Gyakran óckodunk a legújabb trendek megvásárlásától, tartva attól, hogy mi lesz, ha pár éven belül ezek a bútorok vagy lakberendezési kiegészítők nem lesznek divatosak. Sokan döntenek az időtálló és örök darabok mellett, amik első látásra elvarázsolták őket. Az IDdesign a kifinomult skandináv design szakértői most a forgalmazott termékeiket alapul véve mutatják be a a hosszú távra tervezhető jellemzőket. 


DINAMIKUS VONALVEZETÉS 

A határozott vonalvezetésű bútorok és lakberendezési kiegészítők nem csak dekorálják, de letisztult és minimalista stílust is kölcsönöznek az enteriőrnek. Ez például tökéletesen illeszkedik a minőségi egyensúlyra törekvő skandináv szemléletbe. A visszafogott vonalak nem uralják a stílust és könnyebb a kiegészítőket, például a szőnyeget vagy a függönyt is hozzájuk igazítani. Fali dekorációkon és képeken is gyakran jelennek meg hangsúlyos fekete vonalakkal illusztrált arcok, a kecses női test vonalai monokróm kivitelben. 

Dinamikus vonalvezetésű időtálló trendek bútoron

HALSZÁLKA MINTÁK

A halszálka mintázat reneszánszát éli. Megtaláljuk a padlóburkolatokon, falicsempéken de a bútorokon és a lakástextileken is. Ez a nosztalgikus mintázat visszarepít a 30-as évek északi villáinak, polgári lakóházainak miliőjébe. Alkalmazásával kifinomultan hangsúlyozhatunk gyönyörű részleteket kedvenc tárgyainkon.

Halszálka mintás padló és asztal design

KORDBÁRSONY KÁRPITOZÁS

A minőségi, többféle szálvastagságban készített kordbársony egy igazi időtlen anyag, amely melegséget és meghittséget ad otthona számára. Ez az anyag egyaránt érvényesülni tud nagy bútorokon, ahol az anyag hozzájárul a 70-es évek luxusérzetéhez, de kisebb bútorokhoz és kiegészítőkhöz is, amelyek segíthetik az egyébként kissé merev és minimalista dekoráció lágyítását. Bátran választhatjuk az élénkebb színeket, nem fogjuk megbánni. A bársony anyag egyedi fénye nappal és lámpafény mellett is rendkívül mutatós. 

Bársony és kordbársony kanapé

ORGANIKUS FORMÁK

A 70-es évek formanyelve az ívelt, organikus megközelítéséről volt ismert. Az akkori design és a minták is tele voltak kerekített formákkal és lágy szögekkel. A 2020-as év is ezt az organikus formát követi. A kerek minták és puha ívek kapcsolódásainak segítségével könnyedén kombinálhatjuk a bútorokat és a kiegészítőket. Ha törekszünk a minőségi anyagok kiválasztására akkor ezzel is az időtállóságba fektettünk be. 

Organikus formák a lakberendezésben

KÉZMŰVES FORMÁK

A 2020-as évben is folytatódik a finom kézi kivitelezések trendje. A kézműves munkák továbbra is virágkorukat élik. A gondos és precíz kivitelezés egyre nagyobb felületeken jelenik meg, akár a kézzel készült üvegtárgyakra vagy a hajított fából készült bútor kreációkra gondolunk.

Kézműves hagyományok a modern bútorkészítésben

MUSTÁRSÁRGA

A 70-es éveket sokak a barna évtizednek hívták, noha az összkép sokkal finomabb színkombinációkat tartogatott a trendek szerelmeseinek. Az égetett színek számos árnyalata, köztük a mustársárga is igen nagy népszerűségnek örvendett. Ez a csodálatos, meleg tónusú szín remekül párosítható a sötétkékkel vagy a bordóval, de segítségével akár kortárs és minimalista hatást is elérhetünk, ha szürke árnyalatokkal kombináljuk. Ez az élénk szín akár foltszerűen, például nagyobb kanapé mellé választott fotel formájában is jól érvényesülhet. 

Mustársárga fotel és szék IDdesign

NATURÁLIS ANYAGOK

A lakberendezésben a 70-es évek során a fonott bútorokat is újragondolták. Ez nagy löketet adott a rattan bútoroknak és lámpáknak is a természetes alapanyagok és használata. Ezek az anyagok ma is nagyon jól beilleszthetők a modern, minimalista vagy éppen a skandináv stílusú otthonokba.

Természetes anyagok lámpa, fonott bútor

Amennyiben további inspirációs ötletek érdekelnek, érdemes böngészned blogcikkeink között!

>> IDDESIGN BLOG <<

IDdesign logoElérhetőségek:

MAXCity - Lakberendezési Áruház
2045 Törökbálint,
Tópark u. 1/a. II. emelet/232
Tel.: 23/444-707

www.iddesign.hu

 Váci Corner
1138 Budapest, Váci út 144-150.
Tel.: 1/611-7646, Tel.: 1/611-7647
Mobil: (+36) 70/6000-701