Yuliya Tsyganova orosz belsőépítész fotorealisztikus látványtervein - amihez egy alaprajzot is mellékel - egy kis alapterületű, ráadásul nem is könnyen berendezhető, viszonylag kevés természetes fényhez jutó nappali kel életre. Azon túl, hogy a legsokoldalúbban nyúlt a dekorációs elemekhez, figyelt a funkciókra a rendelkezésre álló méreteken belül. Az eklektikus lakberendezést az egyik legérdekesebb és legizgalmasabb feladatnak találom mert szerintem az igazi tehetséget itt lehet megcsillantani.

A bohém, a modern, a laza, a trendi, az otthonos, az intim, a romantikus, az ipari, a vidéki hangulatok olyan egyvelegét látom itt patikamérlegen kimérve és a legnagyobb érzékkel egymásra hangolva, egymáshoz simítva, hogy az sehol sem kelt olyan érzést, hogy az sok lenne, vagy túlzó, vagy éppen erőltetett.

A dekoráció fő vonala a kerékpáros motívum, ami több képen is megjelenik. A modern sarokkanapé mellett ipari hangulatú lámpák, és egy reflektor is besegít a kevés természetes fény pótlásában. Mindezt az apró kagylóhéjakból felépített barokkos formájú csillár koronázza meg, ami ezzel a központi látványelem címet is kivívta magának. A vidéki hangulatú spalettás szekrény a római rolókkal, a mennyezeti gerendákkal a vidékies, romantikus vonalat hozzák a térbe, ami mellett hirtelen váltást jelent Grcic Chair One megunhatatlan formájú széke a kis faasztalka mellett. A modern vonalat a tér arányaihoz képest vállaltan nagy kandalló és a síkképernyős tévé képviseli.

Eklektikus lakberendezés nappali

Biciklis kép nappaliba poszter

Klasszikus csillár kagylóhéjakból

Spalettás szekrény reflektor lámpa nappaliba

Bejárati ajtó tükör térnövelő

Nagy kandalló nappaliba

Mini nappali alaprajz lakberendezéshez

Szöveg: Harsányi Gábor