Alakítsuk át a gyermekünk szobáját koruknak megfelelőnek és garantált a siker a többieknél.

A zöld gyep birodalma

Ritka az olyan fiú, akinek ne lenne egy kedvenc focicsapata vagy ne rajongana a labdarúgásért. A zöld gyepre emlékeztető, markáns zöld szín komoly és fiús hangulatot kölcsönöz a szobának. Ha a  falakat nem teljesen a mennyezetig festjük le, akkor a szoba magasságát optikai csalással növelhetjük. A zöld színhez kitűnő kontrasztban van a fehér, tölgyfa szegéllyel bevont, lekerekített sarkú emelvény. A méretre készített ágy alatt található üres teret görgős fiókokkal tölthetjük ki, melyet az ágyneműk tárolására is felhasználhatunk. Az íróasztal ugyanabból a színből és faanyagból készült mint az egyedi ágy. Oldalfalak helyett vékony fémcsövekből készült a lábazata, így áttetszőbb, könnyedebb érzést nyújt, és a takarítást is leegyszerűsíti.

Gyerekszoba zöld fallal

Élénkpiros padlószőnyegen

A dobogó használata mindig kitűnően megosztja a teret és kijelöli a funkciókat. A képen látható gyerekszobában kiválóan elkülöníthető a játszótérnek valamint az alvásnak szánt terület. Az ajtó nagyságú ablakot nyári, meleg napokon kitárhatjuk, mint egy erkélyajtót, a hideg, téli napokon pedig bukóra nyitva szellőztethetjük a helyiséget. Egy régi ruhásszekrény ajtók nélkül, fehérre festve sokkal vidámabb hangulatot kelt a gyerekszobában, mint fent a padláson. A szoba egyik falát fessük le olyan festékkel, mint amilyet az iskolai táblák esetén alkalmaznak. Így gyermekünk nyugodtan kiélheti művészi hajlamait is, hiszen a falfirkákat egy vizes ruhával bármikor eltávolíthatjuk. A szoba másik sarkában helyezzünk el egy íróasztalt valamint egy polcos szekrényt, ahol a legkedveltebb könyveket és iskolai felszereléseket tarthatjuk.

Fehér gyerekszoba piros szőnyeggel

Fehér gyerekszoba

Titkos kuckó a gyerekszobában

Ha kellően magas a gyerekszoba, esetleg épp egy tetőtéri helyiségről lenne szó, mint ahogy azt a képen is látjuk, készítsünk egy lyukacsos, sajtra emlékeztető kis kuckót örökmozgó csemeténknek. Köztudott, hogy a gyerekek imádnak bújócskázni illetve szükségük van egy biztonságos helyre, ahova időnként visszahúzódhatnak. A magasban kialakított kuckó alatt még rengeteg hely marad, amit játékra illetve pihenésre lehet használni. A feszített dróthuzalon mozgatható ringlizett függöny szintén az elszeparálhatóságot biztosítja jelen esetben az ágynak.

Játékkuckó gyerekszobában

Gyerekszoba 13 éveseknek

A divatos papírlampionok, a faltetkó, és a bocifoltos szőnyeg nagy hangsúlyt kap a modern stílusú gyerekszoba lakberendezésben. A térelválasztó spagettifüggönnyel az ágyból egy kis védett terület alakul ki tinédzser lányunk számára. A kocka alakú nyitott polcok különlegessége, hogy a dobozok nincsenek egymáshoz rögzítve, így bármikor bármilyen alakzatot kialakíthatunk belőlük, változatossá téve a szoba hangulatát.

Modern fehér gyerekszoba bútor

Térelválasztás spagettifüggönnyel

Galéria ágy

Az emeletes ágy a régi időkben akkor jött számításba, amikor két gyerekre jutott egy kis szoba. Manapság már lehet olyan emeletes ágyra hasonlító galéria ágyakat is venni, amelyek kifejezetten egyszemélyesek. A házikónak álcázott ágy szinte kalandra hív. Az ágy alatti üres teret kialakíthatjuk olvasósaroknak, amihez lámpára, matracra, és némi polcra van szükségünk a könyvek elhelyezéséhez. 

Galériaágy

Kék és fehér színek

A kék és fehér kombinációja a vízközeliség érzését keltheti bennünk, így nyugalmat teremt a gyerekszobában. A kék színű falfelület mágneses tulajdonságával megelőzhetjük a cellux, vagy más ragasztószalag hagyta ragacsos nyomot, a foltokat, hiszen a poszterek és más egyéb fontos újságcikkeket könnyebb a mágneses gombok segítségével rögzíteni illetve később lecserélni. Az íróasztal melletti fiókos műanyag szekrényt használhatjuk a játékok elrejtéséhez. A keskenyebb szekrény és a polcrendszer segít abban, hogy a játéknak nagyobb teret biztosítsunk.

Kisikolás gyerekszoba bútor és forgószék

Egy lányos szoba

Tombolni, festeni és álmodozni való szoba a következő. A rózsaszín és fehér színek kombinációjából kialakított szobát inkább lányoknak ajánljuk. A szekrény ajtaja olyan festékkel van bevonva, mely szintén eltűri a krétát, felülete lemosható. A függönnyel elrejtett szekrény kitűnően alkalmas bábjátékhoz is. Az óriási ülőzsák csíkos mintázata feldobja az egész szobát és tombolásra szólít fel.

Gyerekszoba szekrény rózsaszínben

A tetőtéri helyiségek nagyon sok lehetőséget és ötletet rejtenek magukban. Elkülöníthetünk egy kis részt a legfelső sarokban, ahová ha úgy tartja kedve a gyereknek, könnyedén visszahúzódhat. Magasan lenni mindig jó, és biztonságérzetet ad, ahonnan az egész terepet jól be lehet látni. Az ablakokon át beszűrődő napsugarak melegségét a narancsszínű ágyneművel fokozhatjuk. Az ablak alól természetesen nem hiányozhat az íróasztal sem, hiszen a tetőtér legvilágosabb helye itt található.

Tetőtéri gyerekszoba