magában. A ferde falak az apróságoknál a kastély formáját idézhetik fel, így a lányok különösen örülhetnek az ablakoknál elhelyezett kis zugoknak, ahol elmerengve képzelhetik, hogy egy nap jön a herceg, aki megmenti őket a toronyból.

Tetőtéri gyerekszoba

Ha a gyerekszobát tengerész stílusban kívánjuk berendezni, akkor használjunk fehér és kék színeket, piros világítótoronynak álcázott lámpát. Ez a kombináció tökéletesen megfelel a jellegzetes észak-németországi kikötővárosok hangulatának. Ki tudja, talán a híres hamburgi kalóz, Störtebeker gyerekszobája is hasonlóan nézett ki középkori kiadásban.