A legjobb kanapé kiválasztása az otthonunkba, sokszor fejtörést tud okozni. A választék hatalmas, jól jön egy kis segítség, hogy eligazodjunk a számos lehetséges verzió között. Az új bútornak meg kell felelnie a kívánt méretnek, bele kell férnie az erre szánt pénzügyi keretünkbe illetve a kényelem és a design sem utolsó szempont. Cikkünkben a kiváló ár/érték arányú dán IDdesign kanapék bemutatásával adunk tanácsokat a helyes választáshoz. 

1. Mekkora legyen a kanapé?

Az első lépés, mielőtt kanapét vásárolunk, hogy felmérjük mekkora helyünk van és hová helyeznénk el a szobában? Olyan kanapé mellett döntsünk, amin az egész család helyet tud foglalni, vagy elég egy 2 személyes változat is? Van bőven helyünk, vagy egy kisebb nappaliba kell ülőbútort választanunk. Esetleg egy-két fotel is szóba jöhet mint kiegészítő? 

2-3 üléses kanapék

A kicsi, két üléses kanapé kisebb otthonokba tökéletes választás lehet, amit ki tudsz egészíteni akár egy lábtartóval vagy puffal is. Ha picit több helyed van, akkor már egy 3 üléses kanapé mellett is leteheted a voksod, így több ülőhelyed lesz, ahol kényelmesebben elfértek.

IDdesign 2-3 üléses kanapék >


Petri kanapé 


Simply kanapé
  
 Safford kanapé

Nagyobb szoba, több hely:

Ha az előzőeknél kicsit nagyobb hely áll rendelkezésedre, akkor a vásárlás során gondolkodhatsz nagyobb méretű kanapéban és ülőgarnitúrában is, amely az egész család számára elegendő helyet biztosít. Természetesen a nagyobb kanapé azoknak is jó választás lesz, akik épp annyira szeretnek a kanapéjukon ülni, mint feküdni.

Sarok és ottomános kanapék

Ha bőven van helyed a nappaliban, és szeretnéd, hogy a kanapéd kitöltse a teret, válaszd a sarokelemekkel bővíthető típusokat! Az ottomános kanapék nem feltétlenül foglalnak több helyet a szobában, hiszen kaphatók kisebb és nagyobb méretben is. 

IDdesign sarokkanapék >


 Scott sarokkanapé


Orto sarokkanapé


Larvik sarokkanapé

Moduláris kanapék

A moduláris kanapék nyújtják a legnagyobb tervezési szabadságot a vásárlók számára. Az igényeid teljes mértékben meg tudod valósítani egy moduláris kanapé összeállításával. Ha kisebb tered van, akkor kisebb méretű modulokat tudsz összerakni, ha nagyobb a helyed, bátran választhatod a nagyobb elemeket is az összeállításhoz. Ha megvan a megfelelő méret és összeállítás, már csak a lakásodhoz és a lakberendezéshez legjobban illő szövetet kell kiválasztanod. Az IDdesign weboldalán a moduláris kanapék esetében szinte minden modellre kérhetsz egyedi ajánlatot, melyet szakértő kollégáik készítenek és küldenek el számodra. A legpontosabb ajánlathoz válassz ki egy-két összeállítást és a gyártó szövetéből azokat, melyek legjobban tetszenek. Legnépszerűbb szöveteinket is meg tudod tekinteni >> IDE << kattintva. Amennyiben a küldött ajánlat megfelel, a rendelés elindítható akár e-mail-es egyeztetés alapján is, vagy személyesen bemutatótermünkben.

IDdesign moduláris kanapék >


Samone moduláris kanapé


Big moduláris kanapé


Alva moduláris kanapé

A praktikus választás: Ágyazható kanapék

Ha kis helyed van, és több funkcióval rendelkező kanapé szükséges a lakásodba, akkor nem kérdés, hogy számodra a megfelelő választás az ágyazható kanapé lesz. 

Iddesign ágyazható kanapék >


Wilfred ágyazható kanapé
 
Hildur ágyazható kanapé


Cubed ágyazható kanapé

2. Milyen kárpitot válasszunk?

Egy lényeges kérdés, amelyet a kanapé vásárlásakor figyelembe kell venni, hogy milyen legyen a kárpit? Itt fontos figyelembe venni a különböző anyagok ápolását, és hogy milyen tartósak ezek az anyagok? Van kisgyermeked? Van házi kedvenced? Napos helyen lenne a kanapé?

Ezeket mind fontos átgondolnod, hiszen ennek függvényében tudnak neked megfelelő szövetet ajánlani az IDdesign értékesítői. Természetesen, ha egy luxus hatást kölcsönző és nagyon tartós kanapét szeretnél, akkor a bőr lesz számodra a megfelelő választás.


 
 

3. Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen a kanapé?

Hétköznapi megjelenést és maximális kényelmet szeretnél vagy inkább keményebb ülőfelületet és robusztusabb megjelenést? Ha egy légiesebb megjelenésű kanapét szeretnél, amit főleg pihenésre használsz majd, akkor szöveges kanapét válassz! Jellemzői a puha ülőfelület, alacsonyabb ülésmagasság, tolltöltet. Ha inkább egyenesen szeretsz ülni a kanapén, válassz olyan habszivacsos kanapét, amin párnái nem ülsz olyan mélyen. A rögzített párnák megkönnyítik az egyenes ülést anélkül, hogy lecsúsznál a kanapéról. 


Carmel Sarokkanapé


Corona ágyazható bársony kanapé


Rimini 3 személyes kanapé

4. Milyen stílust szeretnél?

Miután kiválasztottad a kanapé méretét, anyagát és a legfontosabb tulajdonságait, gondolkodj a designon! Egy egyszerű és klasszikus kanapéban ülnél szívesebben mely időtlen és stílusos dizájnnal rendelkezik vagy inkább egy modernebb, színesebb és formabontóbb stílusúra vágysz?

Az IDdesign kínálatában te is megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb kanapét. Nézz körbe a szobában, vedd figyelembe a meglévő dekorelemeidet, és ezekkel összhangban válaszd ki az új kanapédat. Amennyiben további inspirációs ötletek érdekelnek, érdemes böngészned blogcikkeink között!

>> IDDESIGN BLOG <<

IDdesign logoElérhetőségek:

MAXCity - Lakberendezési Áruház
2045 Törökbálint,
Tópark u. 1/a. II. emelet/232
Tel.: 23/444-707

www.iddesign.hu

 Váci Corner
1138 Budapest, Váci út 144-150.
Tel.: 1/611-7646, Tel.: 1/611-7647
Mobil: (+36) 70/6000-701