De elengedhetetlen, hogy az embernek legyen egy kényelmes irodai része a lakásban, ahol nyugodtan tud dolgozni. Ha ez nem kivitelezhető, akkor máris elég egy kényelmesebb, nagyobb kanapé is. Az is lehetséges, hogy adott esetben nem home office miatt, hanem egy idős családtag ápolása, esetleg egy másik családtag érkezése, vagy a kevés hely miatt döntünk úgy, hogy szükségünk volna egy ágyazható kisebb-nagyobb kanapéra. Ebben a Rio art & design segíthet nekünk.

A Rio art & design óriási kanapé- és ülőgarnitúra-választékkal rendelkezik, így bármilyen formát, szövetet, színt, méretet vagy stílust is kedvel valaki, náluk (a Max City földszintjén) biztosan megtalálja a megfelelőt. Ők még most is nyitva tartanak, a törvényi kereteknek megfelelően, hétfőtől-vasárnapig 10 és 15 óra között. Bármilyen felmerülő kérdéssel kapcsolatban, vagy bármilyen információval kapcsolatban lehet őket telefonon (+36 30 249-4496) is keresni. Üzletük hatalmas belső térrel rendelkezik, így még akár 3-4 méter távolság is tartható, ha valaki a koronavírus-fertőzés veszélyétől fél. Természetesen az előírásokon túl az áruházat folyamatosan fertőtlenítik is.

De, ami a legjobb hír, hogy sok olyan termékük van, amely akár azonnal elvihető, hogy otthon már holnaptól a család kedvenc kanapéja legyen. Segítségével talán még az íróasztalunkat is visszaszerezhetjük családtagjainktól.

Ottjártunkkor a következő ülőgarnitúrák győztek meg igazán bennünket:

ADA COMBI ÜLŐGARNITÚRA

ADA Combi kanapé Rio Design

Az ADA COMBI ülőgarnitúra nagyon széles elem- és méretválasztékkal rendelkezik. Ráadásul sarok és kanapé változatban is rendelhető, akár vendégágy funkcióval kibővítve. Ha szeretnénk, választhatunk hozzáillő fotelt és puffot is. 

Mindegy, hogy kisebb vagy nagyobb a család, mert a kanapé háromszemélyes (ez kétféle méretben is) és kétszemélyes változatban is rendelhető. Szintén több méret közül válogathatunk a sarokülőgarnitúrák között és a belső térhez igazított L- vagy U-alakú kombináció összeállítása is lehetséges a standard elemjegyzékből, kérésre vendégággyal. Az U-alakú változatok azonnal elvihetők.

Ha viszont csak igazi pihenésre vágyunk, akkor nagyobbítható ülőfelületet is választhatunk, így az ülőgarnitúra néhány másodperc alatt kényelmes egyszemélyes ággyá alakul át. Hétféle karfa – állítható vagy különböző vastagságú – és többféle lábazat (fém vagy fa) közül lehet választani. Magasabb vásárlóknak fejtámlát ajánlanak kiegészítésképpen.

ADA MADRID ÜLŐGARNITÚRA

ADA Madrid kanapé

A Madrid ülőgarnitúra jellemzője a könnyed, trendhez igazodó vonalvezetés. Ez az ADA termék számos szuper funkciót rejt magában. Már a kinézete miatt sem egy szokványos darab. Steppelt felülete, szép mintázata akkor sem "torzul", ha hátrahajtjuk a háttámlákat. Ezzel a funkcióval nem lesz szüksége a magasabb vásárlóknak sem külön fejtámaszra. Az ADA Madrid ülőgarnitúrát lehet állítható vagy fix karfákkal is rendelni. Az állítható karfa esetében, annak dőlésszögét is tudjuk változtatni, így kényelmes párnaként is használhatjuk. Az ülőfelület mélységét is szabályozhatjuk. Ezzel a beszélgetős üldögélős és az elfekvős pihenős funkciókat tehetjük még kényelmesebbé. Vendégágyat lehet kérni kisebb kanapéjába, ami 196 x 123 cm, de akár a legnagyobb L-alakú sarokgarnitúrájába is, ami 314 x 188 cm, így kapunk egy 150 x 265 cm-es ágyat. A különböző kárpitozás és a választható lábak adnak egyedi külsőt a választott ülőgarnitúránknak. 

Az ADA Madrid nevű ülőgarnitúra tökéletes választás azoknak, akik nem a megszokott formára vágynak, de nem akarnak lemondani a kényelemről sem. Kanapét, L-alakú ülőgarnitúrát, díványt és sarokülőt is lehet rendelni. Nagycsaládosoknak kifejezetten jó választás. Ráadásul az ülőtámla felső része hajlítható, alacsonyabb és magasabb vásárlóknak egyaránt tökéletes Az állítható ülőfelület pedig igen jó választás, ha egy mozgalmasabb nap után fáradtan hazaesve csak hátra szeretnénk dőlni. Puff is rendelhető a Madrid garnitúrához, amire egy plexi lapot is kérhetünk, ebben az esetben, nem csak lábtartóként, hanem dohányzóasztalként is használható.

ADA BRÜSSEL ÜLŐGARNITÚRA U FORMA

ADA Brüssel kanapé

Az ADA Brüssel ülőgarnitúra a minimalista, letisztult formavilágot képviseli. Határozott vonalvezetésű bútortest és lekerekített karfák jellemzik. Ahogyan megannyi típusnál, e termék esetében is, lehetséges a méret és funkció szerinti variálhatóság. Akik ágyfunkciót nem, de kellő mélységet szeretnének az alváshoz, azoknak ajánlják a motorosan nagyobbítható ülőfelületet. Így az eredeti 55 cm-es ülésmélységet egy gombnyomással bővíthetjük.

A Brüssel modell széles elemlistájából egészen nagyméretű U-alakú ülőgarnitúra is kialakítható, akár ágyazható és ágyneműtartós formában is. Számos L-alak variáció is rendelhető. Kárpitozott és hideghabos vendégágyának köszönhetően kényelmes fekvést biztosít, viszont az ágyazható opciónál nem lehetséges motoros ülésmélység-változtatás.

A 43 cm-es ülésmagasság alacsonyabb vásárlóknak is kedvez. Magasabb vásárlók pedig beépíthető fejtámaszt választhatnak pluszban. Az ottománok vagy pihenőkanapék is több méretben választhatóak 159 cm és 192 cm-es méretben. A sarokpad 201 cm hosszú, az utóbbihoz relaxfunkciós, dönthető háttámlát is lehet kérni, így a motoros verzióval teljes a komfort egy vasárnapi mozizáshoz. Mindezt úgy, hogy ki sem léptünk a lakásból!

Egyenes kanapé, fotel és puff is rendelhető a modellhez. Kétfajta króm és falábbal lehet kérni, amelynek formája henger alakú vagy szögletes. Azt is megtudtuk, hogy több száz szövet és bőr közül válogathatunk, hogy megtaláljuk a kívánt és számunkra tetsző színváltozatot. A végére a legjobbat hagytuk. Természetesen akár mi is rögtön hazavittük volna.

HELSINKI ADA PRÉMIUM ÜLŐGARNITÚRA

ADA Helsinki kanapé

Lenyűgöző dizájn precízen megmunkált faelemek, melyek a puha kárpitozással együtt elképesztő kényelmet biztosítanak. Markáns, robusztusabb tömege, egyszerű vonalvezetése remek lehetőséget ad egybefüggő, nagy terek berendezéséhez. Jól illeszthető a skandináv, az indusztriális vagy akár a loft jegyeket magán hordozó lakások hangulatához is. A nagy mennyiségű tömörfa találkozása a fekete, határozott élekkel megformált lábakkal a legújabb trendeket követő dizájnról tesz tanúbizonyságot. Egyenes vonalvezetésű, szabadon mozgatható párnái maximális kényelmet nyújtanak. Nem véletlenül kapott dizájndíjat!

Mint minden ADA modell, ez is széles elemválasztékkal rendelkezik, így számos méretben és összeállításban rendelhető. Az egyedi megjelenést az óriási bőr- és szövetválaszték biztosítja az ülőgarnitúra számára. A szövetválasztékban megtalálható a vízzel könnyen tisztán tartható, úgynevezett”aqua clean” technológiával készült szövet is, amelyről egyszerűen eltávolíthatók az olyan háztartási szennyeződések, mint például a kávé, a tea vagy a csokoládé. Választható a díszítő tömörfa fajtája és színe is. 16 cm magas lába légies megjelenést ad a kanapénak. Az üléskomfortot “Softline” hideghab biztosítja, mely a puhától a közepesen keményig választható. Illetve igény esetén “Strongline” hideghab is rendelhető felár ellenében, kemény komforttal. A tökéletes kényelmet “Nosag” lapos hullámrugóval biztosítják.

A Rio art & design ülőgarnitúrái és kanapéi elfogadhatóvá, sőt egyenesen nyaralássá változtatják a kényszerű otthoni karantént! Vannak azonnal elvihető termékek, de folyamatos a gyártás és a szállítás is. Érdemes szemügyre venni a termékeiket!

Szerző: Hajas Beatrix

Rio Design lakberendezés

RIO art & design bemutatóterem

MAXCITY lakberendezési bevásárlóközpont

2045 Törökbálint, Tópark u. 1. fsz. 6.
Tel.: +36 30 249 4496
Fax: +36 1 274 5927

www.riodesign.hu

Nyitva tartás: Hétfő-Szombat 10-20 óráig