Először is nézzük meg, mire figyeljünk a jó tetőtér építésekor! Nagyon fontos a tökéletes hőszigetelés. A tető hőszigetelése itt elsőrendű, ügyeljünk arra, hogy legyen elegendő páraelvezetés  és légrés is a szigetelőrendszerben. Ez télen és nyáron is fontos, hiszen a jó szigetelés hol a meleget, hol a hideget tartja benn. A másik a tökéletes hangszigetelés, ez az aljzatnál a padló alatti lépés-szigetelést, és a födémszigetelést jelenti.

Tetőtéri gyerekszoba

Nézzünk néhány ötletet a gyerekszoba berendezésével kapcsolatban a teljesség igénye nélkül: A tetőterek adottságai közé  tartozik, hogy az esetek többségében térdfalat hagynak. Így nevezzük a tetősík  és a padlózat közötti kisebb-nagyobb falszakaszt. Ennek a magassága eldöntheti a bútorozási lehetőségeket. Ha ez a térdfal alacsony, 20-90 cm, akkor már jól lehet polcozni, illetve beépíteni. Ha magasabb a térdfal, és a tető síkja sem túl lapos, akkor már ágyat esetleg íróasztalt is neki lehet támasztani. Ha ágyat tesztek, akkor a tető úgy emelkedik az ágy fölé, mint egy sátor, és ezt a síkot szépen lehet dekorálni.

Burkolat: Mint általában a gyerekszobában, a tetőtérben is érdemes a könnyen tisztítható padlóburkolatot előnyben részesíteni. A parketta, laminált padló jó választás lehet, itt a túlságosan csúszós felületet kerüljük. Jól tapadó kisebb szőnyegekkel tehetjük puhává és biztonságosabbá a játékteret.

Fény: Tetőtértől is függ, hogy mennyi fényt kap a szoba. Ha elég sok a természetes fény akkor ez energiamegtakarítást is jelenthet. A nagy ablakok viszont könnyebben fel is melegítik a szobát és az árnyékolás illetve az optimális elsötétítés is nehezebb.

Tetőtéri gyerekszoba kék bútor

Íróasztal elhelyezése: A tanulóasztalt legtöbbször az ablak elé helyezzük ami alapvetően logikusnak is tűnhet. De ha ilyenkor a csemeténknek a háta mögött lesz az ajtó akkor az nem ad elég védettség érzést. Jobb ha belátja a teret és úgy helyezzük el az asztalt, hogy azért a természetes fényt is kapjon.

Tetőtéri gyerekszoba kék fal

Tetőablak sötétítése: A tetőablak nagyszerű "fényforrás" de ha nappal szeretnénk sötétet, akkor teljes fényzáró árnyékolót kell rá szerelnünk. A fényzáró textil roló egy formatervezett ezüst alumínium keret mögött helyezkedik el, ezáltal megakadályozza, hogy az ablakszárny szélein a fény a roló mellett és felett a tetőterünkbe jusson.

Tárolás: Kisebb tetőterek esetén is használjuk ki a legtöbb helyet a tárolásra, A fal melletti beépített szekrényeken túl használjunk kisebb rendszerező dobozokat, tárolókat. A rendrakás is könnyebb lesz így.

Galériaágy emeletes: Helyet takaríthatunk meg ha galériaágyat, illetve emeletes ágyat veszünk. A galériaágy alatt berendezhető a tanulósarok, vagy a hobby gyakorlásának helye. A gyerekek imádják a létrán közlekedést nekik ez nem megerőltető, de ma már vannak lépcsős kialakítású galériaágyak is. Egy tükrös szekrény beépítésével sokkal nagyobbnak fog tűnni a tér is.

Játék a színekkel: Ötletes megoldás a kicsik részére, ha a két fél tetőteret különböző színűre festjük. Így mindenki a sajátjának fogják érezni ezt a területet és az összkép is látványosabb lesz.

Igazi otthonos kuckó hangulatot teremt a sötétbarna padló, a nagy ágy, a sok puha párna és textil. A ledes világító füzér pedig még este elalvás után is égve maradhat egy darabig.