A minőség és a kifinomultság az apró részletekben rejlik - Azaz, hogyan válasszunk tanuláshoz megfelelő gyermekbútort?

Moll íróasztal

A gyermekszoba kialakítása már a gyermek megérkezése előtt elkezdődik. A kismamák rengeteg időt és energiát fordítanak arra, hogy a szobának kiválasszák a megfelelő színt és stílust, a család új tagjának pedig a lehető legszebb és legpraktikusabb bababútorokat.

Az idő múlásával a bébibútorokat felváltják a kisgyermekbútorok, a gyurmázásra, rajzolásra leginkább alkalmas kisasztalkák és miniszékek. Úgy tűnhet, a beiskolázás alkalmával már egyszerű dolgunk van, hiszen mi másra lehet szüksége ezután gyermekünknek, mint egy egyszerű íróasztalra és egy használható székre. Bár első ránézésre ez valóban egyszerűnek tűnik, a kiválasztás és a végleges döntés megszületéséhez vezető út sok buktatót tartogathat számunkra. 

A gyermek íróasztalok és a hozzájuk tartozó székek kínálata végeláthatatlan. Számtalan gyártó és beszállító, számtalan szaküzlet kínálja termékeit megvételre. Hogy egyszerűbb legyen a döntés utánajártunk, mik lehetnek azok a legfontosabb szempontok, amelyeket érdemes szem előtt tartanunk a vásárlás során. Mindehhez Langer Zsuzsa, a HungaroRim Kft. ügyvezetője nyújtott számunkra szakmai segítséget. 

Íme a szempontok és irányelvek, melyeket a szakember a legfontosabbaknak tart:

    • Higyjünk a minőségben! 
A gyors, elhamarkodott vásárlás helyett először körültekintően nézzük meg a gyártók által tesztelt termékeket, azok referenciáit. Ne  hagyjuk, hogy a kedvező, olcsó ár vagy ajánlat kísértésbe vigyen minket! Így a maximális elégedettség érdekében remélhetőleg csak egyszer kell széket és asztalt vásárolnunk.

Gyerekszobai íróasztal állomás

    • Figyeljünk az egyszerűségre, és arra, hogy a választott termék gyermekünk adottságainak megfelelő legyen!

Gyermek- és ortopéd orvosok folyamatosan figyelmeztetnek arra, hogy évről évre növekszik azon gyermekek száma, akik gerincfájdalomra panaszkodnak, melynek oka a sok iskolai, illetve otthoni ülés. Ha gyermekeinknek az iskolai feladatok miatt ilyen sok időt kell folyamatos „mozdulatlanságban“ tölteniük, akkor ügyeljünk arra, hogy mindezt ergonómiailag kialakított széken és asztal mellet ülve tegyék, megfelelő világításnál. Vásárlóinkkal együttműködve igyekszünk olyan bútorokat kiválasztani, melyek a gyermekeikkel együtt nőnek és tökéletesen lefedik a helyes ülés követelményeit.

Profi szék tanuláshoz

    • A minőség és a kifinomultság az apró részletekben rejlik.  

A külcsíny helyett inkább a biztonságot, a kényelmet és az ergonómiát tartsuk szem előtt! Hogyan mozog a szék, fékezhetőek-e a görgők, az adott termék rendelkezik-e TurnStop funkcióval, mely blokkolja a szék forgását, mosható-e a huzat stb. Édesanyaként is tudom, hogy ezek az apró részletek nem csak a szülők dolgát könnyítik meg, de az évek során a gyermek ízlése szerint variálhatóvá is teszik a megvásárolt bútort.

Kényelmes magasságú íróasztal

    • Van, amit nem lehet az Interneten keresztül megrendelni!

A hosszú ülés a legjobb széken is megterhelő, ezért a HungaroRim Kft.-nél fontosnak tartjuk, hogy a megfelelő termék kiválasztása előtt vásárlóink szakembereink véleményét is meghallgassák, sőt javasolni szoktuk, hogy a gyermekek próbálják ki a kiválasztott széket vagy asztalt, és mondják el, hogy érzik magukat annak használata közben.

    • A megfelelő beállítás talán még a kiválasztásnál is fontosabb.

Ne féljünk kérdezni! A HungaroRim Kft. német gyermekbútor gyártó partnere ergonómusok és fizioterapeuták segítségével teszteli és tökéletesíti termékeit. Bár egy szék vagy asztal beállítása gyerekjátéknak tűnhet, higgyük el rengeteget árthatunk egy rossz beállítással. Fontos, hogy a gyermek fizikai adottságainak megfelelően igazítsuk be az ülés- és háttámla magasságot, illetve az ülőlap mélységét.

Változtatható méretű íróasztal

Az ergonomikusan kiválasztott szék mellé szintén fontos, hogy magasságban állítható íróasztalt válasszunk, melyet ugyanúgy mint a széket, a felhasználó adottságaihoz kell igazítanunk. És végül ne feledjük, hogy ezeket a kezdeti beállításokat a gyermek növekedésének megfelelően, időről időre felül kell vizsgálnunk, és amennyiben szükségesnek érezzük, az új paramétereknek megfelelően újraigazítanunk.

HungaroRim Kft.

1163 Budapest, Cziráki u. 26-32. 27-es épület 1.em.
Telefon: (+36) 1 404 3093

www.hungarorim.hu

Hungaro-Rim bútor tender