Ez többek között arra vezethető vissza, hogy lakóterünk egyre nyitottabbá válik: a korábban elkülönített és kizárólag munkavégzésre korlátozódó helyiségek teljesen természetes módon egybeolvadtak a nappali terével. Egy új konyha berendezése esetén a tervező célja az összetett funkcionális feladatok optimális összehangolása az esztétikai igények figyelembevételével. A törekvés az otthont meleg, kényelmes, hangulatos fészekké varázsolni, melyben a család és a barátok örömmel tartózkodnak. Ebben a koncepcióban a konyha mint helyiség átminősül, funkciója kibővül, szociális találkozóhellyé lép elő, és sok esetben státusszimbólummá is válik.

A Caracalla Konyhastúdió bútorai egyedi gyártással készülnek – legyen az konyhabútor, gardróbszekrény, vagy előszobabútor. A megvalósulás első lépése az ügyféllel történő közös tervezés. A tervezés során az ügyfelek elképzeléseit tartjuk szem előtt, illetve javaslatot teszünk az adott stílusnak és helynek megfelelő kialakításra. A tervezés után elkészül a megbeszélt kialakításra vonatkozó árajánlat, és amennyiben mindent megfelelőnek talál, kollégáink helyszíni felmérést is végeznek megrendelőink otthonában. Így minden hajszálpontosan, német precizitással készül el. Az utolsó fázis a konyhabútor beszerelése, mely igen nagy jelentőséggel bír.

A Caracalla Konyhastúdió saját szerelőkkel dolgozik, így a megrendelő biztos lehet abban, hogy a beszerelés minősége magas színvonalon történik. A Caracalla Konyhastúdió neves cégek beépíthető termékeit kínálja a konyhabútorokhoz, legyen az hűtőszekrény, sütő, főzőlap, mosogatógép vagy bármely más háztartási készülék.

Modern Caracalla konyhabútor

Konyháink egyedi tervezésűek és gyártásúak, árajánlatot személyes konzultáció alapján készítünk.

Konyhabútor stílusok különböző egyéniségeknek:

Minimál konyhabútor trend

A 60-as évektől induló minimalista stílus napjainkban ismét az enteriőrök meghatározó eleme. Könnyed terek, szögletes formák, szimmetria és ritmus, letisztultság,visszafogottság, a rend, a harmónia tisztelete. A tervezés funkcionalista, a maximális praktikum és kényelem jegyében. Térigényes stílus, nagy alapterületű lakásokban mutat jól. A bútorzat viszonylag kevés, letisztult, de a tökéletes minőség elengedhetetlen. A „minimal art” arra törekszik, hogy a „kevesebb több”, így a letisztult formák hangsúlyozásával éri el az ember által vágyott harmóniát.

Gyakran használatos a fa mint természetes alapanyag, mely oldja a fém- és üvegfelületek ridegségét. A megfelelő alapanyagok és formák helyes arányainak alkalmazása összhangot eredményez az enteriőrben. A minimal design kedvelői előszeretettel alkalmazzák a geometriai formákat,melyek ritmikussága egyediséget rejt magában. A színek megválasztásánál célszerű a finom árnyalatok választása, kerülve a harsány tónusokat.

 Minimál konyhabútor

Minimál konyhabútor

Modern konyhabútor trend

A modern a 20. század stílusa. Ebben az időszakban az építészetben, a festészetben és a zenei életben egyaránt kulturális forradalom vette kezdetét. Ez a hatás a terek belső kialakításában is szerepet kapott, így a konyhákban is. A modern stílust a szabad vonalvezetés és a nyújtott formák alkalmazása jellemzi, sokféle elemet használ (meglehetősen kevert stílus), nem is annyira stílus, inkább divatirányzat. Alapja leginkább a minimál, fontos a geometria és a szimmetria, a határozott horizontális vagy vertikális vonalak hangsúlyozása, valamint a praktikum és a kényelem.

A modern lakberendezési stílus anyaghasználatában minden szóba jöhet, műanyag, fém, fa, üveg egyaránt használatos. A színek játékosak, a faszínek mellett megjelenhetnek a homogén színek, a pasztellárnyalatok, illetve ezek kombinációi is. A fali hidegburkolat – pl. csempe – helyett a bútor anyagát is alkalmazhatjuk hátfalként. A konyhabútor felső szekrényeinél sokszor eltérő magasságokat kombinálnak, melyeken lehetnek felnyíló ajtók és nyílóajtók is, akár üveges elemekkel is variálva. Az élben süllyesztett fogantyúk és a hagyományos húzók egyaránt jellemezhetik ezt a konyhabútor stílust.

 Caracalla konyhabútor

Modern konyhabútor

Rusztikus konyhabútor trend

Ha a rusztikus, vidékies stílust szeretnénk behatárolni, akkor a dél-franciaországi, spanyol, valamint itáliai enteriőrökre kell gondolnunk. A karakteres motívumok, időtálló alapanyagok túlélték az idő múlását, így modern építészeti környezetben is jól érvényesülnek. Mielőtt a délies stílus mellet döntenénk, fel kell mérni, hogy adott környezetünk alkalmas-e a vágyott hangulat, miliő megteremtésére. Szükséges a bő, természetes fény, nem elhanyagolható a természetes kő- és fafelületek alkalmazása sem.

Célszerű ebben az esetben az egész lakáson végigvonultatni a vidékies hangulatot. A mediterrán emberek számára fontosak a közös étkezések, a nagy lakomák, a temperamentumos beszélgetések, ezáltal a konyha és az étkező mindig kiemelt szerephez jut. A country konyha alapélménye a vitalitás, amely játékosságot és meleg színkombinációkat jelent. Főszereplő a cseresznye-, a tölgy- és a diófa, a natúr viasszal kezelt fafelületek, valamint az antikolt festett MDF alapanyagok az elmaradhatatlan koptatott megjelenésükkel. Munkapultként javasolt természetes kő a gránit vagy fa alapanyagokat alkalmazni.

Mindkettő időtállóságával és megfelelő ellenálló tulajdonságaival sokáig emelheti konyhánk nívóját. Vitrines felső szekrényekkel, tálalószekrényekkel, apácarácsos betétekkel, porcelán mosogatótálcákkal, rusztikus, kürtős elszívóval és az elmaradhatatlan bortartóval tehetjük még stílusosabbá konyhánk megjelenését. Ne feledkezzünk meg a kiegészítők fontos szerepéről sem, a régi piacokon beszerzett rézedényekről, mozsarakról, valamint az illatos fűszernövényekről.

Rusztikus konyhabútor

Rusztikus konyhabútor

Klasszikus konyhabútor trend

A klasszikus stílus eredete a régi történelmi korokba nyúlik, amikor létrejöttek a kézművescéhek, és a középkori urak szobáit míves bútorok, kifinomult színek töltötték be. A klasszikus enteriőrök mindig tükrözték az adott kor eszmeiségét a minták, a színek és a formák terén is. A stílus legfontosabb jellemzői a méltóság, a kimért nyugalom, a meghittség, a nemes arányok, az elegancia és az érték. Napjaink klasszikus konyhájában a főzőegység mindig központi helyet foglal el: a beépített csúcstechnológia ebben a nemes keretben funkcionál – jellemzően nem hivalkodó, nem öncélúan archaizáló, elegáns megjelenésében.

A nagyléptékű, levegős térben a rozsdamentes acél felületű készülékek jól megférnek a díszes tömörfa bútorokkal. A kifinomult vonalvezetésű fogantyúk hangsúlyosan szerepelnek az inkább mély, öblös, semmint széles tárolófiókok frontján. A mosogatótálca sokszor kerámia vagy gránit alapanyagból készül, ezzel is az időtállóságot, az eleganciát támogatva. A vitrinszerű, sok üvegfelülettel rendelkező felső szekrényekben rejtett világítás emeli – szó szerint – az értékes porcelánok fényét. Klasszikus bútorok tervezésénél nagy hangsúlyt kell fektetni a finoman cizellált, aprólékosan kidolgozott részletekre, intarziákra.

Klasszikus konyhabútor

Klasszikus konyhabútor

Caracalla Konyhabútor Stúdió

www.caracallakonyha.hu

Cím: 1076 Budapest, Dohány u. 27.

Telefon: +36-1-322-1882
Mobil: +36-70-362-5778